FUNNY SHAPES

From Saturday, October 8, 2022 12:00 AM
to Sunday, October 23, 2022 12:00 AM

MEHMET ORHUN YAYLACI ANADOLU LİSESİ

Open online activity

English

Mehmet Orhun Yaylacı Anadolu Lisesi, Türlübaş, 699. Sokak, 01960, Ceyhan, Adana, TUR

It is to design, prepare and share enjoyable, instructive games for teaching mathematics.We are 5 partner schools from 3 different countries. We aim to provide our students with problem-solving skills, to explore different programs, and to socialize.

https://moyal.meb.k12.tr/

 

https://fikretaktekinortaokulu.meb.k12.tr/

 

https://mehmetakifersoyimamhatip.meb.k12.tr/

 

https://aevp.net/

 

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://1gym-orest.evr.sch.gr/&ved=2ahUKEwja-8qXn8v6AhV4QfEDHV80B9gQFnoECBkQAQ&usg=AOvVaw0AoF4x8BiIO8Rbt3cFUJVC

https://moyal.meb.k12.tr/

    Primary school Secondary school
    Basic programming concepts Mobile app development Software development Playful coding activities Visual/Block programming Motivation and awareness raising Promoting diversity

Longitude: 35.80555
Latitude: 37.01967
Geoposition: 37.019670000000076,35.80555000000004

Nearby upcoming activities:

KOA KARDEŞ
Mon, Oct 4, 2021 1:00 PM

KODLAMA ÇALIŞMASI YAPILACAKTIR.

Dokunsal Kodlama
Mon, Oct 21, 2024 9:00 PM

Planladığımız aktivite okul öncesi kademesinde çocuklara hitap etmektedir. Etkinlik planlanırken yaparak yaşayarak öğrenme ve çocuğa görelik ilkelerinden yola çıkarak hazırlanmıştır. Kodlama çalışması hazırlanırken çocuklar her alanda yer almıştır. Materyal hazırlama, tasarlama, yaratıcı düşünme, çeşitlendirme aşamalarında çocuklar etkin rol oynamaktadır. Bu nedenle yapılan kodlama çalışması çocukların dokunsal duyularına hitap etmektedir. Aktivite çubuklarıyla kodlama zemini çocuklar tarafından hazırlandı. Bu zemin üzerinde oyuncak ayının hareket etmesi için komutlar oluşturuldu. Farklı komutlar ile ulaşılabilirlik çeşitlendirildi. Algoritmanın da işe konulduğu çalışmada çocuklar kodlama ile tanıştılar. Yapılan eTwinning projeleriyle sınıfımızdaki kodlama çalışmaları ilerleyen süreçlerde çeşitlendirilecektir.

Scratch ile araba parketme
Mon, Apr 21, 2025 11:07 AM

Blok tabanlı programlama olan scratch kullanarak 6. sınıf öğrencilerinin araba parketme oyunu oluşturmalarını sağlamak