Οι μικροί μας Προγραμματιστές!

From Monday, October 14, 2019 9:00 AM
to Friday, October 18, 2019 1:00 PM

28o & 57o Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου

Open online activity

hurdakis@gmail.com

Παπαγιάννη Σκουλά, 713 04, Ηράκλειο, GRC

Οι Μαθητές της Πρώτης και Δευτέρας Δημοτικού των Σχολείων μας έχουν την πρώτη τους εμπειρία στον κόσμο του Προγραμματισμού μέσα από το πλούσιο, κατάλληλο για την ηλικία τους υλικό της Ιστοσελίδας code.org! Οι μικροί μαθητές με παιγνιώδη τρόπο μαθαίνουν τις βασικές αρχές προγραμματισμού με χρήση blocks. Τα παιδιά αναπτύσσουν την φαντασία τους, τη δημιουργικότητα και την υπολογιστική σκέψη!

http://www.28-57dimotiko.gr/

    Primary school
    Basic programming concepts Playful coding activities Visual/Block programming

Nearby upcoming activities:

Διαθεματική ενσωμάτωση δράσεων κώδικα στα Γλωσσικά μαθήματα
Wed, Apr 10, 2024 6:00 PM

Kατά τη διάρκεια του online training στις 10 Απριλίου 2024, θα παρουσιαστεί η διαθεματική προσέγγιση διδακτικών αντικειμένων δημοτικού σχολείου μέσα από δραστηριότητες κώδικα και προγραμματισμού. Θα παρουσιαστούν δραστηριότητες  στις οποίες τα παιδιά θα μπορούν να ασκηθούν στην ορθογραφία και τη σωστή χρήση λέξεων, στην εφαρμογή γραμματικών φαινόμενων καθώς και την παραγωγή γραπτού λόγου με τη βοήθεια μικρών ρομποτικών συσκευών. Οι δάσκαλοι που θα συμμετέχουν στη δράση θα καρφιτσώσουν τις δραστηριότητές τους στο παρακάτω padlet, https://padlet.com/32dimtablet7_/m-ai-tvd0d65zu23l9ujl.

Ηλεκτρονικό σκάκι
Fri, Feb 23, 2024 12:00 AM
 

Συνεχίζει η εκμάθηση των φιγούρων και των κινήσεων μετά από το επιδαπέδιο σκάκι στην αυλή του σχολείου στην αίθουσα των υπολογιστών με τις δραστηριότητες του https://lichess.org/

Οι μαθητές θα αποθηκεύσουν τις φιγούρες στο σκάκι και τις κινήσεις που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάθε πιόνι χωριστά σε ένα διαφορετικό περιβάλλον του υπολογιστή του. Θα δοκιμάσουν τις γνώσεις που έμαθαν παίζοντας στο επιδαπέδιο σκάκι της αυλής. 

Προγραμματίζω στο περιβάλλον "Διερμηνευτής της Γλώσσας"
Mon, Oct 10, 2022 12:00 AM

Οι μαθητές της Β΄τάξης Λυκείου μαθαίνουν να προγραμματίζουν, αναπτύσσουν βασικές δεξιότητες προγραμματισμού και εξοικειώνονται με τις βασικές προγραμματιστικές δομές αξιοποιώντας το προγραμματιστικό περιβάλλον "Διερμηνευτής της Γλώσσας".