UČITEL IN 2024

From Saturday, October 12, 2024 8:30 AM
to Saturday, October 12, 2024 5:00 PM

Západočeská univerzita v Plzni

Open in-person activity

Czech

Univerzitní 26, Plzeň 3-Jižní Předměstí, Česko

Konference se skládá z přednášek a workshopů.

Každý ročník má dopolední část, která je společná pro všechny účastníky a je složena z přednášek pozvaných hostů. Každý přednášející se snaží svou přednášku něčím oživit a udělat zajímavou. V minulých ročnících byla k vidění například rozšířená realita nebo mluvící robot. V odpolední části se lektoři snaží ukázat, ale hlavně nechat účastníky vyzkoušet, nějakou aplikaci nebo činnost, kterou účastníci neznají nebo neumí použít.

Konference je výjimečná silným obsazením lektorů i přednášejících, kteří nabízejí velmi silná témata, jsou vizionářští svým přístupem, pomáhají ostatním učitelům a rozvíjejí kulturu sdílení. Na akci vystupují jak moderní učitelé, kteří umějí smysluplně využívat moderní technologie a zároveň chtějí předávat své zkušenosti ostatním, tak také žáci (poprvé v ročníku 2017), kteří inspirují učitele tím, jak pracují s technologiemi.

Konference se zaměřuje na příklady dobré praxe ICT ve vzdělávání, diskutované z různých úhlů, konkrétně v oblastech technologie, robotiky, virtuální reality, speciálních potřeb, cizích jazyků a metodiky. Je organizována pod záštitou primátora města Plzně a rektora Západočeské univerzity v Plzni.

http://www.ucitel-in.cz

    Teachers
    Robotics Internet of things and wearable computing Augmented reality Artificial intelligence

Nearby upcoming activities:

Algoritmujeme a programujeme
Mon, Oct 14, 2024 8:00 AM

Žáci 10. ZŠ si vyzkoušejí první kroky v rámci algoritmizace, vytvoří vlastní programy, sestaví a oživí své vlastní roboty

Kódování pro nejmenší s Vex123
Mon, Oct 21, 2024 7:55 AM

První až třetí ročníky se seznámí s Vex123 a zábavnou podzimní aktivitou si vyzkouší jednoduché kódování.

KódFest
Mon, Oct 14, 2024 9:25 PM

Od včelky k webu: Tvořivé programování pro každého

Vyzkoušíme si programování zábavnou formou! Naučíme se ovládat robotickou včelku Bee-Bot, programovat malého  Photona a vytvoříme si vlastní webovou stránku. Získáme nové dovednosti a poznáme základy programování. Akce se zúčastní žáci 4.–9. tříd. Zažijeme společné dobrodružství v digitálním světě.