eTwining projekta Baš je IN biti GREEN 3. -17 ciljeva održivog razvoja-MEHANIČAR POLJOPRIVREDNE MEHANIZACIJE

From Saturday, October 7, 2023 12:00 AM
to Friday, December 22, 2023 12:00 AM

Srednja škola Matije Antuna Reljkovića Slavonski Brod

Invite-only online activity

Croatian

Ulica Ivana Cankara 76, 35000, Slavonski Brod, Brodsko-posavska županija, HRV

U okviru eTwining projekta Baš je IN biti GREEN 3 izučavati će se tema o dekodiranju i ciljevima održivog razvoja. Zadatak je dekodirati 17 ciljeva održivog razvoja a  biti će postavljen u interaktivnoj slici u digitalnom alatu Genially u obliku slagalice. Brojevi i ciljevi održivog razvoja ( napisani na engleskom jeziku) kodirani su u 7-znamenkastom ASCII kodu (američkom standardnom kodu za razmjenu informacija). Treba fotografirati postupak dekodiranja (dekodirane brojeve i ciljeve održivog razvoja i završnu slagalicu.
Nakon dekodiranih svih 17 ciljeva, treba odabrati 1 cilj održivog razvoja, istražiti ga i prikazati u digitalnom alatu po vlastitom izboru. U digitalni alat treba integrirati i naziv cilja koji je prikazan kodom.

http://www.ssmar.hr/

    Secondary school
    Unplugged activities Internet of things and wearable computing Motivation and awareness raising

Nearby upcoming activities:

Baš je IN biti GREEN, 17 ciljeva održivog razvoja (agroturistički tehničari)
Sat, Oct 7, 2023 12:00 AM

U sklopu eTwinning projekta: Baš je In biti Green održat će se mnoge aktivnosti o dekodiranju 17 ciljeva održivog razvoja te će se o jednome cilju podrobnije izvijestiti na prikladan način. Pomoću digitalnog alata Genilly dekodirat će se interaktivna slika, slagalica.

Pronađi moj zadatak
Sun, Oct 8, 2023 8:00 AM

Aktivnosti su planirane u 4 radne etape. Prvu aktivnost provode svi učenici individualno, a ostale aktivnosti su organizirane za rad u četiri skupine.

1. aktivnost - preoblikovanje Morseovog koda u binarni kod, šifriranje riječi i razbijanje šifriranih riječi (individualni rad)

2. aktivnost - razbijanje šifre i sastavljanje tekstualnih zadataka prema dobivenim skrivenim pojmovima - rad u skupinama, 4 različita zadatka

3. aktivnost - preoblikovanje brojevnog izraza u binarni kod i postavljanje u microbit - rad u skupinama

4. aktivnost - svi tekstualni zadatci (4 različita zadatka) su postavljeni na Digipad.

Skupine međusobno razmjenjuju programirane microbitove, razbijaju šifru (zadatak postavljen u binarnom kodu), rješavaju zadatak, fotografiraju ga i objavljuju na Digipadu kao slikovni komentar uz odgovarajući, već objavljen tekstualni zadatak.

Programiranje u aplikaciji MS Excel
Mon, Oct 2, 2023 8:00 AM

Učenici trećih razreda smjera Poslovni tajnik u aplikaciji MS Excel izvode nad podacima funkcije iz kategorije: matematika i trigonometrija, pretraživanja i reference, logičke, financijske, datumske, statističke i tekstualne.

Programiraju vlastite obrasce na zadanom problemskom zadatku i funkcijama dolaze do rješenja.

Radi kvalitetnije analize podataka iz tablice, koriste grafičke prikaze, izvode operacije pretraživanja, filtriranja i sortiranja podataka u bazi podataka, te izvode pivot tablice.

Radove objavljujemo na intranetu, a aktivnosti na službenim stranicama škole.