Σχηματούληδες εν δράσει

From Monday, October 10, 2022 12:00 AM
to Thursday, October 20, 2022 12:00 AM

3ο Νηπιαγωγείο Βάρης

Open in-person activity

Greek

Σφακτηρίας 19, 166 72, Βάρη

Η δραστηριότητα εμπίπτει στις δραστηριότητες προγραμματισμού χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.

Χρησιμοποιούμε το kit Cody-Roby με μεγάλες κάρτες για τις κατευθύνσεις: ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΣΤΡΙΨΕ ΔΕΞΙΑ, ΣΤΡΙΨΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Δημιουργούμε με χαρτοταινία στο δάπεδο μια πίστα με τετράγωνα πλακάκια 5x5.

Οι μαθητές/-τριες μεταμορφώνονται σε Σχηματούληδες (ο Τετραγωνούλης, ο Τριγωνούλης, ο Ορθογωνιούλης, ο Κυκλούλης).

Οι Σχηματούληδες περπατούν στο πλέγμα ακολουθώντας τον κώδικα. Στόχος τους είναι να λύσουν τον κώδικα και να συναντήσουν την κυρία-Γεωμετρία η οποία  βρίσκεται σε ένα τετράγωνο του πλέγματος(διαφορετικό κάθε φορά).

Το παιχνίδι ξεκινά.

Ένα παιδί αναλαμβάνει το ρόλο του ρομπότ (ως Roby )και γίνεται Σχηματούλης.

Το άλλο παιδί αναλαμβάνει τον ρόλο του εντολέα (ως Cody) . Χρησιμοποιεί κάρτες και δείχνοντάς τες στον Σχηματούλη τον καθοδηγεί για να φτάσει στο τετράγωνο που κατοικεί η κυρία-Γεωμετρία.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: όταν τα παιδιά εξοικειωθούν με τον κώδικα το παιχνίδι μπορεί να γίνει ανταγωνιστικό.

Δύο παιδιά γίνονται Σχηματούληδες (Roby) και ξεκινούν από αντίθετες κατευθύνσεις.

Δύο άλλα παιδιά αναλαμβάνουν τον ρόλο του εντολέα (Cody)και φτιάχνουν κώδικες.

Οι Σχηματούληδες ξεκινούν ταυτόχρονα, ακολουθούν εντολές και λύνουν κώδικες.

Στόχος τους είναι να φτάσουν πρώτοι στο σπίτι της κυρίας-Γεωμετρίας.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ: το παιχνίδι μπορεί να γίνει και επιτραπέζιο. Σε χαρτί Α4 φτιάχνουμε το πλέγμα. Ένα παιδί αναλαμβάνει να ακολουθήσει τον κώδικα μετακινώντας ένα χάρτινο ρομπότ πάνω στο πλέγμα .Ένα άλλο παιδί δημιουργεί τον κώδικα δείχνοντας κάρτες . Στόχος είναι το ρομπότ να φτάσει στον στόχο που είναι στο τέλος της διαδρομής. Σε μία επόμενη φάση το ρομπότ καθοδηγείται από τον εντολέα μόνο με προφορικές οδηγίες και λύνει τον κώδικα χωρίς την επίδειξη καρτών.

http://blogs.sch.gr@3nipvaris

    Pre-primary education
    Basic programming concepts Robotics Unplugged activities

Nearby upcoming activities:

We Code All Together
Wed, Oct 23, 2024 8:15 AM

Wishing  to take part in this important European event, our school has planned a fun programming activity, which will enhance our students' digital literacy, as well as develop their creativity, collaboration and problem solving skills. The students will have fun through a coding game, somehow related to our eTwinning project, and will familiarise themselves with basic programming and computational skills in the most enjoyable way.

Scratch: Ταξίδι στο διάστημα
Tue, Oct 22, 2024 1:40 PM

Ένα σύντομο animation στο οποίο δύο εξωγήινοι  χαρακτήρες συζητάνε πριν την απογείωσή τους από τον πλανήτη τους. 

Ελάτε να προγραμματίσουμε όλοι μαζί!!
Mon, Oct 14, 2024 10:56 AM

Ήρθε ο Οκτώβριος και ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα – EU Code Week. Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τμημάτων του σχολείου θα ασχοληθούν με διασκεδαστικές αλγοριθμικές, προγραμματιστικές και ρομποτικές δραστηριότητες, προκλήσεις και παιχνίδια. Βασικός στόχος είναι τα παιδιά να καλλιεργήσουν γνώσεις και δεξιότητες υπολογιστικής σκέψης, προγραμματισμού και κωδικοποίησης, να διερευνήσουν και να επιλύσουν προκλήσεις και γρίφους με τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους και να διασκεδάσουν!