Μάντεψε πώς νιώθω

From Wednesday, November 1, 2023 11:00 AM
to Friday, December 22, 2023 12:00 PM

1ο Νηπιαγωγείο Βέροιας

Open in-person activity

t.styl.1234@gmail.com

Greek

Κοντογεωργάκη 15, 591 32, Βέροια

1.Στην επιδαπέδια πίστα τοποθετούμε τα 6 τερατάκια των συναισθημάτων. Τα παιδιά προγραμματίζουν τον εαυτό τους ή το συμμαθητή τους να οδηγηθεί στο συναίσθημα που νιώθουν εκείνη τη στιγμή.

2.Δημιουργούν μια πίστα με τα 6 τερατάκια συναισθημάτων για το Beebot και οδηγούν το ρομποτάκι στο συναίσθημα που νοιώθουν ή στα συναισθήματα που βίωσαν στην τάξη τη συγκεκριμένη μέρα. Καταγράφουν τον κώδικα της διαδρομής και τον μοιράζονται με τα συνεργαζόμενα σχολεία για να εξασκηθούν αμφότεροι στη διαδικασία της κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης.

3. Τα συνεργαζόμενα σχολεία δημιουργούν μια πίστα για το Beebot με εικόνες που απεικονίζουν μία κατάσταση που προκαλεί κάποιο συναίσθημα. Υπάρχουν τα έξι τερατάκια των συναισθημάτων και τα παιδιά καλούνται να οδηγήσουν το κάθε τερατάκι με τη βοήθεια του Βeebot στο τετράγωνο που του ταιριάζει. Καταγράφουν κώδικα της διαδρομής και τον μοιράζονται με τα συνεργαζόμενα σχολεία για να εξασκηθούν αμφότεροι στη διαδικασία της κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης.

4.Δημιουργούν μια πίστα με τα 6 τερατάκια συναισθημάτων για το Beebot. Υπάρχουν κάρτες που απεικονίζουν μια κατάσταση που προκαλεί κάποιο συναίσθημα. Τα παιδιά τραβούν κάποια κάρτα και οδηγούν το ρομποτάκι στο αντίστοιχο τερατάκι. Καταγράφουν κώδικα της διαδρομής και τον μοιράζονται με τα συνεργαζόμενα σχολεία για να εξασκηθούν αμφότεροι στη διαδικασία της κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης.

5. Τα παιδιά δημιουργούν χρωματικούς κώδικες με τα χρώματα που έχει το τερατάκι ανάλογα με το συναίσθημα που νιώθει. Καλούν τους συμμαθητές τους ή τα συνεργαζόμενα σχολεία να λύσουν τους χρωματικούς κώδικες και να δημιουργήσουν το δικό τους πολύχρωμο τερατάκι.

    Pre-primary education
    Unplugged activities

Nearby upcoming activities:

Кодираме роботче
Mon, Sep 9, 2024 12:00 AM

Активноста се состои во кодирање на патека на робот. На патеката се поставени карти со броеви. Учениците го програмираат роботот да оди од број до број така што збирот на проевите низ коишто поимал да биде даден број. Во зависност од возраста се поставуваат броевите. 

Inspiring Museums
Wed, May 22, 2024 12:00 AM

Coding activity for our Project "Inspiring Museums"

Rocket Pixel Art
Sat, Nov 11, 2023 7:00 AM

In the second activity of the programme children will have to translate a four numbered code into colours creating a rocket.