STEM ON BOARD

From Saturday, October 5, 2019 12:00 AM
to Sunday, October 20, 2019 12:00 AM

8th Primary School of Kifissia

Open online activity

8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, Σφακτηρίας, Κηφισιά, Ελλάδα

This year the students of the 5th grade of 8th P.S Kifissia, will join the #CodeWeek 2019 event through the eTwinning project “STEM ON BOARD” which will introduce them to the main concepts of STEM. From the 5th of October 2019 to the 20th of October 2019, students will participate in plugged and unplugged activities dealing with coding, algorithms, machine learning , data manipulation and so on.

    Primary school
    Robotics Playful coding activities Visual/Block programming Game design

Nearby upcoming activities:

Little cloude
Thu, Apr 18, 2024 10:00 AM

Little cloude Pixel art

Κυκλοφορώ με ασφάλεια, μαθαίνοντας τον Κ.Ο.Κ.
Fri, Oct 20, 2023 12:30 PM

Στα πλαίσια της Κυκλοφοριακής Αγωγής συζητήσαμε με τους μαθητές και τις μαθήτριες τι πρέπει να προσέχουμε στο δρόμο για να είμαστε ασφαλείς. Ένα από αυτά είναι τα σήματα οδικής κυκλοφορίας. Είναι πινακίδες που έχουνε πάνω τους διάφορα σχέδια και μας "λένε" τι να κάνουμε. Είδαμε λοιπόν κάποια σήματα και προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι μας δείχνουν. Ως επέκταση αυτής της δραστηριότητας, ακολούθησε η δημιουργία αυτοσχέδιας μακέτας με τα παιδιά με στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας τα σήματα, τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και να κατανοήσουν την αναγκαιότητα τήρησής τους με την αξιοποίηση επιδαπέδιου ρομποτικού συστήματος Bee Bot.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιουργούν τον κώδικα, σύμφωνα με τον οποίο προγραμματίζουν το ρομπότ να κινηθεί ώστε να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει.

Εξοικοιωση με βασικές έννοιες του προγραμματισμού
Thu, Oct 26, 2023 2:00 PM

Στο πλαίσιο του μαθήματος διδακτικής φυσικών επιστημών 1, εξοικοιωθηκαμε με βασικές έννοιες προγραμματισμού με την αξιοποίηση επιδαπέδιου ρομποτικού συστήματος "beebot" . Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργήσουμε  προγραμματιστικά φύλλα εργασίας (pixel art) για πιθανή χρήση τους στη πρακτική άσκηση. Στο τέλος του ημερολογιακού έτους, πραγματοποιείται διάθεση των εμπειριών που αποκτήθηκαν μέσω ηλεκτρονικού διαδραστικού πίνακα (padlet).