to Wednesday, November 20, 2024 1:00 PM
70ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Open in-person activity
Greek
Κρότωνος 4, 116 31, Αθήνα
Οι αλγόριθμοι είναι οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουμε για να ολοκληρώσουμε μια συγκεκριμένη εργασία.
Μια εύκολη και διασκεδαστική δραστηριότητα, που μπορεί να επαναληφθεί με πολλούς τρόπους, είναι η γυμναστική με εντολές.
Πρόκειται για μια unplugged δραστηριότητα, που δεν απαιτεί συσκευή ή σύνδεση στο διαδίκτυο.
Χρησιμοποιούμε μεγάλα τετράγωνα με εντολές, τα οποία τοποθετούμε στο πάτωμα ή τα κολλάμε στον πίνακα της τάξης μας.
Οι εντολές είναι απλές και περιλαμβάνουν:
1. τις εικόνες για την αρχή και το τέλος
2. τα βελάκια, με τα οποία οι μαθητές καλούνται να προχωρήσουν μπροστά, πίσω, δεξιά ή αριστερά,
3. τις εικόνες με τις διάφορες κινήσεις
4. τα πλαίσια, που δείχνουν πόσες φορές (επανάληψη) πρέπει να επαναλάβουν την κίνηση.
-
Pre-primary education
-
Basic programming concepts
Unplugged activities
Playful coding activities
Longitude: 23.734921
Latitude: 37.958596
Geoposition: 37.958595719169,23.734920808922
Nearby upcoming activities:

Coding@School Made Easy








Ταξίδι στο Διάστημα
Σε ένα μεγάλο χαρτόνι χωρισμένο σε τετράγωνα τα παιδιά ζωγραφίζουν το διάστημα και κολλούν τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Με ψηφιακό λογισμικό φτιάχνουμε έναν τροχό που περιλαμβάνει όλους τους πλανήτες. Κάθε παιδί είναι αστροναύτης, γυρίζει τον τροχό δυο φορές και σχεδιάζει ΄σε χαρτί το διαστημικό ταξίδι του από τον πρώτο πλανήτη που έφερε ο τροχός στον δεύτερο πλανήτη. Δεν επιτρέπεται να περάσουν από τετράγωνο που έχει άλλον πλανήτη. Προγραμματίζουν τη μελισσούλα Bee-Bot με βάση το σχέδιό τους και το ταξίδι ξεκινάει!
.jpg)
From Smurf to Smurf!
Each school will draw a Smurf and prepare a card for the robot with a mission in the form of a riddle, which will lead to another Smurf, e.g. Find a Smurf with blonde hair or glasses or who loves sweets etc.
Children will program the bee while avoiding Dracomel and his cat to reach the Smurf village safely.