Wikidata oppijan ja opettajan työvälineenä SPARQL-kielellä

From Tuesday, October 18, 2022 1:00 PM
to Tuesday, October 18, 2022 3:00 PM

Wikimedia Suomi ry

Open online activity

Finnish

meet.google.com/gpw-ekou-gmz

Hyödynnä avoimia tietolähteitä opetuksessasi! Tässä avoimessa verkkokoulutuksessa pääset tutustumaan ja kokeilemaan valmiita maksuttomia työkaluja, joilla voi hakea Wikidatasta melkein mitä tahansa tilastoja ja luetteloita oman osaamisen kehittämiseksi.

Mitä kaikkia koirarotuja onkaan olemassa? Ketkä olivat Suomen presidentit? Kuinka suuri oma kotikunta on suhteessa muihin Suomen kuntiin? Mitkä kirjailijat ovat kuolleet yli 70 vuotta sitten (jolloin tekijänoikeus heidän kirjoihinsa on umpeutunut)? Miten oman kaupungin eri tilastot suhtautuvat kansallisiin tai naapurikaupungin vastaaviin? Missä suomalaiset runoilijat ovat syntyneet?

Kurssilla opit etsimään tietoja SPARQL-kielellä ja visualisoimaan eri tavoin löytämääsi dataa ja sen tulkintoja vaikka karttamuodossa.

    Secondary school Higher Education Post graduate students Employed adults Unemployed adults
    Data manipulation and visualisation

Nearby upcoming activities:

Doğanın pin kodu
Mon, Oct 30, 2023 10:00 AM

İnsanın doğayı anlaması ve ona göre hareket etmesi. 

Dabas materiālu izstāde
Wed, May 15, 2024 10:00 AM

Skolēni no iepriekš atnestajiem dabas materiāliem, piemēram ziediem, lapām, zīlēm, kastaņiem veido floristikas izstrādājumus

Magic School iespējas, izmantojot MI veidot darba plānu, stundu plānus, veidot jautājumus, testus pēc dots teksta. un magicschool.ai/tools
Sun, Jan 21, 2024 12:00 AM

Iepazistināt skolas skolotājus ar magic school iespējām, izmzntot MI iespējas.