«Η κωδικοποίηση είναι παντού»

From Wednesday, October 23, 2024 10:23 AM
to Thursday, October 24, 2024 11:24 AM

15 Νηπιαγωγείο Πατρών

Open in-person activity

georgiapagania@gmail.com

Greek

Μαίζωνος 26, 262 23, Πάτρα, GRC

Η συμμετοχή μας  έγινε  στα πλαίσια του 1ου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων “Μικροί Μετεωρολόγοι”.

Για τη δραστηριότητα  code week τα παιδιά διερευνούν υποθετικά προβλήματα για να οδηγηθούν στην επίλυσή τους χρησιμοποιώντας ρομποτικές διατάξεις. Στόχος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων Μάθησης  (κριτική σκέψη ), Ζωής  (οργανωτική ικανότητα ) και Νου (επίλυση προβλημάτων ).

Έναυσμα είναι οι καιρικές συνθήκες που προβληματίζουν με τις μεταβολές τους όσον αφορά την τύχη των ζώων. Γίνεται σύνδεση των καιρικών φαινομένων με τις επιδράσεις τους στα ζωάκια μέσα από παιγνιώδη διαδικασία.

Το Bee Bot ξεκινάει από την Ευρώπη όπου στην Ελλάδα έχει ήλιο που βγαίνει δειλά πίσω από τα σύννεφα ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο συναντάει βροχή.

Έπειτα στην Ασία πέφτει σε ξαφνικούς ανέμους  (Μουσώνες), στην Αυστραλία καταιγίδα, στην Αφρική δυνατό ήλιο ενώ στη Β. Αμερική πολύ χιόνι.

Η χρήση του Bee Bot καλλιεργεί μια νοητική διαδικασία της μορφής "Προβληματίζομαι-Σκέφτομαι-Ενεργώ"

Με τη δραστηριότητα αυτή τα παιδιά διερευνούν υποθετικά προβλήματα για να οδηγηθούν στην επίλυσή τους χρησιμοποιώντας ρομποτικές διατάξεις.

Στόχος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων Μάθησης (κριτική σκέψη ), Ζωής (οργανωτική ικανότητα ) και Νου (επίλυση προβλημάτων ).

Ανεβάσαμε τη δραστηριότητά σας στο παρακάτω padlet :

https://padlet.com/…/coding-is-everywhere-3ll4py1t4ibsbf7h

 

    Pre-primary education Primary school Teachers
    Basic programming concepts Robotics Unplugged activities Playful coding activities

Longitude: 21.739745
Latitude: 38.250373
Geoposition: 38.250373,21.739745

Nearby upcoming activities:

Τα Πάθη του Χριστού
Tue, Apr 8, 2025 11:00 AM

Οι μαθητές καλούνται μετά τη διδασκαλία των Παθών του Χριστού με τη βοήθεια του beebot και αντίστοιχων εικόνων να ακολουθήσουν τη χρονική ακολουθία της ιστορίας του Πάσχα,ως μια δραστηριότητα εμπέδωσης χωρισμένα σε μικρές ομάδες συνεργασίας. Σε κάθε εικόνα θα αφηγούνται τι συνέβη κάθε ημέρα, ξεκινώντας από το Σάββατο του Λαζάρου και καταλήγοντας στην Ανάσταση του Χριστού.

ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Tue, Apr 8, 2025 5:14 PM

Οι μαθητές καλούνται μετά από τη διδασκαλία των Παθών του Χριστού με τη βοήθεια του beebot και σχετικών εικόνων να ακολουθήσουν τη χρονική ακολουθία των Παθών σαν παιχνίδι εμπέδωσης χωρισμένα σε μικρές ομάδες συνεργασίας. Σε κάθε εικόνα θα αφηγούνται τι συνέβη εκείνη την ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας ξεκινώντας απ το Σάββατο του Λαζάρου και καταλήγοντας στην Ανάσταση του Ιησού.

Easter Egg Coding
Mon, Apr 7, 2025 9:00 AM

Τα παιδιά ζωγραφίζοντας τους αριθμούς από το 1-6 με τα χρώματα που τους έχουν δωθεί ανακαλύπτουν τα πασχαλινά τους αυγά.