I ❤ Arcade

From Tuesday, October 10, 2023 11:00 AM
to Thursday, October 12, 2023 1:00 PM

Asociatia Parinti-Profesori Impreuna pentru CNTA

Open in-person activity

Romanian

Strada Tudor Arghezi Nr.18
215500 Târgu Cărbunești

Evenimentul își propune să inspire elevii sa devină din utilizatori de jocuri, propriii lor creatori. Să cultive abilități de gândire computațională cu ajutorul unui gamepad programabil arcade. Vom organiza un workshop de programare pe parcursul săptămânii dedicate Europe Code Week care se va derula în perioada 7-22 octombrie 2023, în cadrul căruia vom celebra programarea prin activități în care elevii liceului nostru se vor familiariza cu platforma Microsoft MakeCode Arcade sau cu alte platforme compatibile cu echipamentele disponibile. În cadrul atelierului, elevii sprijiniți de profesorul coordonator vor realiza designul și funcționalitățile unui joc arcade pe care îl vor partaja online cu colegii și îl vor descărca pe consola programabilă arcade. Activitățile desfășurate vor fi: -prezentarea platformei Microsoft MakeCode Arcade. -prezentarea gamepad-ului programabil ELECFREAKS Retro Microsoft Makecode Arcade For Education sau a altei plăci de dezvoltare similare, cum ar fi: Kitronik ARCADE for MakeCode Arcade, Adafruit PyBadge LC. -prezentare tutoriale cu materiale care să instruiască elevii în procesul de scriere a codului și de descărcare pe consolă. -sesiuni de lucru în care elevii își vor crea propriile jocuri folosind template-uri puse la dispoziție de platforma Microsoft MakeCode Arcade. Evenimentul se va desfășura offline în laboratorul de informatică al Liceului Teoretic Tudor Arghezi, care găzduiește sediul Asociației Părinți-Profesori „Împreună pentru CNTA”. Profesor coordonator: Corina Popescu Mail: pop_corina_mihaela@yahoo.com

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Bricolajul, sursa pentru sănătatea mintala
Fri, Oct 20, 2023 8:00 AM
Crearea de obiecte si proiectele de tip „Do It Yourself” sunt activitati ideale, iar ocaziile pot fi diverse, de la sarbatorile de peste an, precum Craciunul, la o zi de nastere ori weekend. Copilul poate profita de ocazie pentru a crea, folosind propriile maini, un cadou, pentru o persoana la alegere. Principalul lucru este ca manipuleaza, exploreaza si invata pe cont propriu, rezultatul final nefiind obiectivul principal.
Inspiring Museums/ 18th of May Museums Day
Mon, Apr 29, 2024 10:00 AM

1. Students show the way to the museum with the help of arrows. 2. Students discover the words by deciphering the given code.

Choose the pair
Sat, Feb 10, 2024 12:00 AM

Choose the pair
https://www.liveworksheets.com/w/ro/prescolar/463153