Programming with scratch and raspberrypi

From Monday, October 23, 2023 8:00 AM
to Monday, October 30, 2023 10:00 AM

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ -Gymnasio Velou

Open in-person activity

Greek

Βέλο

From October 23, 2023, students of all grades and ages (12-14 years old) of Velos High School of Korinthia, in the course of Computer Science, will engage with programming activities, using Scratch as a programming language and will program the microbit, participating in the European cooperation program of eTwinning schools, on Robotics and programming using educational robotics programs.

Από τις 23 Οκτωβρίου 2023  οι μαθητές όλων των τάξεων και ηλικιών (12-14 χρονών) του Γυμνασίου Βέλου Κορινθίας, στο μάθημα της Πληροφορικής, θα εμπλακούν με δραστηριότητες προγραμματισμού, χρησιμοποιώντας ως γλώσσα προγραμματισμού το Scratch και θα προγραμματίσουν το microbit, συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα συνεργασίας σχολείων etwinning, με θέμα την Ρομποτική και τον προγραμματισμό χρησιμοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα ρομποτικής.

Δραστηριότητες scratch από το raspberrypi.org

Διαδρομή έργων | Εισαγωγή στον προγραμματισμό με Scratch για παιδιά (raspberrypi.org)

Α΄ΓυμνασίουΟμιλία στο διάστημα
Έργα κώδικα σε Scratch για παιδιά και εφήβους | Εισαγωγή στη Scratch (raspberrypi.org)

Β΄Γυμνασίου: Δημιουργούμε το παιχνίδι φαντασμάτων
Κυνηγοί φαντασμάτων | Web-browser, Scratch | Προγραμματισμός έργων για παιδιά και εφήβους (raspberrypi.org)

Γ΄Γυμνασίου: Δημιουργούμε το δικό μας chatbot

Πρόκληση: περισσότερες αποφάσεις | Chatbot | Web-browser, Scratch | Προγραμματισμός έργων για παιδιά και εφήβους (raspberrypi.org)

    Other (see description)
    Basic programming concepts Playful coding activities Game design

Longitude: 22.76615
Latitude: 37.98397
Geoposition: 37.98397,22.76615

Nearby upcoming activities:

SID Celebration 2025
Mon, Feb 10, 2025 1:56 AM

Ως υποστηρικτές της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου SID 2025 στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των μαθητών για την ασφαλή χρήση του,θα υλοποιηθούν και αντίστοιχες  δραστηριότητες χρωματισμού εικονοστοιχείων (pixel art)από τα παιδιά. Στη δραστηριότητα θα συμμετέχουν σχολεία από διάφορα  σχολεία στην Ευρώπη.

SID Celebration 2025
Mon, Feb 10, 2025 2:04 AM

Ως υποστηρικτές της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου SID 2025 στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των μαθητών για την ασφαλή χρήση του,θα υλοποιηθούν και αντίστοιχες  δραστηριότητες χρωματισμού εικονοστοιχείων (pixel art)από τα παιδιά. Στη δραστηριότητα θα συμμετέχουν σχολεία από διάφορα  σχολεία στην Ευρώπη.

Διαθεματική ενσωμάτωση δράσεων κώδικα στα Γλωσσικά μαθήματα
Wed, Apr 10, 2024 6:00 PM

Kατά τη διάρκεια του online training στις 10 Απριλίου 2024, θα παρουσιαστεί η διαθεματική προσέγγιση διδακτικών αντικειμένων δημοτικού σχολείου μέσα από δραστηριότητες κώδικα και προγραμματισμού. Θα παρουσιαστούν δραστηριότητες  στις οποίες τα παιδιά θα μπορούν να ασκηθούν στην ορθογραφία και τη σωστή χρήση λέξεων, στην εφαρμογή γραμματικών φαινόμενων καθώς και την παραγωγή γραπτού λόγου με τη βοήθεια μικρών ρομποτικών συσκευών. Οι δάσκαλοι που θα συμμετέχουν στη δράση θα καρφιτσώσουν τις δραστηριότητές τους στο παρακάτω padlet, https://padlet.com/32dimtablet7_/m-ai-tvd0d65zu23l9ujl.