ποιο παραμύθι θα δω με το εισιτήριο το μαγικό

From Saturday, October 9, 2021 9:00 AM
to Friday, October 22, 2021 4:00 PM

3ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου

Open in-person activity

stamgeron@gmail.com

Greek

3ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου, 74132 Ψυλλάκη 1 Ρέθυμνο

Κάθε παιδί διαλέγει ένα δωρεάν εισιτήριο παρακολούθησης κουκλοθεατρικής παράστασης κάποιου κλασικού παραμυθιού, για 2 άτομα! Για να βρει για ποιο παραμύθι ισχύει η δωρεάν παρακολούθηση πρέπει να αντιστοιχίσει το κρυμμένο αντικείμενο που θα δει στο εισιτήριο, χρησιμοποιώντας τον κόκκινο φακό, με μία από τις εικόνες των παραμυθιών που υπάρχουν τοποθετημένες πάνω σε τετραγωνισμένο πλέγμα! Το παιδί διαλέγει έναν φίλο/φίλη για να παρακολουθήσουν μαζί την παράσταση αφού το εισιτήριο είναι για 2 άτομα και ξεκινούν αφού έχουν κάνει την αντιστοίχιση αντικειμένου-παραμυθιού! Το ένα παιδί (προγραμματιστής) τοποθετεί τα βελάκια στο τετραγωνισμένο πλέγμα από την αφετηρία ως την εικόνα του παραμυθιού και μετά με συμφωνημένες κινήσεις (πχ 1 άγγιγμα στο κεφάλι= 1 βήμα εμπρός, άγγιγμα στον δεξιό ώμο= στροφή στα δεξιά κ.ο.κ) οδηγεί το παιδί (ρομπότ) στην εικόνα στόχο. Όταν φτάσει το παιδί ρομπότ στον σωστό προορισμό σηκώνει την εικόνα του παραμυθιού και από κάτω βρίσκει την εικόνα από το ίδιο αντικείμενο που είχε δει με τον κόκκινο φακό ( δηλ. γίνεται έλεγχος) και κάνουν έναν πανηγυρισμό! Αν όμως δει άλλο αντικείμενο να υπάρχει κάτω από την εικόνα, τότε το ζευγάρι επαναπροσδιορίζει την εικόνα στόχο και τη διαδρομή!

    Pre-primary education
    Basic programming concepts
    "Κόκκινη κλωστή δεμένη δεξιότητες γυρεύει" eTwinning 2021-22

Nearby upcoming activities:

CODING MOBILE APP FOR BEGINERS
Sat, Oct 30, 2021 7:00 AM

The project is based on the development of mobile applications using the software environment MIT App Inventor for creating mobile applications. Students will design their (first) mobile application, coded using blocks, and then share it with other participants in the project. During the project, students will cooperate with students from partner schools, present their applications and methods of their development, and thus exchange the acquired knowledge related to the development of mobile applications. Students from partner schools will create at least one application to present and promote their school, city (region) or country. In this way, they will become active users of mobile application development tools, not just their passive users. Student activities in this project will be related to the outcomes of the computer science, curriculum and cross-curricular topics (primarily in the domain of computer thinking and programming, but also in the domains of e-society and digital literacy and communication).

ΡΟΜΠΟΤ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ
Mon, Feb 7, 2022 2:30 PM

ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ

Η/Ο εκπαιδευτικός φέρνει στην παρεούλα ένα κουτί. Αποφασίζουμε να το ανοίξουμε και βρίσκουμε ένα γράμμα απο τον κύριο Μελένιο.Ζητάει τη βοήθειά μας γιατί καταστράφηκε η αγαπημένη του συνταγή.Μέσα στο κουτί υπάρχει κι ο βοηθός του, το ποντίκι-ρομπότ.Η δική μας αποστολή είναι να βρούμε τις λέξεις που λείπουν από τη συνταγή και να βοηθήσουμε το ποντίκι-ρομπότ να βρει τα υλικά της συνταγής.

Ζωγραφίζουμε με βάση τις οδηγίες ένα τετραγωνισμένο χαρτί με αριθμημένα τετράγωνα(pixelart), ανακαλύπτουμε το υλικό που λείπει και συμπληρώνουμε τη συνταγή.

Πειραματιζόμαστε με τη μελισσούλα-ρομπότ και μαθαίνουμε τις βασικές λειτουργίες του (μπροστά-πίσω,αριστέρα-δεξιά,στροφή)

Χαράζουμε διαδρομές στην πίστα 6x6 και φτιάχνουμε το πρώτο μας πρόγραμμα/αλγόριθμο.Γινόμαστε ρομπότ και εκτελούμε τις εντολές του προγράμματος.

Σχεδιάζουμε την πίστα για τη μελισσούλα-ρομπότ, φτιάχνουμε πρόγραμμα/αλγόριθμο και δίνουμε τις εντολές για να τις εκτελέσει. Σκανάρουμε με κινητή συσκευή τους κωδικούς (QRCODE) και βρίσκουμε ποια απο τα μήλα έχουν σκουλήκι και πρέπει να αφαιρεθούν απο το καλάθι

Ταπαδιά:

Μαθαίνουν τις βασικές εντολές προγραμματισμού του ρομπότ (μπροστά-πίσω,δεξιά-αριστερά και στροφή)

Μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το τάμπλετ ή το κινητό για να σκανάρουν τον κωδικό (QRCODE) με τη βοήθεια της/του εκπαιδευτικού. αριθμών σε δεκαδικό σύστημα Μαθαίνουν να συνεργάζονται με τους άλλους, να συνεισφέρουν και να εκτιμούν τη συνεισφορά των άλλων μελών για την επίτευξη ενός κοινού έργου

«Ταξιδεύω με τα ρομποτάκια»
Mon, Oct 4, 2021 12:00 AM

Τα παιδιά μαζί με τα ρομποτάκια, τη μικρή μέλισσα και το ποντικάκι, θα γίνουν μια παρέα και θα γνωρίσουν τις ομορφιές του δάσους... τα δέντρα και τα ζώα που δίνουν ζωή στο δάσος. Θα μάθουν τι μας προσφέρει το δάσος και πως μπορούν να το προστατέψουν!

θα μάθουν τα παιδιά να προγραμματίζουν τα ρομποτάκια και να βρίσκουν τρόπους να σώσουν το δάσος από την καταστροφή της φωτιάς.

Η μικρή μέλισσα θα μεταμορφωθεί σε πυροσβέστη και τα παιδιά θα προγραμματίσουν τις κινήσεις της για να τη βοηθήσουν να φτάσει σε όλα τα ζώα. 

Τα παιδιά θα μάθουν έννοιες προγραμματισμού και συντονισμού.
Σε μια μεγάλη πίστα που θα έχουμε φτιάξει και θα απεικονίζει το δάσος καλούμε τα παιδιά να τοποθετήσουν τις καρτέλες με τα βελάκια (μπροστά, πίσω, αριστερά, δεξιά), ώστε να προγραμματίσουν τη Beebot και το Robot Mousse να σώσουν τα ζώα του δάσους, τα οποία θα έχουμε τοποθετήσει σε διαφορά σημεία της πίστας.

Στόχος μας είναι τα παιδιά να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν και κυρίως να ευαισθητοποιηθούν γύρω από το περιβάλλον και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση.