Superpowered - veliki za male

From Tuesday, October 11, 2022 1:30 PM
to Wednesday, May 31, 2023 12:00 AM

OŠ Ante Kovačića, Zlatar, SŠ Zlatar

Invite-only in-person activity

Croatian

Trg slobode 2, 49250, Zlatar, Hrvatska

e-Twining projekt “ Superpowered - veliki za male” naziv je zajedničkog projekta Srednje škole Zlatar i Osnovne škole Ante Kovačića u Zlataru. Tijekom tjedna programiranja održati će se prva radionica tijekom koje će učenici od 5.-8. razreda uključeni u projekt započeti s projektnim aktivnostima vezanim uz programiranje Lego robota. Tijekom aktivnosti koje će uslijediti učenici će nastaviti s predviđenim projektnim aktivnostima. Učenici Srednje škole Zlatar upoznati će učenike Osnovne škole Ante Kovačića s programiranjem Lego robota. Kroz zajedničke aktivnosti učenici će upoznati kako razmišljaju pravi roboti koristeći Lego edukacijske komplete. Uz unaprijed osmišljene zadatke učenici će upoznati tijek programiranja, osnovne dijelove robota, vrste senzora, načine očitavanje podataka sa senzora, pokretanje motora - sve što je potrebno da se robot kreće, priča, hoda i radi ono što zahtijeva zadatak.

 

    Primary school Secondary school
    Basic programming concepts Robotics Playful coding activities Visual/Block programming

Nearby upcoming activities:

Ukrotimo Lego robota
Tue, Oct 15, 2024 1:00 PM

Programiranje Lego robota s programom Spike.

First Lego Legue - Meštri
Fri, Dec 1, 2023 8:00 AM

Tim učenika sudjeluje u First Lego League projektu i priprema se za Smotru izvršavajući različite zadatke i temeljne vrijednosti uz pomoć Lego elemenata i Lego Spike robota.

Kroz VR u svijet profesija
Mon, Apr 15, 2024 8:00 AM

Učenici 8. razreda sudjelovat će u projektu u kojemu će u aplikaciji CoSpaces Edu izrađivati virtualna (AR i VR) iskustva kojima će predstaviti svoje odabrano zanimanje. Kako im uskoro predstoji upis u srednju školu, ova će aktivnost pomoći i olakšati im odabir njihovog budućeg zanimanja, a u kojoj će razvijati vještine pretraživanja i vrednovanja informacija te uporabe tehnologije u nastajanju (proširena i virtualna stvarnost).