"Γεωμετρικά στερεά χρησιμοποιώ, κάστρα δημιουργώ"

From Thursday, November 30, 2023 9:00 AM
to Thursday, November 30, 2023 9:30 AM

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΟΡΩΝΗΣ

Open in-person activity

Greek

Νηπιαγωγείο Σορωνής ρόδος

Το οικοδομικό υλικό με τα γεωμετρικά στερεά είναι ένα από τα βασικά υλικά που χρησιμοποιούμε στο Νηπιαγωγείο στις ελεύθερες δραστηριότητες, όπου τα παιδιά δημιουργούν κατασκευές είτε αυθόρμητες είτε βλέποντας κάποιο μοτίβο. Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα τα παιδιά θέλησαν να δημιουργήσουν ένα κάστρο συνθέτοντας το μοτίβο που είχε επάνω το καπάκι της συσκευασίες. Στόχος της συγκεκριμένης δραστηριότητας είναι η επαφή των παιδιών με βασικές έννοιες προγραμματισμού, μέσω της σύνθεσης επαναλαμβανόμενου μοτίβου. Η ενασχόληση με τα μοτίβα ενισχύει το μαθηματικό τρόπο σκέψης και επίλυσης προβλημάτων. Τα παιδιά μέσα από τη συνεργασία συζητούν, διαφωνούν και τελικά συμφωνούν βρίσκοντας τη λύση για ποια γεωμετρικά στερεά θα χρησιμοποιήσουν και πως θα τα τοποθετήσουν έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή. Η δραστηριότητα ήταν πολύ διασκεδαστική καθώς είχε  παιγνιώδη  μορφή ενώ παράλληλα ενθάρρυνε την ενεργητική συμμετοχή των παιδιών.  

    Pre-primary education
    Basic programming concepts Unplugged activities

Nearby upcoming activities:

Βρες το αρχικό σου γράμμα
Thu, Oct 10, 2024 9:10 AM

Στα πλαίσια δραστηριοτήτων για εκμάθηση του αρχικού γράμματος του ονόματος μας, στρώνουμε στο χαλί στο κέντρο της παρεουλας τη διάφανη πίστα του Beebot. Έχουμε τοποθετήσει κάτω από τη διάφανη πίστα σε διάφορα σημεία τα αρχικά γράμματα των παιδιών της τάξης μας. Στόχος της δραστηριότητας είναι να μπορέσουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν σωστό κώδικα προγραμματισμού του Beebot, ώστε να το κατευθύνουν στο αρχικό γράμμα του ονόματός τους.

Apple Day
Mon, Sep 16, 2024 9:00 AM

The aim of this activity is to introduce the children to programming through various activities without the use of a computer (unplugged activities).

Children find the magic picture (which represents an apple) by coloring with the right colors (Pixel art).

 

 

Apple Day
Mon, Sep 16, 2024 9:00 AM

The aim of this activity is to introduce the children to programming through various activities without the use of a computer (unplugged activities).

Title: "Eat your apple!" Children on a track designed with paper tape are asked to guide their friend to find his/her apple based on the original letter. In every apple there is the corresponding initial.