Wizard Amigos code camp


Organized by:

Wizard Amigos

Contact email:

we@wizardamigos.com

Happening at:
Poligon kreativni center / creative centre, Tobačna ulica 5, 1000 Ljubljana, Slovenia

From Saturday 7th of October 2017 at 14:07 to Sunday 22nd of October 2017 at 14:07

Description:

Učenje bo potekalo preko spleta v angleškem jeziku, kar je tudi čudovita priložnost, da je povežete z vsemi ostalimi, ki prav tako začenjajo z učenjem Javascript programskega jezika. Na voljo vam je spletna skupnost in klepetalnica za vsa vaša vprašanja in nejasnosti ter aplikacija za samostojno učenje z 130 video lekcijami (približno 5/10min na lekcijo) Dolgoročno si želimo pri Wizard Amigos pomagati začetnikom pri vstopu v svet programiranja, vas povezati z ostalimi, ki se učijo po istem programu (Slovenci, Tajvanci, Nemci itd.) ter pomagati vsem, ki se odločijo zamenjati poklic, da med procesom učenja opravljajo tudi mini plačane projekte na daljavo. 1. Get to know the basics 2. Meet other learners 3. Earn while you learn

More information:

http://app.wizardamigos.com/

This event is for:
 • High school students
 • Graduate students
 • Post graduate students
 • Employed adults
 • Unemployed adults
 • Other (see description)
Main themes:
 • Web development
 • Mobile app development
 • Software development
 • Motivation and awareness raising
 • Promoting diversity
Tags:
 • JS
 • javascript
 • node
 • npm
Share the event:
October 2017
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     


Nearby upcoming events:

V okviru otvoritve 6. Codeweeka bo sodelovalo tudi Društvo Rampa, ki se ukvarja s krepitvijo potencialov mladih na področju znanosti, umetnosti in tehnologije. Na delavnici bo Vzornica Ana Smerdu udeležencem predstavila osnove programiranja z Arduinom, senzorike in programiranja v Processingu, pobliže pa se bodo spoznali z vizualizacijo dobljenih podatkov. Delavnica bo potekala v dveh sklopih. V uvodu bomo nekaj povedali o zgodovini grafičnih prikazov podatkov. Sledil bo teoretični del, v katerem bomo razložili delovanje Arduina, senzorjev in drugih pripomočkov, ki jih potrebujemo za pridobivanje podatkov s pomočjo senzorjev. Udeleženci bodo nato sestavili senzorje, ki jih bodo povezali z računalnikom, na katerem bodo spremljali dobljene vrednosti. V drugem delu bomo predstavili programski jezik Processing in različne primere vizualizacije podatkov. Nato bodo udeleženci sami sprogramirali/modificirali želeno grafično podobo podatkov na osnovi že vnaprej pripravljenih primerov. Na koncu bomo Arduino povezali s programom, tako da se bo dobljena vizualizacija spreminjala v odvisnosti od zaznanih podatkov, ki jih bere senzor. Prijave sprejemamo na: info@rampalab.org Program Vzornice podpira Mestna občina Ljubljana.
Start: Oct 6, 2018
Računalniške igre današnjih generacij so veliko naprednejše od iger, izdelanih za prve osebne računalnike. A čeprav so bile te igre izdelane pred desetletji in tehnično ter oblikovno manj dovršene, za uporabnike niso bile nič manj privlačne od današnjih. O razlikah med starimi in novimi igrami se na delavnici ne bomo le pogovarjali ampak jih bomo tudi izkusili. V ta namen bomo priključili nekaj legendarnih računalnikov iz naše zbirke, kot so ZX Spectrum, Commodore in Atari in na njih pognali igrice, ki so jih nekoč igrali starši udeležencev delavnice. Ob tem se bomo dotaknili tudi tehniških in kulturnih kontekstov, v katerih so računalniške igre nastajale nekoč in jih primerjali s sodobno produkcijo iger.
Start: Oct 6, 2018
S programom TinkerCAD bomo ustvarjali različne predmete, ki jih bomo oživili s 3D tiskalnikom. Delavnica je namenjena osnovnošolcem druge in tretje triade. Predhodno se prijavite na: 3delavnica@gmail.com
Start: Oct 18, 2018
Na delavnici bo Vzornica Ana Smerdu udeležencem predstavila osnove programiranja z Arduinom, senzorike in programiranja v Processingu, pobliže pa se bodo spoznali z vizualizacijo dobljenih podatkov. Delavnica bo potekala v dveh sklopih. V uvodu bomo nekaj povedali o zgodovini grafičnih prikazov podatkov. Sledil bo teoretični del, v katerem bomo razložili delovanje Arduina, senzorjev in drugih pripomočkov, ki jih potrebujemo za pridobivanje podatkov s pomočjo senzorjev. Udeleženci bodo nato sestavili senzorje, ki jih bodo povezali z računalnikom, na katerem bodo spremljali dobljene vrednosti. V drugem delu bomo predstavili programski jezik Processing in različne primere vizualizacije podatkov. Nato bodo udeleženci sami sprogramirali/modificirali želeno grafično podobo podatkov na osnovi že vnaprej pripravljenih primerov. Na koncu bomo Arduino povezali s programom, tako da se bo dobljena vizualizacija spreminjala v odvisnosti od zaznanih podatkov, ki jih bere senzor. Prijave sprejemamo na: info@rampalab.org Program Vzornice podpira Mestna občina Ljubljana.
Start: Oct 10, 2018