ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ

From Monday, April 1, 2024 10:00 AM
to Friday, April 26, 2024 12:00 PM

1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ

Open in-person activity

mary.blue98@gmail.com

Greek

Πορταριάς, Ζαγοράς-Πορταριάς, 385 00, Πορταριά

Η Bee-bot πηγαίνει περίπατο στο δάσος. Εκεί βρίσκονται κίνδυνοι και αυτή σώζει το δάσος: 1) Mαζεύει τα σκουπίδια. 2) Σβήνει τη φωτιά με το πυροσβεστικό. 3) Μαζεύει τις παγίδες των ανθρώπων για τα ζώα.4) Φυτεύει καινούρια δέντρα.

http://@1nipportarmag.blog.gr

    Pre-primary education
    Robotics

Nearby upcoming activities:

Arcade Coding Activity-Save the Forest
Wed, Mar 6, 2024 12:00 AM

The activity is a coding arcade from microsoft make code and it is related to saving the Forests from fire and high temperatures.

 

 

Teaching the Computer to distinguish when the olive fruits are ready for picking BY SCRACH.MIT CODING
Sat, Oct 5, 2024 10:00 AM
Ας μάθουμε λοιπόν στον Υπολογιστή να ξεχωρίζει ποτέ οι καρποί της ελιάς είναι έτοιμοι για μάζεμα. Οι καρποί της ελιάς είναι έτοιμοι για μάζεμα όταν το χρώμα τους είναι πχ μαύρη μελιτζάνα. Έτσι, αν τοποθετήσουμε μια ελιά στην κάμερα, θα πρέπει να μάθουμε να ανιχνεύσουμε το χρώμα. Χρησιμοποιώντας το https://scratch.mit.edu/..

Μπορώ να ανοίξω και να κλείσω την κάμερα; Ναι μέσω της εντολής .. " ενεργοποίηση βίντεο (ενεργοποίηση/απενεργοποίηση) "

 

1)     Μπορεί να ανιχνευθεί το χρώμα του αντικειμένου; Ναι μέσω της εντολής «αγγίζοντας το χρώμα»
1)     Έτσι θα βάλουμε ένα αντικείμενο που κινείται και όταν ακουμπήσει το χρώμα που ζητήσαμε να δώσει το κατάλληλο μήνυμα και θα σταματήσει 2)    Με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξουμε ένα αντικείμενο Γραμμής (με το όνομα spirit1) που καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη και θα κινείται οριζόντια (δηλαδή κατά μήκος του x). Όταν ακουμπήσει το χρώμα που ζητήσαμε, θα δώσει ένα κατάλληλο μήνυμα και θα σταματήσει.   3)    Ο στυλό του έργου https://scratch.mit.edu/projects/832841674/ και RUN 4)    Αντιγράψτε το έργο στο Stuff σας και... α)    Αλλάξτε το χρώμα ώστε ο υπολογιστής να αναγνωρίσει ότι οι καρποί της ελιάς είναι έτοιμοι για μάζεμα όταν το χρώμα τους είναι π.χ. σκούρο πράσινο. β)      β). Οι καρποί της ελιάς είναι έτοιμοι για μάζεμα όταν το χρώμα τους είναι μαύρη μελιτζάνα Ή σκούρο πράσινο.  

Έτσι ο υπολογιστής μπορεί να μάθει πώς να αναγνωρίσει ένα συγκεκριμένο χρώμα

Πολύχρωμα πτηνά της άνοιξης
Mon, Apr 1, 2024 9:00 AM

Έχουμε φτιάξει ένα πλέγμα στο οποίο έχουμε γράψει τον αριθμό ένα στα κουτάκια με τέτοιον τρόπο ώστε να εμφανιστεί ένα πτηνό και συγκεκριμένα ένας τσαλαπετεινός. Τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν με όποια χρώματα θέλουν τα τετραγωνάκια στα οποία εμφανίζεται ο αριθμός ένα (1). Το αποτέλεσμα είναι ένας πολύχρωμος τσαλαπετεινός! Θα ακολουθήσουν και άλλα πτηνά που έρχονται στη χώρα μας την άνοιξη!