ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ

From Friday, March 1, 2024 9:00 AM
to Thursday, March 14, 2024 4:00 PM

10ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου

Open in-person activity

Greek

Σαλαμίνος & Αριστοφάνους

Για την Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού δημιουργήσαμε ένα κώδικα.Αντικαταστήσαμε τα γράμματα της αλφαβήτου με εικονίδια. Τα παιδιά έγραψαν το σύνθημα τους βρίσκοντας το γράμμα που αντιστοιχούσε στο κάθε εικονίδιο.Μετά σε ένα φύλλο αντέγραψαν τα εικονίδια και δημιούργησαν το σύνθημα τους. Το αναρτήσαμε στο padlet για να το δούν τα άλλα συνεργαζόμενα σχολεία και να το αποδικωποιήσουν, αντικαθηστώντας τα εικονίδια με το αντίστοιχο γράμμα και διαβάζοντας το σύνθημα!

 

    Pre-primary education
    Unplugged activities Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

ΛΥΣΕ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ
Mon, Oct 23, 2023 9:30 AM

ΛΥΣΕ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ

"Στον πόλεμο λέμε ΟΧΙ στην ------ λέμε ΝΑΙ"

Προετοιμασία.

Κωδικοποιούμε το γράμμα "Ε" το πρώτο γράμμα της λέξης Ειρήνης με βάση τον κώδικα 01, όπου για όσα "0" υπάρχουν αφήνουμε τόσα κουτάκια του πλέγματος χωρίς να τα χρωματίζουμε και για όσα "1"και για όσα "1" υπάρχουν χρωματίζουμε το κουτάκι. Στην συνέχεια προσκαλούμε τα παιδιά και τους γονείς τους να σπάσουν τον κώδικα.

Προϋπόθεση : τα παιδιά να αναγνωρίζουν την λέξη Ειρήνη (που είναι η λύση του αινίγματος ) από προηγουμενες δραστηριότητες.

ΛΥΣΗ

Προσκαλούμε τους μαθητές να σπάσουν τον κώδικα και να βρούν το πρώτο γράμμα της λέξης ώστε να έχουν ένα στοιχείο για την λύση του αινίγματος.

Παίζοντας με την συμμετρία...στο χαρτί!
Thu, Mar 28, 2024 8:30 AM

Στα πλάισια της ελεύθερης ενασχόλισης των νηπίων στις γωνιές δραστηριοτήτων, στην γωνιά των μαθηματικών υπάρχουν παιχνίδια συμμετρίας σε χαρτί. Τα παιδιά επιλέγουν σχέδια και συμπληρώνουν το άλλο μισό της εικόνας προσπαθώντας να  είναι ίδιο τόσο στο σχήμα όσο και στο χρώμα. 

Απόδραση από τον κήπο! Δραστηριότητα για το Νηπιαγωγείο.
Wed, Apr 10, 2024 12:00 AM

Προγραμματίστε τα Bee-Bot να αποφύγουν εμπόδια που αντιπροσωπεύουν λουλούδια ή έντομα για να αποδράσουν από έναν κήπο.O κήπος αποτυπώνεται σε μια πίστα -χαλάκι ΒΕΕΒΟΤ. Είναι μια δραστηριότητα κωδικα για μαθητές νηπιαγωγείου!