Η ναυμαχία των Πειρατών

From Tuesday, October 13, 2020 10:00 AM
to Friday, October 23, 2020 12:00 PM

33ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου

Other

atsiggerlioti@gmail.com

Greek

Ελλάδα

Τα παιδιά χωρίζονται σε δυο ομάδες. Η ομάδα που επιλέγει τα παιδιά που θα είναι πειρατές και εκείνα που θα είναι οδηγοί. Η αντίπαλη ομάδα σχηματίζει διαδρομές με βέλη (↑, ↰, ↱) σε οργανωμένο περιβάλλοντα (ενα πλέγμα 8x8, από κολλητική ταινία) βάζοντας σημάδια (καράβια) σε ορισμένα τετράγωνα. Οι πειρατές παίρνουν θέση στην αρχή και οι οδηγοί πρέπει να καθοδηγήσουν την κίνηση του κάθε πειρατή στην διαδρομή με εντολές του τύποθ κάνε ένα βήμα μπροστά, στρίψε αριστερά κλπ. Σε περίπτωση που η εντολή είναι λάθος οι πειρατές δεν κινούνται, αν όμως κάνει το λάθος και πέσει πάνω στα "καράβια" χάνει (γίνεται ναυμαχία) και τον παίρνει η αντίπαλη ομάδα. Η κάθε ομάδα για να κερδίσει πρέπει να οδηγηθεί στην έξοδο (τελική θέση) και να βρει τον θησαυρό. Βασικός στόχος να μάθουν τα παιδιά βασικές εντολές προγραμματισμού. Να εμβαθύνουν στην αντίληψη του προσανατολισμού. Διαδικασία ελέγχου: Η έξοδος από το πλέγμα, η άφιξη στον θησαυρό και στα καράβια είναι ο έλεγχος των οδηγιών. Μαθηματική ιδέα: Κωδικοποίηση θέσης και κίνησης μέσα σε πλαίσιο.

    Pre-primary education
    Basic programming concepts Unplugged activities Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

ΛΥΣΕ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ
Mon, Oct 23, 2023 9:30 AM

ΛΥΣΕ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ

"Στον πόλεμο λέμε ΟΧΙ στην ------ λέμε ΝΑΙ"

Προετοιμασία.

Κωδικοποιούμε το γράμμα "Ε" το πρώτο γράμμα της λέξης Ειρήνης με βάση τον κώδικα 01, όπου για όσα "0" υπάρχουν αφήνουμε τόσα κουτάκια του πλέγματος χωρίς να τα χρωματίζουμε και για όσα "1"και για όσα "1" υπάρχουν χρωματίζουμε το κουτάκι. Στην συνέχεια προσκαλούμε τα παιδιά και τους γονείς τους να σπάσουν τον κώδικα.

Προϋπόθεση : τα παιδιά να αναγνωρίζουν την λέξη Ειρήνη (που είναι η λύση του αινίγματος ) από προηγουμενες δραστηριότητες.

ΛΥΣΗ

Προσκαλούμε τους μαθητές να σπάσουν τον κώδικα και να βρούν το πρώτο γράμμα της λέξης ώστε να έχουν ένα στοιχείο για την λύση του αινίγματος.

Code week online training
Wed, Apr 10, 2024 6:00 PM

In the context of informing about the actions of the European Code Week (Eu Code Week) as well as promoting the strengthening of students' algorithmic thinking, an online connection (2 hours) will be held on 10/4/2024, where it will be addressed to teachers and students who interested in taking their first steps in integrating programming and coding in a simple way to primary school and kindergarten students. Participants will receive certificates of participation from EU Code Week.

The action is carried out by Triantafillou Evangelia (kindergarten teacher-director of the 2nd Kindergarten of Peania), Margarita Dakoronia (teacher), and Chrysoula Georgakopoulou (Informatics teacher) from the 32nd Primary School of Piraeus, as Code Week leading teachers and is supported by Eu Code Week and Google.

     
Let's Debate
Mon, Jan 8, 2024 8:00 AM

Στα πλαίσια του etwinning έργου : Let's Debate, οι μαθητές θα δημιουργήσουν μια ιστοσελίδα που θα παρουσιάζει και θα τεκμηριώνει το έργο. Κατά τη διάρκεια υλοποίησης της δραστηριότητας αυτής, οι μαθητές θα συλλέξουν και θα οργανώσουν πληροφορίες σχετικές με το eTwinning έργο μας, θα δημιουργήσουν περιεχόμενο που θα αναδεικνύει τα επιτεύγματα, τους στόχους και τις δραστηριότητες του έργου, θα μάθουν τα βασικά του HTML, CSS και ίσως JavaScript για τη δημιουργία της ιστοσελίδας και τέλος θα σχεδιάσουν την ιστοσελίδα, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη παρουσίασης του eTwinning έργου.

Στόχοι:

  1. 1. Εξάσκηση στις δεξιότητες προγραμματισμού και δημιουργίας ιστοσελίδων.
  2. 2. Συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των μαθητών μέσω του eTwinning.
  3. 3. Προώθηση της ψηφιακής παρουσίασης του eTwinning έργου κατά τη διάρκεια της EU Code Week.