Nedelja programiranja OŠ Žarko Zrenjanin Kikinda


Organized by:

OŠ Žarko Zrenjanin Kikinda

Contact email:

dragana.balaban@yahoo.com

Happening at:
OŠ Žarko Zrenjanin Kikinda

From Monday 12th of October 2015 at 09:09 to Thursday 15th of October 2015 at 09:09

Description:

Nedelju programiranja planiramo da obeležimo kroz predavanja i praktični deo kroz manifestaciju koju će činiti učenici sa svojim projektima. Jedna od glavnih tema je izrada html kod-a "Moj grad lep i čist" uz prateće multimedijalne projekte. Zagađeni voda i vazduh su veliki problem u našem gradu i učenici će pokušati uz pomoć programiranja da skrenu pažnju na njihove talente i probleme životnog okruženje.

More information:

http://oszarkoki.edu.rs/

This event is for:
  • Elementary school students
Main themes:
  • Web development
Tags:
  • Kikinda
  • skola
  • Zarko
  • Zrenjanin
  • nedelja
  • programiranja
Share the event:
October 2015
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 


Nearby upcoming events:

On the third day of the summer camp, students will have a language day. They will be able to play games, do yoga, do storytelling with a blue-bot and work with micro: bits.
Start: Jul 1, 2019
A Hunyadi János Általános Iskola július első hetében tábort szervez, melynek keretén belül a 6. osztályos tanulókkal az útbaigazítást gyakoroljuk német nyelvből, játékos formában. A gyerekek feladata, hogy útbaigazítást adjanak térkép segítségével, a kiindulási pontot és a végcélt aszerint határozzuk meg, hogy ki hányast gurít a dobókockával. Esetünkben a dobókockát micro:bit helyettesíti majd.
Start: Jul 3, 2019
Ispričati deci neku izmišljenu priču čiji je cilj da motiviše decu da pomognu junacima priče na osnovu šifre koju čini niz boja. Primer motivacione priče: „U jenom gradu živela su deca koja nikada nisu videla more. Naime, more je bilo veoma blizu ali do njega nije postojao put jer ga je svake godine rušio zavidni severni vetar kome se nije svidela dečja želja za morem. Odrasli ljudi su pokušavali i pokušavali da naprave put do mora ali, sve što bi danju sagradili noću bi porušio vetar. Tako je bilo sve do dana kada je mali Ika zaplakao sedeći na klupi u parku jer je žarko želeo da vidi more i u njemu se okupa. Sažalio se severni vetar na ovog dečaka i poželeo da mu pomogne. Tako je, od svake Ikine suze koja je pala na travu nastao mali zapis - širfra koga je činio niz boja na papiru. Ika se začudio ovim zapisima i dugo nije znao šta sa njima da radi. A onda je, jednoga jutra shvatio: sagradiće kockicama puteve do mora i sva deca će tako moći da ga vide! Ika je pozvao sve svoje drugare da mu pomognu. viđa sličnosti i razlike.“  Decu na prigodan način raporediti u više grupa.  Svaka grupa dece dobija jedan zapis sa šifrom koju čini drugačiji niz boja i uputstvom da je to šifra za građenje puta.  Nakon toga pitati decu šta misle šta sada treba raditi? Kako sagraditi put? Ne davati gotove odgovore deci.  Zatim deca svake grupe grade put (od jednog do drugog kraja tepiha) ponavljajući zadatai niz ređanjem sitnih konstrukora odgovarajućih boja.  Kada se svi putevi završe, zajedno proveriti njihovu „ispravnost“ i korigovati eventualne greške.
Start: Jun 23, 2019
On this event we show a presentation, samples made by a CNC machine and codes written by other students. The students can also write their own codes with the help of their teacher using WinNC software to manipulate a CNC machine and make various samples from plastic material.
Start: Oct 14, 2019