Nedelja programiranja OŠ Žarko Zrenjanin Kikinda

From Monday, October 12, 2015 9:09 AM
to Thursday, October 15, 2015 9:09 AM

OŠ Žarko Zrenjanin Kikinda

Other

dragana.balaban@yahoo.com

OŠ Žarko Zrenjanin Kikinda

Nedelju programiranja planiramo da obeležimo kroz predavanja i praktični deo kroz manifestaciju koju će činiti učenici sa svojim projektima. Jedna od glavnih tema je izrada html kod-a "Moj grad lep i čist" uz prateće multimedijalne projekte. Zagađeni voda i vazduh su veliki problem u našem gradu i učenici će pokušati uz pomoć programiranja da skrenu pažnju na njihove talente i probleme životnog okruženje.

http://oszarkoki.edu.rs/

    Elementary school students
    Web development
    Kikinda skola Zarko Zrenjanin nedelja programiranja

Nearby upcoming activities:

Realism in Serbian literature/Realizam u srpskoj književnosti

Mon, Oct 12, 2020 10:00 AM

Students will use Scratch and make a game about writers and literary works of Serbian realism.

Programiranje u virtuelnoj biblioteci

Fri, Oct 9, 2020 5:00 PM

Dvodnevni događaj se realizuje online uz pomoć 8x8 programa (besplatan program za online konferenciju). Putem stranice https://classroom.microbit.org/ pokušaćemo stvoriti virtuelnu učionicu. U ovoj učionici planiramo da koristimo https://makecode.microbit.org/ (besplatan editor). Sa editorom ćemo stvoriti jedan program za Micro:bit u kome robot beži iz lavirinta dok se zidovi dinamično menjaju. Sa https://www.tinkercad.com/ (besplatan) editorom kroz igre učimo 3D crtanje i modeliranje 3D znamenitosti lokalnog karaktera. Digitalne dvojezične (srpski i mađarski), besplatne događaje u našoj biblioteci planiramo 9-og i 10-og. oktobra 2020. godine. Događaje realizuju online: predavači, radnici biblioteke i naši volonteri.

With Edmodo Education Never Stops!!!

Sun, Aug 9, 2020 8:00 AM

Using Edmodo for flipped classroom Sharing practice with fellow educators about using the Edmodo platform ,and about creating a flipped classroom.