Coding is interesting and fun po

From Wednesday, October 19, 2022 2:00 PM
to Friday, October 21, 2022 2:00 PM

2ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης Σύρου

Open in-person activity

Greek

Λαζάρογλου Ευγενίας, 841 00, Ερμούπολη

Στόχος της δράσης είναι το να έρθουν τα νήπια σε επαφή με τη δυαδική γλώσσα των υπολογιστών και γενικά με το δυαδικό σύστημα.

Στην αρχή, σε ομαδική δραστηριότητα και σε μεγάλο φύλλο εργασίας με κουτάκια (pixels)  Α3 τα παιδιά  ζωγράφισαν τα κουτάκια σύμφωνα με τον αριθμητικό δυαδικό κώδικα που τους δόθηκε. Τα νήπια έπρεπε να αντικαθιστούν τον κάθε αριθμό (0 με άσπρο χρώμα και το 1 με κίτρινο) στόχος ήταν να εμφανιστεί το φρούτο (μπανάνα).

Στο πλαίσιο  προγράμματος διατροφής στο Ολοήμερο Τμήμα του νηπιαγωγείου, που ξεκίνησε την 16η Οκτωβρίου παγκόσμιας ημέρας διατροφής, το κάθε παιδάκι, σε δικό του φύλλο εργασίας, με σχεδιασμένα pixels, προσπαθεί να βρει το φρούτο του, αποκωδικοποιώντας, χρωματίζει τον αριθμό του κάθε pixel με το χρώμα που αντιστοιχεί σε αυτόν. Στη συνέχεια αντιγράφει το όνομα του φρούτου που ανακάλυψε.

Τα νήπια στο φύλλο εργασίας τους έσπασαν τον κώδικα που τους δόθηκε, διαφορετικός για το κάθε ένα παιδί και σπάζοντας τον κωδικό ενθουσιάστηκαν. Στη συνέχεια ζήτησαν και άλλα τέτοιου είδους φύλλα με Pixel art  με περισσότερα χρώματα και αριθμούς τα οποία και αποκωδικοποίησαν. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά εξοικειώθηκαν εκτός από τη γλώσσα των υπολογιστών και με την αναγνώριση των αριθμών και με την αναγνώριση των χρωμάτων και την αντιστοίχιση τους.

 

 

 

    Pre-primary education
    Unplugged activities Playful coding activities Art and creativity Promoting diversity

Nearby upcoming activities:

Ηλεκτρονικό σκάκι
Fri, Feb 23, 2024 12:00 AM
 

Συνεχίζει η εκμάθηση των φιγούρων και των κινήσεων μετά από το επιδαπέδιο σκάκι στην αυλή του σχολείου στην αίθουσα των υπολογιστών με τις δραστηριότητες του https://lichess.org/

Οι μαθητές θα αποθηκεύσουν τις φιγούρες στο σκάκι και τις κινήσεις που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάθε πιόνι χωριστά σε ένα διαφορετικό περιβάλλον του υπολογιστή του. Θα δοκιμάσουν τις γνώσεις που έμαθαν παίζοντας στο επιδαπέδιο σκάκι της αυλής. 

We Code for a Sustainable World
Mon, Oct 17, 2022 8:30 AM

With this coding activity, we aim to use students' coding skills to support sustainability. A sustainable life is very important to protect our world. We can use technology positively and efficiently to support this. We organize this event to increase our students' awareness of sustainability and to develop their computational thinking skills at the same time. 

Προγραμματίζω στο περιβάλλον "Διερμηνευτής της Γλώσσας"
Mon, Oct 10, 2022 12:00 AM

Οι μαθητές της Β΄τάξης Λυκείου μαθαίνουν να προγραμματίζουν, αναπτύσσουν βασικές δεξιότητες προγραμματισμού και εξοικειώνονται με τις βασικές προγραμματιστικές δομές αξιοποιώντας το προγραμματιστικό περιβάλλον "Διερμηνευτής της Γλώσσας".