Basis leren programmeren

From Tuesday, June 18, 2024 12:45 PM
to Tuesday, June 18, 2024 2:15 PM

Koninklijke Visio Grave

Invite-only in-person activity

pauline@4pip.nl

Dutch

Visio Onderwijs Grave, Jan van Cuykdijk 1, 5361 HM Grave

Leerlingen leren de vervolg van programmeren

    Secondary school
    Basic programming concepts Data manipulation and visualisation Hardware Unplugged activities Playful coding activities Visual/Block programming Augmented reality

Nearby upcoming activities:

Codeblokken
Tue, Dec 12, 2023 10:45 AM
Leerlingen leren de basis van programmeren
CodeKlas
Tue, Oct 3, 2023 12:00 AM

Voor elke leerling die wil leren programmeren gaat binnenkort de CodeKlas weer van start. Dit schooljaar is de CodeKlas niet alleen een naschoolse activiteit, maar is er ook de mogelijkheid om de CodeKlas in een SWITCH uur te volgen.

  • CodeKlas SWITCH: vanaf 3 oktober elke dinsdag het 3e uur. (Het lokaal volgt nog.)

  • CodeKlas na school: vanaf 25 oktober elke woensdag vanaf het 8e uur in lokaal 031.

De CodeKlas SWITCH is bedoeld voor leerlingen die nog maar weinig of geen ervaring met coderen hebben. Het is een doorlopende serie lessen waarin we aan de slag gaan met het maken van een eenvoudige game in de programmeertaal JavaScript. Omdat het een doorlopende serie lessen is, schrijft een leerling zich voor een hele periode in; het is dan de bedoeling dat je elke week aanwezig bent. Na de kerstvakantie starten we met een nieuwe groep.

De CodeKlas na school is bedoeld voor leerlingen die al eens geprogrammeerd hebben en aan hun eigen project willen werken. Bijvoorbeeld het maken van een game, een app of het werken met elektronica in combinatie met Arduino of Raspberry Pi.

 

Robo-Coding in der Bibliothek
Tue, Oct 15, 2024 10:00 AM

Robo-Coding in der Bibliothek

Für diese Veranstaltung werden Programmierstationen aufgebaut, bei denen Kinder und Jugendliche im Alter von 9 bis 14 Jahren spannende Erfahrungen in der Welt der Technik erleben.

An diesen Stationen können sie mithilfe von Dash, Ozobot und Primo-Robotern die Grundlagen der Programmierung erkunden und praktische Fähigkeiten sammeln.

Ort: Bibliothek - Makerspace, Oststr. 20, 42551 Velbert.

max. 8 Teilnehmer

Anmeldung erforderlich unter: bibliothek@velbert.de oder 02051/26-2281