90 napos kihívás

From Monday, October 31, 2022 2:00 PM
to Tuesday, December 20, 2022 2:00 PM

Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Czina Sándor Tagintézménye

Open in-person activity

Hungarian

5900, Orosháza, Orosházi Járás, Békés, Ifjúság utca 7, HUN

Iskolánk kezdő robotika szakkörösei október 31-től kezdődően 90 napos kihívásban vesznek részt. A feladatokat a szakkör vezetője állítja össze a gyerekeknek. Ilyen témák várhatók: sorrendiség, szintézis, blokkok, feltételek, hibakeresés-javítás, loopok, algoritmusokról, ScratchJunior és Scratch programnyelvről.

Segít bennünket Scottie Go! is.

http://czinaiskola.hu/

    Primary school
    Basic programming concepts

Nearby upcoming activities:

Sakk kalandok a szivárvány hídon
Fri, Oct 6, 2023 8:00 AM
Az előző tanévben megszerezett sakk tudást digitális eszközökkel támogatva eleveníthetik fel komplex módon a projekthét kapcsán a gyermekek, miközben különböző kísérleteket végezve a fénytörés jelenségével ismerkedhetnek meg, közelebb hozva a STEM tudományok világát a legkisebb korosztályhoz. Rendezvény célja a projekthét produktív, kreatív zárása, bemutatása a szülők számára. Maga az esemény QR kódba ágyazott Stop Motion Stúdió applikációval készített animációval indul, amely maga a keret történet, mely szerint a Sakkbábok kirándulni mentek a szivárványra, de sajnos egy zivatarfelhő állta az útjukat, ezért a szivárványhíd lebomlott és nem jutottak el rajta a közeli erdőbe. Ezért a gyermekek segítségét kérik, hogy újból megépülhessön a híd. Ehhez egymással kooperálva különböző problémehelyzeteket kell helyesen megoldaniuk: titkos kódfejtés: ArTeC sakkrobot építése, Ozobot Királynő robotpálya megalkotása, nagyméretű labirintus építése Sphero Mini számára, Intelino okosvonat kihívás teljesítése vasútvonal megalkotása tervrajz alapján, robotverseny mátrix alapú sakkpályán DOC Manócska BeeBot segítségével óriási sakktáblán sakkfigura gyűjtő verseny. Minden sikeres megfejtés után a szivárvány egy-egy színét elnyerik. Melyeket előre megadott koordináták alapján az óriási sakkszőnyegen helyezhetnek el (sorok és oszlopok betű és szám koordinátáinak leolvasásával) pixelart képet létrehozva a szivárványon sétáló sakkbábokról. Esemény kiszélesítése céljából az egész játék digitális változatát egy Genially online szabdulószobában próbálhatják ki a szülők és gyermekek otthon közösen.
Kalandozás a robotika világába a Lego Spike robottal
Thu, Oct 26, 2023 8:20 AM
Szeretnéd tudni, hogy mire képes egy Lego Spike robot? A mozgáson kívül még milyen tudással van felvértezve? Látja-e az akadályokat, ki tudja-e azokat kerülni? Látja-e a fényt, a színeket, hogyan lehet-e a színek alapján vezérelni? Tud-e zenélni? Úgy táncol-e, ahogy tapsolunk neki? Ezekre a kérdésekre (és még más kérdésekre is) választ kapsz az Lego Spike robot bemutatása során. Egyszerű önjár Szeretnéd-e tudni, hogy hogyan lehet felvenni a robottal a kapcsolatot? Hogyan lehet vele kommunikálni? Hogyan lehet neki parancsokat adni, amelyeket ő készségesen végrehajt? Ezekre is választ kapsz, sőt ki is próbálhatod vele a kommunikációt, adhatsz neki parancsokat. Megismerkedhetsz a programozás alapvető lépéseivel. Sőt játékra is lesz lehetőséged például: robot vezérlése akadálypályán, átkelés a labirintuson. Gyere és ismerkedj meg az Lego Spike robottal.
Méhészkedjünk!
Mon, Oct 23, 2023 8:00 AM
Még nem programoztál? Gyere, és repüljünk a programozás világába ezekkel a kedves robot méhecskékkel. Ismerkedj meg a programozás alapjaival játékos módon, elsajátíthatod az algoritmikus gondolkodást is. Találkozz Bee-Bottal és repülj vele a programozás világába! Szeretettel várjuk az alsótagozatos gyerekeket erre a foglalkozásra.