"CodyRoby vrea la scoala"

From Monday, October 14, 2019 2:00 PM
to Monday, October 14, 2019 3:00 PM

Colegiul National "Constantin Cantacuzino" Targoviste

Open in-person activity

Colegiul National Constantin Cantacuzino, Strada George Cair, Targoviste, Târgoviste, Dâmbovita, ROU

Aceasta lectie prezinta o activitate de programare necomputerizata care ii antreneaza pe elevi intr-un joc de cooperare/competitie menit sa ii familiarizeze cu principiile de baza ale programarii. Elevii primesc cate o fisa cu retea matematica pe care sunt trecute cateva elemente esentiale: CodyRoby, scoala, obstacole, treceri de pietoni cu semafoare. Fiecare elev (sau in perechi) trebuie sa gaseasca cel mai bun drum pe care va merge CodyRoby spre scoala, avand grija sa ocoleasca obstacolele si sa treaca pe la toate trecerile de pietoni. Sarcina elevilor este de a scrie apoi si codul dupa care CodyRoby se va ghida pentru a ajunge la scoala (folosim jetoanele din kit-ul de pe site). Primul elev (pereche) care termina prezinta codul, iar altul vine sa verifice cu CodyRoby corectitudinea acestuia. Competitie: Cine a gasit cel mai scurt si corect drum?

    Elementary school students
    Unplugged activities

Nearby upcoming activities:

Stories made in Scratch on the topic "MY EUROPEAN DREAM"

Sat, Oct 10, 2020 8:00 AM

In this activity, students will learn to make up stories using Scratch. They will bring to life characters created by them and will use sets or scenes depending on the moment of the story so that each student will tell his story in accordance with the proposed theme.

Ne jucăm, învățăm !

Tue, Nov 10, 2020 9:30 AM

Elevii vor lucra în grupuri mici. Ei vor folosi APLICAȚIA CANVA ca instrument digital pentru a crea cărți poștale, vor salva mini-proiectele realizate și le vor prezenta celorlalți colegi din clasă. Învățătorul itinerant va oferi instrucțiuni, va monitoriza elevii cu CES și va oferi asistență atunci când este necesar, deoarece gradul lor de familiarizare cu mediul digital este redus. Elevii își vor dezvolta gândirea își vor exersa abilitățile de colaborare și comunicare. Atelierul va fi susținut de învățătoar itinerant , iar partenerii implicați în organizarea evenimentului vor fi părinții elevilor.

Prietenul virtual

Fri, Oct 16, 2020 8:00 AM

Activitatea de colorare după un cod al culorilor este o activitate amuzantă și atractivă care le dă copiilor oportunitatea de a descoperi personaje îndrăgite din filmele de desene animate sau din jocurile video. Elevii vor identifica etapele de realizare a unui video în aplicația ChatterPix, pe baza instrucțiunilor primite. Vom folosi aplicatia ChatterPix la AVAP pe un desen la alegere, pe acele desene realizate prin intermediul codurilor, dar si la comunicare în limba romana pentru a da viata eroilor realizați in aceasta saptamana. Astfel, elevii vor avea ocazia să coopereze, dar și să concureze.