Uradne otvoritev Slovenskega Tedna programiranja


Organized by:

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Contact email:

katja@codeweek.si

Happening at:
Masarykova cesta 16, 1000 Ljubljana, Slovenia

From Monday 9th of October 2017 at 14:00 to Monday 9th of October 2017 at 16:00

Description:

Na MIZŠ bomo uradno otvorili 5. Slovenski teden programiranja - CodeWeek 2017. Po otvoritvenem nagovoru in predstavitvi projekta CodeWeek, bomo za zaposlene in njihove otroke organizirali delavnico programiranja, na kateri jim bomo predstavili program za učenje programiranja za najmlajše - Scratch. Nato bomo spoznali vlogo binarnih števil v računalništvu in se lotili binarnega štetja ...

More information:

http://www.mizs.gov.si/

This event is for:
 • Elementary school students
 • High school students
 • Graduate students
 • Post graduate students
 • Employed adults
Main themes:
 • Basic programming concepts
 • Unplugged activities
 • Playful coding activities
 • Visual/Block programming
 • Motivation and awareness raising
Tags:
 • algorithms
 • scratch
 • binary counting
Share the event:
October 2017
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     


Nearby upcoming events:

Delavnica poteka po ogledu filma Gajin svet v kinodvorani. Osnovnošolci bodo na njej spoznali osnovne računalniške koncepte in izvedeli, kako sta Gaja in Matic z malo hekanja in vztrajnostjo rešila Teo in njeno prijateljico Dašo pred kriminalno združbo, ki je na spletu prežala na mlada dekleta. Brezplačne delavnice digitalne pismenosti, ki jih izvajamo po šolskih projekcijah filma Gajin svet, omogoča podjetje 3fs iz Kranja.
Start: Oct 9, 2018
Na delavnici bo Vzornica Ana Smerdu udeležencem predstavila osnove programiranja z Arduinom, senzorike in programiranja v Processingu, pobliže pa se bodo spoznali z vizualizacijo dobljenih podatkov. Delavnica bo potekala v dveh sklopih. V uvodu bomo nekaj povedali o zgodovini grafičnih prikazov podatkov. Sledil bo teoretični del, v katerem bomo razložili delovanje Arduina, senzorjev in drugih pripomočkov, ki jih potrebujemo za pridobivanje podatkov s pomočjo senzorjev. Udeleženci bodo nato sestavili senzorje, ki jih bodo povezali z računalnikom, na katerem bodo spremljali dobljene vrednosti. V drugem delu bomo predstavili programski jezik Processing in različne primere vizualizacije podatkov. Nato bodo udeleženci sami sprogramirali/modificirali želeno grafično podobo podatkov na osnovi že vnaprej pripravljenih primerov. Na koncu bomo Arduino povezali s programom, tako da se bo dobljena vizualizacija spreminjala v odvisnosti od zaznanih podatkov, ki jih bere senzor. Prijave sprejemamo na: info@rampalab.org Program Vzornice podpira Mestna občina Ljubljana.
Start: Oct 10, 2018
S programom TinkerCAD bomo ustvarjali različne predmete, ki jih bomo oživili s 3D tiskalnikom. Delavnica je namenjena osnovnošolcem druge in tretje triade. Predhodno se prijavite na: 3delavnica@gmail.com
Start: Oct 18, 2018
Sprehod skozi zgodovino računalništva oriše nastanek in razvoj prvih računalnikov na otrokom privlačen način. Kot namiguje naslov, se bodo udeleženci delavnice sprehodili med razstavljenimi računalniki in komponentami ter razpravljali o tem, kako sta zmogljivost in hitrost naprav naraščali, medtem ko se je velikost naprav krčila. Med drugim si bodo ogledali klasike iz zgodnjega obdobja domačih računalnikov, kot so ZX Spectrum, Commodore in Atari, ter kakšnega od njih tudi preizkusili. Nekaj najpogostejših tehnologij, uporabljenih za shranjevanje podatkov, pa bodo spoznali med pregledom razvoja petih generacij računalnikov: (1) prvi so bili izdelani iz elektronk in žičnih povezav; (2) drugi so uporabljali tranzistorje in tiskana vezja; (3) tretji so uporabljali integrirana vezja; (4) četrti, ki so še vedno v uporabi, uporabljajo mikroprocesorje in visoko razvite programske jezike; (5) peti, ki temeljijo na vzporednem procesiranju in so tudi najzmogljivejši.
Start: Oct 17, 2018