Robotika szakkör

From Saturday, October 12, 2019 10:00 AM
to Saturday, October 12, 2019 12:00 PM

B&O Akadémia

Other

2900, Komárom, Komáromi Járás, Komárom-Esztergom, Báthory István utca 24, HUN

Szeretsz bütykölni, építeni, akár valami kézzel foghatót megalkotni? Szereted a robotokat? Akár szívesen versenyzel is? Mit szólnál ahhoz, ha az általad készített robot a te programozásoddal útnak indulna? 😁 Ha szívesen megismerkednél a Robotok 🤖 világával, vagy már tapasztalatod van a témában, akkor ez számodra egy rendkívül izgalmas program lesz. 😉 A szakkör számos építési, programozási, problémamegoldó és készségfejlesztő lehetőséget nyújt, amit a későbbiekben akár a WRO (World Robot Olympiad) vagy az FLL (First Lego League) robotprogramozási versenyeken kamatoztathatsz. A mai, rohamosan fejlődő világban nem lehet elég korán elkezdeni ezt a tanulási folyamatot, ezért, ha már elmúltál 10, de még nem vagy több, mint 18, várjuk jelentkezésed INGYENES programunkra! ⏰ Időpont: Minden szombat délelőtt, 10-12 óráig (Iskolai szünetekben, ünnepnapokon a tanfolyam nem kerül megtartásra.) 🏢 Helyszín: B&O főhadiszállás; 2900 Komárom, Báthory István utca 24/b 👉 Jelentkezni a jelentkezes@boakademia.hu e-mail címen 📧 tudsz, vagy a +36 34 343 441-es telefonszámon. ☎️

http://www.boakademia.hu

    Primary school Secondary school
    Basic programming concepts Robotics Playful coding activities 3D printing Augmented reality

Nearby upcoming activities:

Mérjünk micro:bit-tel!

Mon, Oct 18, 2021 1:30 PM

Az általunk támogatott nyolcosztályos gimnázium tanárai, diákjai segítségével a környék 12-16 éves diákjait szeretnénk megszólitani és a heti egy informatika órát, a természettudományos órákat kiegészíteni. Célunk: a természettudományos érdeklődés felkeltése, támogatása digitális eszközökkel. Többek között szintkülönbség mérés a légnyomás változásából, páratartalom, vízminőség mérés. Elméleti előkészítés, az eredmények digitális dokumentációja. Képernyőmegosztással a BBC micro:bit panel-t választjuk eszközként, hiszen kezdőknek is kiválóan alkalmas a blokkprogramozásba való belekóstolásra. Sőt otthoni, saját eszköz hiányában a https://microbit.org/code/ szerkesztői felületén a képernyőn látható szimulátor segítségével a kód működése rögtön ellenőrizhető. A mérésekhez micro:bit alaplapot további érzékelőkkel bővítő DFROBOT Környezetvédelmi táblát használjuk. A foglalkozás bevezetőjében egy kis video-s bemutatóval kitérnénk az eszköz érzékelői adta lehetőségekre. Már kész- példaként bemutatható projektek akár megoszthatók a résztvevőkkel az online térben. A csoport összetételéhez igazodva juthatunk el akár a micropython programozási környezetig.

Találkozzunk, ismerkedjünk a HTML világában!

Mon, Oct 11, 2021 1:30 PM

A lányok és a fiúk sokféle kommunikációs csatornán kereshetik egymást társaságát, ismerkedhetnek, randevúzhatnak. A foglalkozás fókuszában az interneten elérhető lehetőségek állnak. Most a helyi és a szomszédos települések általános iskoláiban, gimnáziumok diákjai közül a lányok érdeklődésére, kreativitására is számítva hirdetjük az Aszódi Evangélikus Gimnáziumban tartandó HTML műhely foglalkozást. A résztvevők a weblapokon megjelenő interaktív űrlapokat hoznak létre, elsajátítva a script írás legfontosabb szabályait. Az űrlapba a legfontosabb személyes adatokat rögzítik a felhasználók, amely szükségesek az ismerkedéshez. A felhasználó által az űrlap segítségével elküldött adatokat három szuperglobális tömb segítségével tároljuk. Ehhez a foglakozás résztvevői megismerkednek a PHP ide vonatkozó kódjaival. A weblap formázáshoz felhasználjuk a CSS lehetőségeit. A bemutató során a CODEPEN.IO felületeten dolgozunk. A foglalkozás platformja az Ms-Teams. Az online eseményhez csatlakozási lehetőség, link az email címünkre írt levélben kérhető.

Kódolj rovarlakomát!

Mon, Oct 4, 2021 3:00 PM

Az Állatok világnapjához kapcsolódva Scratch animációkat készítünk az ízeltlábúakról. A résztvevők a közvetlen környezetükben élő ízeltlábúak mozgását, táplálkozását bemutató animációkat programoznak. Az eseményre jelentkező diákok számára Scratch osztálycsoportot hozunk létre, a szükséges képeket, videós magyarázatot Teams csoportban előzetesen megkapják és két kilencven perces élő webináriumon közösen készítjük el a programokat. A programon a kódolásban még járatlan diákokat várjuk.