to Friday, October 21, 2022 2:00 PM
2ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης Σύρου
Open in-person activity
Greek
Λαζάρογλου Ευγενίας, 841 00, Ερμούπολη
Στόχος της δράσης είναι το να έρθουν τα νήπια σε επαφή με τη δυαδική γλώσσα των υπολογιστών και γενικά με το δυαδικό σύστημα.
Στην αρχή, σε ομαδική δραστηριότητα και σε μεγάλο φύλλο εργασίας με κουτάκια (pixels) Α3 τα παιδιά ζωγράφισαν τα κουτάκια σύμφωνα με τον αριθμητικό δυαδικό κώδικα που τους δόθηκε. Τα νήπια έπρεπε να αντικαθιστούν τον κάθε αριθμό (0 με άσπρο χρώμα και το 1 με κίτρινο) στόχος ήταν να εμφανιστεί το φρούτο (μπανάνα).
Στο πλαίσιο προγράμματος διατροφής στο Ολοήμερο Τμήμα του νηπιαγωγείου, που ξεκίνησε την 16η Οκτωβρίου παγκόσμιας ημέρας διατροφής, το κάθε παιδάκι, σε δικό του φύλλο εργασίας, με σχεδιασμένα pixels, προσπαθεί να βρει το φρούτο του, αποκωδικοποιώντας, χρωματίζει τον αριθμό του κάθε pixel με το χρώμα που αντιστοιχεί σε αυτόν. Στη συνέχεια αντιγράφει το όνομα του φρούτου που ανακάλυψε.
Τα νήπια στο φύλλο εργασίας τους έσπασαν τον κώδικα που τους δόθηκε, διαφορετικός για το κάθε ένα παιδί και σπάζοντας τον κωδικό ενθουσιάστηκαν. Στη συνέχεια ζήτησαν και άλλα τέτοιου είδους φύλλα με Pixel art με περισσότερα χρώματα και αριθμούς τα οποία και αποκωδικοποίησαν. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά εξοικειώθηκαν εκτός από τη γλώσσα των υπολογιστών και με την αναγνώριση των αριθμών και με την αναγνώριση των χρωμάτων και την αντιστοίχιση τους.
-
Pre-primary education
-
Unplugged activities
Playful coding activities
Art and creativity
Promoting diversity
Longitude: 24.934805
Latitude: 37.446525
Geoposition: 37.44652501188522,24.93480500063616
Nearby upcoming activities:
![](https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/codeweek-dev/events/pictures/event_default_picture.png)
Quiz Game
Δημιουργία εφαρμογής με ερωτήσεις γνώσεων για κινητά τηλέφωνα με τη χρήση του προγράμματος App Inventor.
![](https://codeweek-s3.s3.amazonaws.com/events/pictures/548690038/ΣΚΑΚΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ CODE A WEEK.jpg)
Ηλεκτρονικό σκάκι
Συνεχίζει η εκμάθηση των φιγούρων και των κινήσεων μετά από το επιδαπέδιο σκάκι στην αυλή του σχολείου στην αίθουσα των υπολογιστών με τις δραστηριότητες του https://lichess.org/
Οι μαθητές θα αποθηκεύσουν τις φιγούρες στο σκάκι και τις κινήσεις που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάθε πιόνι χωριστά σε ένα διαφορετικό περιβάλλον του υπολογιστή του. Θα δοκιμάσουν τις γνώσεις που έμαθαν παίζοντας στο επιδαπέδιο σκάκι της αυλής.
![](https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/codeweek-dev/events/pictures/event_default_picture.png)
Introducing CodeWeek to Primary and Secondary Education
Tools for Primary and Secondary teachers who want to introduce algorithmic thought and digital skills into their class