Το beebot καθαρίζει την αυλή από τα φύλλα

From Monday, October 16, 2023 9:30 AM
to Tuesday, October 17, 2023 9:30 AM

Νηπιαγωγείο Δρυμού

Open in-person activity

Greek

Drymos, GRC

Μια δραστηριότητα που εισάγει τα παιδιά στον προγραμματισμό και τη χρήση του beebot χρησιμοποιώντας την θεματική του Φθινοπώρου που είναι δημοφιλής σε όλες τις προσχολικές δομές του κόσμου.

Πώς παίζεται: Κάτω από τον διάφανο τάπητα τοποθετούμε φύλλα εκτυπωμένα σε 6 χρώματα. Παίρνουμε ένα ζάρι και σε κάθε πλευρά του βάζουμε ένα χρώμα. Το κάθε παιδί ρίχνει το ζάρι και ανάλογα με τι χρώμα θα του τύχει πρέπει να προγραμματίσει το beebot  να κινηθει και να πάρει ένα φύλλο με αυτό το χρώμα. Το παιχνίδι τελειώνει όταν μαζευτούν όλα τα φύλλα.

https://blogs.sch.gr/nipdrym/

    Pre-primary education
    Robotics

Nearby upcoming activities:

Τι φωνάζει ο στρατιώτης;
Mon, Oct 21, 2024 2:46 PM

Θα διεξαχθούν δύο δραστηριότητες σχετικές με την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, που θα συνδέονται μεταξύ τους.

Η μία θα είναι σε έντυπη μορφή και θα αφορά το σπάσιμο ενός κώδικα που θα αποκαλύπτει την λέξη ΑΕΡΑ ή τη λέξη ΌΧΙ στο ατομικό φυλλάδιο του παιδιού.

Στη συνέχεια ανάλογα με τη λέξη που τους έτυχε θα προγραμματίζουν το beebot ώστε να κινηθεί προς την λέξη που τους έτυχε.

Αυτή την λέξη θα την παίρνουν και θα την κολλούν στο κενό συννεφάκι μιας κατασκευής στρατιώτη του Β΄παγκοσμίου πολέμου. 

Η μικρή κουκουβάγια χάθηκε..
Mon, Oct 21, 2024 9:00 AM

Βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι: Χάθηκα.Η μικρή κουκουβάγια έπεσε από το δέντρο ενώ κοιμόταν και χάθηκε. Ψάχνει να βρει την μαμά της και είναι λυπημένη. Ο σκίουρος προθυμοποιήθηκε να τη βοηθήσει, αλλά κάνει λάθη... Μπορείτε να βοηθήσετε τη μικρή κουκουβάγια να βρει τη μαμά της; Τοποθετούμε στο πλέγμα τις εικόνες των ζώων, αρκούδα, λαγός, βάτραχος και κουκουβάγια. Τα παιδιά πρέπει να οδηγήσουν τη μικρή κουκουβάγια στη μαμά της.

Η μικρή κουκουβάγια χάθηκε...
Mon, Oct 21, 2024 9:00 AM

Βασιμένο στο ομώνυμο παραμύθι: Χάθηκα. Η μικρή κουκουβάγια έπεσε από το δέντρο ενώ κοιμόταν και χάθηκε. Ψάχνει να βρει τη μαμά της και είναι λυπημένη. Ο σκίουρος προθυμοποιήθηκε να τη βοηθήσει, αλλά κάνει λάθη... Μπορείτε να βοηθήσετε τη μικρή κουκουβάγια να βρει τη μαμά της; Τοποθετούμε στο πλέγμα τις εικόνες των ζώων, αρκούδα, λαγός, βάτραχος και κουκουβάγια. Τα παιδιά πρέπει να οδηγήσουν τη μικρή κουκουβάγια στη μαμά της.