to Saturday, October 19, 2024 11:30 AM
Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου
Open in-person activity
Greek
Vyzantiou, 6030, Larnaka, CYP
Οι μαθητές και μαθήτριες, ηλικίας 6-9 ετών, εισάγονται στον προγραμματισμό με μπλοκ μέσω μιας παιγνιώδους δραστηριότητας στον υπολογιστή, όπου πρέπει να γράψουν κώδικα για τους χαρακτήρες των γνωστών ταινιών STAR WARS. Μέσα από σύντομες και απλές προκλήσεις οι μαθητές καλούνται να προγραμματίσουν τους χαρακτήρες των ταινιών, καθώς αυξάνεται το επίπεδο δυσκολίας προοδευτικά μέσα από την προσθήκη περισσότερων χαρακτήρων κάθε φορά. Με αυτό τον τρόπο προσκαλούμε και προκαλούμε τους μαθητές να γράψουν πιο περίπλοκο κώδικα όσο προχωρούν.
Για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, ο στόχος μας είναι να εντάξουμε τους μαθητές με παιγνιώδη τρόπο στον προγραμματισμό και να μάθουν να προγραμματίζουν με απλές οδηγίες ένα ή/και περισσότερους χαρακτήρες κάθε φορά. Επιπλέον, η εξοικείωση των μαθητών στο περιβάλλον του υπολογιστή, όπως να χειρίζονται το ποντίκι (drag and drop) θεωρείται εξίσου σημαντική.
Τέλος, κατά την διάρκεια αυτής της δραστηριότητας, οι μαθητές θα μάθουν περισσότερα για το δημιουργικό κομμάτι των χαρακτήρων των ταινιών, από σύντομα βιντεάκια με τους επαγγελματίες δημιουργούς της Walt Disney.
-
Primary school
-
Basic programming concepts
Nearby upcoming activities:
Code 4 Climate Change
Cool people don’t deserve a warm planet. Are you ready to code to fight climate change?
Bloklarla adım adım
Eğlenerek kodlamayı öğrenmek
Scratch'te enstrümanla eğlence
Programla hazırlanan müzik aktivitesi