PROGRAMARE CU MICROBIT

From Tuesday, October 3, 2023 12:00 PM
to Thursday, October 12, 2023 3:00 PM

Asociatia Pentru Un Viitor Sustenabil

Other

Romanian

Grup țintă: Evenimentul se va organiza sub forma unui atelier de programare cu dispozitive Microbit, folosind limbajul Makecode. Activitățile de programare se vor realiza cu 4 grupe a câte 10 elevi de clasa a 10-a și a 11-a și va dura 3 ore pentru fiecare grupă. Obiective: dezvoltarea gandirii computationale, dezvoltare de competențe digitale de programare , dobandire de competențe specifice educației STEM Resurse: Pentru realizarea evenimentului se va utiliza programul Makecode și este necesar să fie achiziționate 5 plăcuțe Microbit și un ecran de proiecție. Locatie: sala de clasa a Colegiului Tehnic Turda Continuturi predate : 1. Prezentarea dispozitivului Microbit 2. Limbajul Makecode 3. Utilizarea variabilelor și operatorilor 4. Utilizarea aplicațiilor cu Led-uri 5. Aplicații cu sunete 6. Utilizarea senzorului de mișcare 7. Realizarea unei aplicații cu Led-uri și sunete folosind dispozitivul Microbit Acest eveniment este special pentru că permite elevilor să învețe programare cu ajutorul softului Makecode și folosind dispozitivul Microbit. Facilitatorii sunt : 1 profesor de informatică însoțit de alți 2 profesori de la Colegiul Tehnic Turda, care se vor implica în organizarea evenimentului. Elevii se vor conecta online la aplicația Makecode. Participantii sunt începători în domeniul programării. Grupul tintă va cuprinde și elevi din grupuri vulnerabile.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

My Body
Sun, Nov 26, 2023 8:00 AM
Elevii descriu părțile componente ale corpului uman, principalele organe interne și rolul acestora.
Eu pot, eu codez, eu mă bucur
Sat, Oct 7, 2023 12:00 PM

Elevii din diferite școli din țară și din străinătate vor desfășura activități distractive de codare a culorilor. Elevii vor programa cu ajutorul sistemelor de codare, vor folosi aplicația Quiver, vor folosi instrumente de desen pe Pixel Art, abordând teme de viață sănătoasă.

Ajuta robotelul sa-si gaseasca prietenul!
Mon, Oct 23, 2023 12:00 AM
Ajuta Robotelul sa-si gaseasca prietenul Obiective: Introducerea conceptelor de baza ale programarii si algoritmilor. Dezvoltarea gandirii logice si a abilitatilor de rezolvare a problemelor. Incurajarea creativitatii prin dezvoltarea unui joc interactiv. Materiale necesare: Computere sau tablete cu acces la un browser web. Platforma online de programare precum Scratch Junior sau Blockly. Descrierea activitatii: Introducerea (10 minute): Incepeti cu o scurta discutie despre ce inseamna programarea si de ce este importanta. Spuneti-le elevilor ca vor deveni "programatori" pentru o zi si vor crea un joc interactiv. Demonstratia (10 minute): Prezentati platforma de programare cu blocuri (de exemplu, Scratch Junior) si explicati elementele de baza, cum ar fi personaje, blocuri de comanda si scena. Aratati-le un exemplu simplu de programare, cum ar fi mutarea unui personaj pe ecran. Crearea jocului (30-40 minute): Distribuiti elevilor sarcina de a crea un joc in care un robot trebuie sa-si gaseasca prietenul pe o harta. Elevii pot folosi blocuri de comanda pentru a face robotul sa se miste in sus, in jos, la stanga si la dreapta pe ecran. Pot adauga obstacole sau alte elemente interactive pe harta pentru a face jocul mai interesant. Testarea si imbunatatirea (15 minute): Dupa ce au creat jocurile lor, elevii pot testa si juca jocurile colegilor lor. Incurajati-i sa ofere feedback si sugestii pentru a imbunatati jocurile. Prezentarea (10 minute): La finalul activitatii, elevii pot prezenta jocurile lor celorlalti colegi si parintilor, explicand cum functioneaza si cum au rezolvat problemele intalnite in timpul procesului de programare. Dezbatere (10 minute): Intrebati elevii despre experienta lor si ce au invatat din activitate. Discutati despre cum pot folosi gandirea logica si abilitatile de programare in alte domenii ale vietii lor.