Προγραμματίζω..."παίζοντας" με το LightBot!

From Monday, October 7, 2019 8:30 AM
to Monday, October 21, 2019 1:00 PM

28ο & 57ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου Κρήτης

Open online activity

hurdakis@gmail.com

Παπαγιάννη Σκουλά, 713 04, Ηράκλειο, GRC

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Δ, Ε, και ΣΤ με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα, εξασκούνται σε Εισαγωγικά θέματα Προγραμματισμού μέσα από το διασκεδαστικό παιχνίδι Lightbot. Σκοπός του παιχνιδιού είναι η καθοδήγηση ενός μικρού ρομπότ. Το ρομποτάκι μπορεί να εκτελέσει κάποιες βασικές εντολές για να ανάψει το φως στα μπλε πλακάκια κάθε πίστας! Η εφαρμογή οδηγεί τους μαθητές βήμα-βήμα, με παιγνιώδη τρόπο, στην εξοικείωση με τις έννοιες του προγραμματισμού.

    Primary school
    Basic programming concepts Unplugged activities Playful coding activities Visual/Block programming

Nearby upcoming activities:

Python Παίζω και προγραμματίζω
Wed, Oct 11, 2023 2:00 PM

Python Παίζω και προγραμματίζω τα παιδιά της Γ Γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου μέσω του παιχνιδιού φαντασίας Ozaria μαθαίνουν βασικές αρχές προγραμματισμού και απλές εντολές της Python μέσα απο το παιχνίδι.

Προγραμματίζω με blocks και παίζω
Mon, Oct 9, 2023 8:00 AM

Οι τάξεις του Δημοτικού των εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου θα παίξουν διάφορα παιχνίδια με προγραμματισμό με blocks ώστε να μάθουν τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού και να μάθουν παίζοντας

Σάλι, το όμορφό μας σαλιγκάρι!
Tue, Oct 10, 2023 8:30 AM

Με αφορμή την εύρεση του Σάλι,ενός σαλιγκαριού στον κήπο του σχολείου, τηνπαρατήρηση, τα αποτυπώματά του και το δρόμο που χαράζει,μας δίνεται η αφόρμηση ,να ακολουθήσουμε το φανταστικό του ταξίδι. Πειραματιζόμαστε, δημιουργούμε διαδρομές ,οργανώνουμε δραστηριότητες προγραμματισμού και με παιχνίδια κώδικα ,αποκρυπτογράφησης μηνυμάτων,σχηματοποίησης μοτίβων, μέσω της διάχυσης στους τομείς σπουδών στο Νηπιαγωγείο, της τέχνης ,της φαντασίας και της δημιουργικότητας,οδηγούμαστε στον προορισμό μας , με οδηγό τον Σάλι.