hAI la Marea Neagră nepoluată!

From Wednesday, October 25, 2023 2:00 PM
to Thursday, October 26, 2023 4:00 PM

Asociatia Parintilor Elevilor Liceului Teoretic Callatis

Other

Romanian

TITLUL EVENIMENTULUI – hAI la Marea Neagră nepoluată! Data evenimentului 25,26.10.2023 Descriere pe scurt Realizarea unor proiecte de către elevi în Scratch, prin intermediul cărora se trage un semnal de alarmă cu privire la poluarea Mării Negre. Descriere pe larg a evenimentului Evenimentul își propune să ajute elevii în dezvoltarea abilităţilor de utilizare a calculatorului și a inteligenței artificiale, abilități artistice, dar şi promovarea practicilor ecologice vizând protejarea ecosistemului Mării Negre, care se degradează datorită surselor de poluare. Activitatea se va desfășura în 2 sesiuni. În prima sesiune elevii vor utiliza AI ChatBoot pentru documentare în domeniul poluării, respectiv măsuri de prevenție a poluării, apoi li se vor prezenta noțiunile de programare vizuală, în Scratch. Elevii se vor conecta la eveniment cu ajutorul aplicației Google Meet. Facilitatorii evenimentului, prof. Magaz Georgeta și Popa Gabriela, vor prezenta noțiunile teoretice din programarea vizuală și vor oferi exemple multiple pentru înțelegerea acestora. Participanții vor folosi aplicația online scratch.mit.edu, punând în practică noțiunile asimilate, prin realizarea unui proiect joc, poveste, prezentare. Vor fi încurajați să-și realizeze propriile scene și personaje, punând în evidență latura creativă și artistică. În sesiunea a doua se vor prezenta proiectele, urmând apoi dezbateri și concluzii. Grupul țintă - elevii L.T. Callatis, Mangalia cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani Partenerul evenimentului: Liceului Teoretic Callatis, Mangalia La ce folosește finanțarea Finanțarea va fi folosită pentru achizitionarea unor plăcuțe microbit și pentru premierea celor mai reușite proiecte ale elevilor.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Învățăm, desenăm, colorăm prin coduri
Mon, Oct 9, 2023 12:00 AM
Elevii vor învăța să deseneze după coduri date personaje, siluete, figurine.
Educație Parentală
Wed, Oct 4, 2023 5:00 PM
Dnele educatoare Rîșnoveanu Nicoleta și Neagoe Tatiana derulează un curs de Educație Parentala cu parinții Grupei Albinuțe, în calitate de formatori. Cursul este in colaborare cu Asociatia Holtis, UNICEF și Centrul Step by Step. Aceștia descoperă ca părinții sunt fundamentul familei și abilitățile pozitive de părinte nu sunt ceva înăscut, ele se învață. Parentalitatea este cea mai importantă și motivantă menire. Stresul este o componentă normală a vieții și a rolului de părinte. Reducerea stresului ne ajută să avem mai mult control asupra vieții noastre. Abordarea eficientă a stresului este foarte importantă pentru a fi părinți mai înțelepti. Cursul are 10 module si se derulează în fiecare miercuri la gradinita. Va prezentăm unele aspecte din desfășurarea cursului. La sfarșitul cursului, părinții vor primi diplome si mapa de la curs cu sfaturi. “Important nu este ceea ce ți se întâmplă, ci felul cum reacționezi” -Hans Selye-medic austriac
Ozobot race
Mon, Oct 23, 2023 8:00 AM
With ozobot a minuature smart robot student Will learn Basic coding concepts succes a cauze /efect criticat thinking and debugging usink markets. Thus practical experience în additional to being educational îs extremely fun!