Στην Δ΄ με ... 4Χ4

From Tuesday, November 1, 2022 8:30 AM
to Friday, December 23, 2022 2:00 PM

3ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου του Άμμου

Open in-person activity

Greek

3ο Δημοτικό Σχολείο Άμμου, Λεωφόρος Λομβάρδου Κ., 291 00, Ζάκυνθος

Μαθητές Δ΄τάξης, οι οποίοι συμμετέχουν στο e-Twinning έργο "Στην δ΄ με ... 4Χ4", προγραμματίζουν τα ρομπότ να κινηθούν πάνω σε κατάλληλη επιφάνεια από νησί σε νησί, συλλέγοντας εικόνες με υγιεινές ή/και παραδοσιακές τροφές του κάθε νησιού. Με τη δραστηριότητα αυτή θα διαπιστώσουν κατά πόσο έχουν εμπεδώσει τις γνώσεις τους γύρω από τα νησιά που συμμετέχουν στο έργο και ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουν ως μη υγιεινές αλλά κυρίως θα διασκεδάσουν.

    Primary school
    Basic programming concepts Mobile app development Playful coding activities Motivation and awareness raising

Nearby upcoming activities:

Μικροί Μετεωρολόγοι
Thu, Jan 26, 2023 10:00 AM

 Η μελισσούλα πρέπει να πετάξει δεξιά και αριστερά για να φτάσει στον ήλιο χωρίς να συναντήσει όμως στο δρόμο της τα διάφορα καιρικά φαινόμενα. Σκοπός της δραστηριότητας είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες με τον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης και να δίνουν απλές οδηγίες προγραμματισμού.

Η μελισσούλα πετά δεξιά αριστερά
Thu, Jan 26, 2023 10:00 AM

Με αφορμή τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και τον 4ο Θεματικό Άξονα με το πρόγραμμα "Μικροί Μετεωρολόγοι" δημιουργήθηκε η ακόλουθη δραστηριότητα για τον καιρό.

Η μελισσούλα πρέπει να πετάξει δεξιά και αριστερά για να φτάσει στον ήλιο χωρίς να συναντήσει όμως στο δρόμο της τα διάφορα καιρικά φαινόμενα.

Για περιβάλλον καθαρό, βοήθησε κι εσύ σ’αυτό!!!
Wed, Feb 1, 2023 12:00 PM

Δημιουργούμε αυτοσχέδια μακέτα με τα παιδιά με στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες τα οφέλη και τις μεθόδους της ανακύκλωσης, τα υλικά που ανακυκλώνονται και τα ονόματά τους, με την αξιοποίηση επιδαπέδιου ρομποτικού συστήματος Bee bot.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιουργούν τον κώδικα, σύμφωνα με τον οποίο προγραμματίζουν το ρομπότ να κινηθεί, ώστε να επιτύχουν τον στόχο που έχουν θέσει.