Πόλεμος των Άστρων: Κατασκευάζοντας έναν γαλαξία με κώδικα

From Saturday, October 19, 2024 10:00 AM
to Saturday, October 19, 2024 11:30 AM

Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

Open in-person activity

Greek

Vyzantiou, 6030, Larnaka, CYP

Οι μαθητές και μαθήτριες, ηλικίας 6-9 ετών, εισάγονται στον προγραμματισμό με μπλοκ μέσω μιας παιγνιώδους δραστηριότητας στον υπολογιστή, όπου πρέπει να γράψουν κώδικα για τους χαρακτήρες των γνωστών ταινιών STAR WARS. Μέσα από σύντομες και απλές προκλήσεις οι μαθητές καλούνται να προγραμματίσουν τους χαρακτήρες των ταινιών, καθώς αυξάνεται το επίπεδο δυσκολίας προοδευτικά μέσα από την προσθήκη περισσότερων χαρακτήρων κάθε φορά. Με αυτό τον τρόπο προσκαλούμε και προκαλούμε τους μαθητές να γράψουν πιο περίπλοκο κώδικα όσο προχωρούν.

Για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, ο στόχος μας είναι να εντάξουμε τους μαθητές με παιγνιώδη τρόπο στον προγραμματισμό και να μάθουν να προγραμματίζουν με απλές οδηγίες ένα ή/και περισσότερους χαρακτήρες κάθε φορά. Επιπλέον, η εξοικείωση των μαθητών στο περιβάλλον του υπολογιστή, όπως να χειρίζονται το ποντίκι (drag and drop) θεωρείται εξίσου σημαντική.

Τέλος, κατά την διάρκεια αυτής της δραστηριότητας, οι μαθητές θα μάθουν περισσότερα για το δημιουργικό κομμάτι των χαρακτήρων των ταινιών, από σύντομα βιντεάκια με τους επαγγελματίες δημιουργούς της Walt Disney.

    Primary school
    Basic programming concepts

Nearby upcoming activities:

Υπολογιστική Σκέψη - RANGERS tangible coding game
Mon, Oct 14, 2024 7:45 AM

Οι μαθητές των Γ , Δ, Ε και Στ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Μαθιάτη, θα αναπτύξουν την υπολογιστική τους σκέψη και θα εξασκηθούν στην επίλυση προβλήματος μέσω του παιχνιδιού Rangers. Το  παιχνίδι κωδικοποίησης RANGERS αναπτύχθηκε το 2017 στο Πανεπιστήμιο Nelson Mandela ως ένας διασκεδαστικός τρόπος εισαγωγής των μαθητών σε έννοιες κωδικοποίησης που κανονικά θα διδάσκονταν σε μια εισαγωγική ενότητα κωδικοποίησης στο πανεπιστήμιο. Χρησιμοποιεί προσαρμοσμένα διακριτικά, αναγνώριση εικόνας και μια εφαρμογή για κινητά σε μια ομαδική δραστηριότητα.

Εισαγωγή στην Επιβλεπόμενη Εκμάθηση Μηχανής
Mon, Oct 14, 2024 10:16 AM

 

 

Η δραστηριότητα αυτή καλύπτει βασικές έννοιες της Εκμάθησης Μηχανής σε εισαγωγικό επίπεδο, εστιάζοντας ειδικά στην εργασία ταξινόμησης. Στόχος του είναι να εμπνεύσει τη μελλοντική γενιά νεωτεριστών να αξιοποιήσει τις πλήρεις δυνατότητες της Εκμάθησης Μηχανής (ΕΜ) και της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) και να κατανοήσει τα σχετικά πλεονεκτήματα και τους περιορισμούς, μέσω απλών αλλά ισχυρών μελετών περίπτωσης. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των προβλεπόμενων δραστηριοτήτων, οι μαθητές θα είναι σε θέση να:

·      Επιδεικνύουν εξοικείωση με τις βασικές έννοιες ΤΝ και ΕΜ.

· Κατανοούν την εργασία ταξινόμησης στο πλαίσιο της Επιβλεπόμενης Εκμάθησης Μηχανής και τα βασικά δομικά στοιχεία μιας σειράς εργασιών ταξινόμησης.

· Δημιουργούν και να σχεδιάζουν με λεπτομέρεια έναν ταξινομητή.

·    Αναγνωρίζουν τη σημασία της ποιότητας και της ποσότητας των δεδομένων εκπαίδευσης και τον αντίκτυπο αυτών στην ακρίβεια και την αμεροληψία των ταξινομητών.

 

Έχε γειά- πάντα γειά
Mon, Oct 14, 2024 1:01 PM

Οι μαθητές θα χορέψουν το τραγούδι <<έχε γειά- πάντα γειά>>,ακολουθώντας τα βήματα μέσα από τον κώδικα που τους έχει δοθεί με βελάκια, μπρος-πίσω- δεξιά αριστερά- στροφή –παλαμάκια..