PYTHON ZA ZNATIŽELJNE

From Wednesday, October 18, 2023 4:00 PM
to Wednesday, October 18, 2023 8:00 PM

Hrvatski savez informatičara

Open in-person activity

English

Osnovna Skol Ante Kovacica, Kotarnica, 10090, Zagreb, Grad Zagreb, HRV

PYTHON ZA ZNATIŽELJNE
Nikola Dmitrović

Ovom će se radionicom pokušati motivirati veći broj mladih osoba da se uključe u svijet programiranja. Kroz predavačku metodu i samostalan rad sudionici će usvojiti osnove Pythona i stečena znanja primijeniti u rješavanju algoritamskih problema.
Događanje je namijenjeno učenicima osnovnih škola, a cilj je motivirati ih da počnu i kasnije se i nastave baviti programiranjem.

    Primary school
    Basic programming concepts

Nearby upcoming activities:

AR Seascape – An Adventure for Marine Life Protection
Mon, Apr 15, 2024 8:00 AM

Multidisciplinarni projekt u kojem učenici 6. razreda istražuju ugrožene morske vrste i predstavljaju ih kroz prikaz proširene/virtualne stvarnosti (AR/VR) u aplikaciji CoSpaces Edu. Ovaj interaktivni pristup kombinira digitalnu pismenost, kreativnost i održivi razvoj, što kulminira virtualnom izložbom na kojoj učenici dijele svoje AR/VR kreacije zajedno s kritičnim informacijama o prijetnjama njihovim odabranim vrstama i akcijama za njihovo očuvanje. Kroz znanost, održivi razvoj i građansko obrazovanje, ovaj projekt ima za cilj uključiti učenike u smisleno istraživanje očuvanja bioraznolikosti.

Energetski održiva kuća uz micro:bit
Sun, Apr 14, 2024 12:00 AM

Učenici 3. razreda na satu informatike upoznat će se s pojmom održivosti i učinkovitog upravljanja energijom u kućanstvu kroz dizajniranje i izradu održive kuće te programiranjem micro:bit senzora u cilju štednje energije. 

Kroz VR u svijet profesija
Mon, Apr 15, 2024 8:00 AM

Učenici 8. razreda sudjelovat će u projektu u kojemu će u aplikaciji CoSpaces Edu izrađivati virtualna (AR i VR) iskustva kojima će predstaviti svoje odabrano zanimanje. Kako im uskoro predstoji upis u srednju školu, ova će aktivnost pomoći i olakšati im odabir njihovog budućeg zanimanja, a u kojoj će razvijati vještine pretraživanja i vrednovanja informacija te uporabe tehnologije u nastajanju (proširena i virtualna stvarnost).