Robotika szakkör

From Saturday, October 12, 2019 10:00 AM
to Saturday, October 12, 2019 12:00 PM

B&O Akadémia

Other

2900, Komárom, Komáromi Járás, Komárom-Esztergom, Báthory István utca 24, HUN

Szeretsz bütykölni, építeni, akár valami kézzel foghatót megalkotni? Szereted a robotokat? Akár szívesen versenyzel is? Mit szólnál ahhoz, ha az általad készített robot a te programozásoddal útnak indulna? 😁 Ha szívesen megismerkednél a Robotok 🤖 világával, vagy már tapasztalatod van a témában, akkor ez számodra egy rendkívül izgalmas program lesz. 😉 A szakkör számos építési, programozási, problémamegoldó és készségfejlesztő lehetőséget nyújt, amit a későbbiekben akár a WRO (World Robot Olympiad) vagy az FLL (First Lego League) robotprogramozási versenyeken kamatoztathatsz. A mai, rohamosan fejlődő világban nem lehet elég korán elkezdeni ezt a tanulási folyamatot, ezért, ha már elmúltál 10, de még nem vagy több, mint 18, várjuk jelentkezésed INGYENES programunkra! ⏰ Időpont: Minden szombat délelőtt, 10-12 óráig (Iskolai szünetekben, ünnepnapokon a tanfolyam nem kerül megtartásra.) 🏢 Helyszín: B&O főhadiszállás; 2900 Komárom, Báthory István utca 24/b 👉 Jelentkezni a jelentkezes@boakademia.hu e-mail címen 📧 tudsz, vagy a +36 34 343 441-es telefonszámon. ☎️

http://www.boakademia.hu

    Primary school Secondary school
    Basic programming concepts Robotics Playful coding activities 3D printing Augmented reality

Nearby upcoming activities:

Lego s micro:bitom
Mon, Sep 27, 2021 3:00 PM
Na úvod sa žiaci gymnázia online spoja s osobu, ktorá predstaví Lego modely, ukáže ako ich programovať a tiež predstaví sadu senzorov. Žiaci si následne na krúžku krúžku vyskúšajú Lego sady ako rozšírenia k BBC micro:bit. Vďaka spojeniu stavebnice Lego a BBC micro:bit si žiaci budú môcť užiť kreatívnu časť pri tvorbe modelu aj programovaciu časť pri jeho oživovaní. Budú si môcť postaviť napríklad robota a naučiť ho chodiť, alebo dokonca tancovať alebo si postavia autíčko ktoré bude chodiť po čiare, vyhýbať sa prekážkam a rozoznávať farby. Na projektoch budú môcť spolupracovať, aby sa naučili pracovať v tímoch. Programovať budeme v blokovom programovacom jazyku Makecode.
BBC micro:bit v2 v MicroPythone
Tue, Oct 5, 2021 4:00 PM
V rámci nášho projektu predstavíme skupine žiakov v dvoch online stretnutiach ako sa programujú vylepšenia, ktoré prišli s BBC micro:bit verzie 2. Vďaka integrovanému bzučiaku dokáže micro:bit jednoducho prehrávať zvuky, vďaka mikrofónu dokáže zachytávať intenzitu hluku a vďaka novému, kapacitnému pinu vie, rozpoznávať dotyk na logo. Na poslednom, treťom stretnutí, si žiaci navzájom budú prezentovať vlastné nápady, ako tieto novinky využiť v zaujímavých projektoch. Projekt je určený pre žiakov strednej školy. Budeme programovať v jazyku MicroPython.
Offline kódolás Scottie-val
Wed, Oct 20, 2021 2:30 PM
A rendezvény különlegességét az adja, hogy a résztvevők egy olyan eszközzel ismerkedhetnek meg, ami játékos formában, a Scottie nevű kis főszereplőt segítve kalandozhatnak a programozás világába. A játék használata semmiféle előzetes ismeretet nem igényel. A rendezvény célja a diákok (és tanítóik) megismertetése a Scottie Go nevű játékkal, amellyel az alsós tanulók is elkezdhetik a kódolási alapismeretek (kódolás utasítások, azok sorrendje, utasítások ismétlése stb.) elsajátítását. Az így megszerzett kódolási ismeretek hasznosak lehetnek a későbbiekben a Micro:bit, vagy más blokk-programozással működő eszköz tanulmányozása esetében. A résztvevők online, otthonról vagy az iskolai informatika teremből kapcsolódhatnak be az online tevékenységbe, melynek során megismerkedhetnek a Scottie Go nevű játékkal, és online feladatokat oldanak meg annal segítségével. Az online foglalkozás a Jitsi Meet felületen kerül megrendezésre, előzetes regisztráció után. (A belépéshez már nincs szükség további regisztrációra!) A rendezvény minden résztvevő számára ingyenesen lesz hozzáférhető, a további részletek a szervezők weblapja lesznek elérhetők, szeptember végétől kezdve.