"Coding in space for the climate change"

From Monday, October 14, 2024 9:56 AM
to Friday, October 18, 2024 9:57 AM

5o Νηπιαγωγείο Ελληνικού

Open in-person activity

Greek

Εθνάρχου Μακαρίου 30, 167 77, Ελληνικό

As part of World Space Week 2024 with the theme: "Space and Climate Change", which emphasizes the critical role of space exploration and technology in understanding and addressing the challenges posed by climate change, the following activities will be implemented:

1) On a tabletop robotic track we will place images of different parts of the Earth (images of forests, oceans, ice, atmosphere, etc.). The children are asked to program the satellite robot (Beebot) to pass by these points to measure and collect data which will be sent to Esa (end).

2) Children are asked to draw on a worksheet the boxes (pixels) according to the numerical/colour code given (each number corresponds to a colour) and reveal the secret picture (Pixel Art).

    Pre-primary education
    Basic programming concepts Robotics Unplugged activities

Nearby upcoming activities:

Με το Beebot οδηγό το αρχικό μου γράμμα ανακαλύπτω κι εγώ.
Mon, Oct 21, 2024 10:15 AM

Στη δραστηριότητα αυτή, τα παιδιά θα προγραμματίσουμε τη μελισσούλα να κινηθεί στον ειδικό διαμορφωμένο χώρο που θα έχει φτιάξει η νηπιαγωγος με σκοπό να βρει το αρχικό γράμμα του ονόματος κάθε παιδιού. Κάθε φορά ένα παιδί θα επιλέγεται και οι συμμαθητές του θα πρέπει να καθοδηγήσουν τη μελισσουλα προγραμματιζοντας τα σωστά βήματα, ώστε να φτάσει στο σωστό γράμμα. Με διασκεδαστικο τρόπο, τα παιδιά θα εξοικειωθούν με την έννοια του προγραμματισμού και θα μάθουν να αναγνωρίζουν τα αρχικά γράμματα των ονομάτων τους.

ΠΕΣ ΒΡΕΣ
Tue, Oct 29, 2024 8:05 PM

Πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για το Beebot, όπου οι παίκτες θα πρέπει να αναγνωρίσουν λέξεις που ξεκινούν από συγκεκριμένο γράμμα και να προγραμματίσουν το ρομπότ να οδηγηθεί στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Είναι μια δραστηριότητα που συνδυάζει τη φωνολογική ενημερότητα και τον προγραμματισμό και απευθύνεται σε νήπια που τώρα μαθαίνουν να αναγνωρίζουν το αρχικό τους γράμμα και να προγραμματίζουν το beebot.

 

Η πίστα του Beebot είναι ένα επιδαπέδιο πλέγμα, το οποίο απεικονίζει αντικείμενα που ξεκινούν  από τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Επίσης, περιλαμβάνονται και 24 κάρτες αποστολής. Ο παίκτης επιλέγει μία κάρτα αποστολής, η οποία τον καλεί να αναγνωρίσει ανάμεσα σε δύο αντικείμενα, ποιο ξεκινά από ένα συγκεκριμένο γράμμα. Μόλις ο παίκτης βρει το αντικείμενο, προγραμματίζει το ρομπότ να οδηγηθεί στο αντίστοιχο τετράγωνο.

Ο ΡΟΥΛΗΣ ΤΡΟΦΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Mon, Oct 14, 2024 1:28 PM

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου τα παιδιά θα υποδεχτούν στην τάξη τους έναν απρόσμενο επισκέπτη, τον Ρούλη - Τροφούλη (ένα ομιλούμενο avatar), ο οποίος θα τους μιλήσει για την αξία των υγιεινών τροφών στη διατροφή τους. Στη συνέχεια μέσα από δραστηριότητες προγραμματισμού και κωδικοποίησης θα κληθούν να σπάσουν τον κώδικα (crack the code) και να φέρουν εις πέρας τις αποστολές του Ρούλη-Τροφούλη με τη βοήθεια των ρομπότ.