Pixel Art - Ανακαλύπτω την έγχρωμη εικόνα πίσω από τον κώδικα

From Monday, October 10, 2022 12:00 AM
to Friday, December 23, 2022 12:00 AM

Δημοτικό Σχολείο Αφρατίου

Open in-person activity

Greek

Αφράτι, 34100

Οι μαθητές ακολουθούν τις οδηγίες του κώδικα που τους δίνεται και προσπαθούν να τον αποκωδικοποιήσουν και να ανακαλύψουν την κρυμμένη έγχρωμη εικόνα!

    Primary school
    Data manipulation and visualisation Unplugged activities Playful coding activities Art and creativity

Nearby upcoming activities:

Beebot presents our local products (Η Beebot παρουσιάζει τα προϊόντα του τόπου μας)
Mon, May 13, 2024 12:00 AM

Η παρούσα δραστηριότητα σχεδιάστηκε στα πλαίσια εργαστηρίου δεξιοτήτων και συνδυάζει την καλλιέργεια δεξιοτήτων προγραμματισμού, ρομποτικής, steam, επιστημονικού εγγραμματισμού και τεχνών με την ανάγκη των μικρών μαθητών να αναδείξουν τον τόπο τους και κυρίως τα προϊόντα που αυτός παράγει. Προηγήθηκε καταιγισμός ιδεών και καταγραφή των εμπειριών των μαθητών, στη συνέχεια κατασκευάστηκαν από ανακυκλώσιμα υλικά τα σημεία-σταθμοί της μακέτας ρομποτικής, ψηφιοποιήθηκαν οι αφηγήσεις των νηπίων και βιντεοσκοπήθηκε ο προγραμματισμός της Beebot και η επίσκεψή της στον αμπελώνα, τον ελαιώνα, το χωράφι, τη φάρμα με τα ζώα, το ανενεργό ηφαίστειο Δίρφυς της Εύβοιας και στο μελίσσι. Ακολούθησε το μοντάζ ήχου-εικόνας από τη Νηπιαγωγό.

Απόδραση από τον κήπο
Mon, Apr 15, 2024 12:00 AM

Προγραμματίζουμε τη Bee-Bot να αποφύγει εμπόδια που αντιπροσωπεύουν λουλούδια ή έντομα για να αποδράσει από έναν κήπο.O κήπος αποτυπώνεται σε μια πίστα -χαλάκι ΒΕΕΒΟΤ. Αυτή η δραστηριότητα δημιουργήθηκε ως μέρος του  EU Code Week Local Training που διοργανώνεται από τους  επικεφαλής Leading Teachers   της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα στην Αθήνα.

We Code for a Sustainable World
Mon, Oct 17, 2022 8:30 AM

With this coding activity, we aim to use students' coding skills to support sustainability. A sustainable life is very important to protect our world. We can use technology positively and efficiently to support this. We organize this event to increase our students' awareness of sustainability and to develop their computational thinking skills at the same time.