Πολύχρωμα πτηνά της άνοιξης

From Monday, April 1, 2024 9:00 AM
to Friday, May 31, 2024 4:00 PM

Kindergarten of Thyamos

Open in-person activity

Greek

kindergarten of Thyamos

Έχουμε φτιάξει ένα πλέγμα στο οποίο έχουμε γράψει τον αριθμό ένα στα κουτάκια με τέτοιον τρόπο ώστε να εμφανιστεί ένα πτηνό και συγκεκριμένα ένας τσαλαπετεινός. Τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν με όποια χρώματα θέλουν τα τετραγωνάκια στα οποία εμφανίζεται ο αριθμός ένα (1). Το αποτέλεσμα είναι ένας πολύχρωμος τσαλαπετεινός! Θα ακολουθήσουν και άλλα πτηνά που έρχονται στη χώρα μας την άνοιξη!

    Pre-primary education
    Basic programming concepts Data manipulation and visualisation Unplugged activities Art and creativity

Nearby upcoming activities:

Inspiring Museums
Wed, May 22, 2024 12:00 AM

Coding activity  for 18th of May Museums Day.

6th Grade

Teaching the Computer to distinguish when the olive fruits are ready for picking BY SCRACH.MIT CODING
Sat, Oct 5, 2024 10:00 AM
Ας μάθουμε λοιπόν στον Υπολογιστή να ξεχωρίζει ποτέ οι καρποί της ελιάς είναι έτοιμοι για μάζεμα. Οι καρποί της ελιάς είναι έτοιμοι για μάζεμα όταν το χρώμα τους είναι πχ μαύρη μελιτζάνα. Έτσι, αν τοποθετήσουμε μια ελιά στην κάμερα, θα πρέπει να μάθουμε να ανιχνεύσουμε το χρώμα. Χρησιμοποιώντας το https://scratch.mit.edu/..

Μπορώ να ανοίξω και να κλείσω την κάμερα; Ναι μέσω της εντολής .. " ενεργοποίηση βίντεο (ενεργοποίηση/απενεργοποίηση) "

 

1)     Μπορεί να ανιχνευθεί το χρώμα του αντικειμένου; Ναι μέσω της εντολής «αγγίζοντας το χρώμα»
1)     Έτσι θα βάλουμε ένα αντικείμενο που κινείται και όταν ακουμπήσει το χρώμα που ζητήσαμε να δώσει το κατάλληλο μήνυμα και θα σταματήσει 2)    Με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξουμε ένα αντικείμενο Γραμμής (με το όνομα spirit1) που καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη και θα κινείται οριζόντια (δηλαδή κατά μήκος του x). Όταν ακουμπήσει το χρώμα που ζητήσαμε, θα δώσει ένα κατάλληλο μήνυμα και θα σταματήσει.   3)    Ο στυλό του έργου https://scratch.mit.edu/projects/832841674/ και RUN 4)    Αντιγράψτε το έργο στο Stuff σας και... α)    Αλλάξτε το χρώμα ώστε ο υπολογιστής να αναγνωρίσει ότι οι καρποί της ελιάς είναι έτοιμοι για μάζεμα όταν το χρώμα τους είναι π.χ. σκούρο πράσινο. β)      β). Οι καρποί της ελιάς είναι έτοιμοι για μάζεμα όταν το χρώμα τους είναι μαύρη μελιτζάνα Ή σκούρο πράσινο.  

Έτσι ο υπολογιστής μπορεί να μάθει πώς να αναγνωρίσει ένα συγκεκριμένο χρώμα

coding per AI
Tue, Oct 10, 2023 12:00 AM

Let's take a deep dive into what AI coding is and which AI coding tools are the best!