PiXELART III.

From Sunday, October 16, 2022 12:00 AM
to Thursday, June 1, 2023 12:00 AM

Srednja škola Čakovec

Open in-person activity

Croatian

Srednja škola Čakovec, Ulica Jakova Gotovca 2, 40000, Čakovec, Međimurska županija, HRV

Učenici će na nastavi fizike kodirati određi pojam iz fizike iz područja mehanike fluida, magnetizma i svemira.  Također kodirati će pomoću digitalnog alata PixilArt. Kodiranjem će se obilježiti i Svjetski tjedan svemira, Svjetski dan izumitelja, Dan planeta Zemlje. 

    Secondary school
    Other

Nearby upcoming activities:

Python byte
Tue, Oct 10, 2023 7:00 PM
Radionica uvodnog programiranja u Pythonu će pružiti djeci jedinstvenu priliku za istraživanje svijeta računalnih algoritama. Radionica je namijenjena za djecu osnovnoškolske dobi s ciljem olakšavanja razumijevanja osnovnih računalnih algoritama u programskom jeziku Python, koji će im pružiti temeljnu vještinu za daljnje korake u svijetu programiranja. Tijekom ove radionice, djeca će prvo naučiti kako instalirati programski jezik Python i razvojni alat PyCharm koji će koristiti za kreiranje računalnih programa. Nakon toga, sudionici će se upoznati s temeljima programskog jezika Python, uključujući tipove podataka, osnovne naredbe za ulaz i izlaz, matematičke i relacijske operatore i naredbu selekcije. Kroz konkretne problemske zadatke, sudionici će naučiti kako osmisliti i doći do rješenja te kako to rješenje preslikati u programski kod koji se temelji na najosnovnijim analitičko-logičkim instrukcijama (naredbama). Kroz radionicu, sudionici će učiti kako strukturirati svoje programe, upravljati podacima i izrađivati učinkovite algoritme za rješavanje svakodnevnih matematičko-logičkih problema. Metode učenja uključuju: - Interaktivna predavanja koja prate stvarne primjere. - Praktične vježbe i izazovni zadaci za testiranje algoritamskih vještina kod sudionika. - Upotrebu edukativnih materijala i resursa za Python i računalne algoritme. Ciljevi događaja: - Upoznati sudionike s temeljnim pojmovima i osnovama programiranja računalnih algoritama. - Razviti njihove vještine analitičkog razmišljanja i rješavanja problema. - Potaknuti kreativnost i inovativnost u rješavanju zadataka. - Inspirirati buduće programere i znanstvenike. Ciljna grupa događaja: - Radionica je namijenjena na osnovnoškolce u dobi od 10 do 13 godina koji su početnici u programiranju. Posebnosti događaja: - Naglasak na razumijevanju osnova programiranja i primjeni računalnih algoritama. - Individualna podrška za svakog polaznika od strane iskusnog programera i edukatora. - Praktični materijali koji olakšavaju učenje. - Ugodno i kreativno okruženje za zajedničko učenje i razmjenu ideja. Relevantne informacije o registraciji: - Sudjelovanje na radionici je besplatno, ali potrebna je prethodna prijava na e-mail udruge. - Sudionicima je osiguran prostor i oprema za rad.
Robotic adventures
Fri, Oct 20, 2023 7:00 PM
Radionica Robotic Adventures pruža uzbudljivu priliku mladima da zaroni u svijet robotike i automatizacije koristeći Lego Mindstorms setova. Polaznici će naučiti kako koristiti senzore i motore Lego Mindstorms seta za stvaranje funkcionalnih robota. Također, polaznici će razviti vještine programiranja koristeći intuitivno sučelje za programiranje, što će im omogućiti kontrolu njihovih robota i izvođenje različitih zadataka. Kroz timski rad i kreativno rješavanje problema, polaznici će biti potaknuti na razvijanje svojih vještina u suradnji i inovaciji. Ova radionica ne samo da potiče logičko razmišljanje i razumijevanje tehnologije već i potiče kreativnost, što polaznicima omogućava da izraze svoje ideje i koncepte kroz svoje kreacije.
Game creators
Tue, Oct 10, 2023 7:00 PM
Na radionici će sudionici imati priliku naučiti osnove razvoja računalnih igara koristeći programski jezik Python i Pygame Zero biblioteku. Ova radionica je posebno osmišljena za učenike viših razreda osnovne škole. Učenici će naučiti kroz radionicu naprednije tehnike programiranja u Python programskom jeziku, kako implementirati Pygame Zero biblioteku za razvoj jednostavnih igara, kreirati igare, uključujući kontrolu likova, detekciju sudara i dodavanje zvukova i grafike. Metode i izvori: - Interaktivne predavanja s demonstracijama. - Praktične vježbe i rad u grupama. - Upotreba edukativnih materijala i resursa za Python i Pygame Zero. Ciljevi događaja: - Potaknuti interes za programiranje i razvoj igara među početnicima. - Osnažiti digitalne vještine sudionika. - Povećati svijest o STEM području i mogućnostima u računalnoj znanosti. Ciljna grupa događaja: Ova radionica je namijenjena učenicima koji već imaju iskustva u korištenju Python programskog jezika, posebno mladima u dobi od 11 do 15 godina. Nema drugih preduvjetnih znanja. Posebnosti događaja za ciljnu grupu: - Jednostavan i pristupačan pristup programiranju i razvoju igara. - Mentoriranje od strane iskusnog programera i edukatora. - Kreativno okruženje za stvaranje vlastitih igara. - Praktični resursi i materijali koji olakšavaju učenje. Relevantne informacije o registraciji: - Sudjelovanje na radionici je besplatno, ali potrebna je prethodna prijava na e-mail udruge. - Sudionicima je osiguran prostor i oprema za rad. Ova radionica je prilika za mlade da istraže svijet programiranja i razvoja igara te da razviju svoje digitalne vještine, a sve to kroz zabavan i interaktivan pristup.