Eu pot, eu codez, eu mă bucur

From Saturday, October 7, 2023 12:00 PM
to Monday, September 30, 2024 12:00 PM

SCOALA GIMNAZIALA nr.28, GALATI

Open in-person activity

silviaparvana@gmail.com

English

SCOALA GIMNAZIALA DAN BARBILIAN

Elevii din diferite școli din țară și din străinătate vor desfășura activități distractive de codare a culorilor. Elevii vor programa cu ajutorul sistemelor de codare, vor folosi aplicația Quiver, vor folosi instrumente de desen pe Pixel Art, abordând teme de viață sănătoasă.

    Primary school
    Other Motivation and awareness raising Promoting diversity

Nearby upcoming activities:

Modelează Carierele Inovatoare ale Viitorului cu MakeyMakey
Tue, Oct 8, 2024 1:00 PM
Evenimentul va aborda utilizarea tehnologiei MakeyMakey și a platformei Scratch pentru a crea manechine interactive ce reprezintă cariere STEM. Elevii vor învăța despre circuite electrice de bază, conductivitate, programare și design creativ folosind materiale reciclate. Activitățile includ introducerea în MakeyMakey și Scratch, designul manechinelor, programarea răspunsurilor interactive și prezentarea proiectelor. Resurse și Metode: Resurse: Kituri MakeyMakey, calculatoare cu acces la internet, materiale conductive (banane, plastilină, folie de aluminiu), materiale reciclate (carton, sticle de plastic, haine vechi), telefoane pentru înregistrare. Metode: Învațare practică prin activități hands-on, sesiuni de brainstorming și planificare, ghidare pas-cu-pas de către facilitatori, colaborare în grupuri mici, utilizarea de exemple și demonstrații video. Obiectivele Evenimentului: Familiarizarea elevilor cu tehnologia MakeyMakey și programarea în Scratch. Încurajarea creativității și a reutilizării materialelor prin designul manechinelor. Promovarea carierelor STEM și evidențierea rolului lor în combaterea schimbărilor climatice. Stimularea interesului fetelor pentru cariere în STEM. Dezvoltarea abilităților de colaborare, rezolvare a problemelor și prezentare. Grupul Țintă: Evenimentul se adresează elevilor Liceului Auto Traian Vuia, cu vârsta între 12 și 14 ani, provenind dintr-unul din cele mai sărace cartiere ale orașului. Participanții nu sunt familiarizați cu MakeyMakey, dar sunt cu Scratch, oferind o oportunitate valoroasă de a-i introduce în lumea tehnologiei și a programării. Acest eveniment este important pentru participanți deoarece le oferă acces la resurse tehnologice și educaționale pe care altfel nu le-ar avea, promovând în același timp conștientizarea carierelor STEM și a impactului acestora asupra mediului. Încurajarea fetelor să exploreze aceste domenii este esențială pentru a echilibra reprezentarea de gen în STEM. Facilitatorii Evenimentului: Traineri: Voluntari cu expertiză în MakeyMakey și Scratch, ai Asociatiei Edulifelong. Profesori: Profesor de TIC pentru ghidarea în programare, profesor de arte pentru asistarea în designul manechinelor. Participanții vor fi prezenți fizic la eveniment, la locația stabilită (Liceul Auto Traian Vuia). Activitățile se vor desfășura în grupuri mici, sub supravegherea și ghidarea facilitatorilor.
Ziua internaţională a dezvoltării informaţionale
Thu, Oct 24, 2024 12:00 AM

Părerea ta despre această zi.

Arta prelucrării lemnului
Wed, Jul 31, 2024 9:00 AM
1.Resurse necesare desfășurarii evenimentului: Resurse hardware: set masina de frezat si gravat CNC Resurse software: Grbl Controller 3.6 Resurse educaționale deschise - crearea unui ghid de utilizare a CNC-ului care va fi publicat pe site-ul asociatiei 2.Obiective eveniment: -utilizarea noilor tehnologii de prelucrare a lemnului -dezvoltarea competențelor STEAM și digitale ale participanților -transmiterea tradiției de a prelucra lemnul noii generații -crearea de obiecte inedite prin prelucrarea artistica a lemnului -orientarea in cariera a participantilor -descoperirea de noi idei de antreprenoriat care pot fi implementate pe plan local avand ca obiect de activitate prelucrarea lemnului -dezvoltarea bazei materiale didactice a asociatiei necesare implementarii de noi proiecte sociale adresate comunitatii locale -dorinta de a invata, de a obtine noi competente, de a fi în pas cu noile tehnologii pentru o educație de calitate -stimularea lucrului in echipa 3.Grupul țintă este format din elevi, studenti, tineri care provin din familii dezorganizate, care intampina dificultati financiare. Fiecare are dreptul la educatie, vom asigura accesul tuturor participantilor la eveniment, vom suplimenta numarul de participanti. 4.Participanții vor descoperi frumusețea obiectelor create din lemn, se pot utiliza materiale reciclabile obtinute din prelucrarea lemnului. Ideile creative pentru prelucrarea lemnului vor conduce la crearea de ornamente unice pentru locuința lor. Vom organiza o expozitie cu lucrarile create pentru cresterea stimei de sine a participanților, pentru a se bucura de rezultatul muncii lor. Meşteşugul prelucrării lemnului este pe cale de dispariţie, iar tinerii nu mai vor să înveţe această meserie. Prelucrarea lemnului cu ajutorul unui CNC ii va atrage în arta prelucrării lemnului. 5.Evenimentul va fi sustinut de ingineri IT si tehnicieni, voluntari ai ONG-ului nostru. 6.Parteneri implicați în organizarea evenimentului: -Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu -bibioteca -alte ONG-uri -școli din județul Neamț -voluntari