SIGURNOSNI IZAZOVI U PISANJU APLIKACIJA

From Wednesday, October 12, 2022 6:00 PM
to Wednesday, October 12, 2022 8:00 PM

Hrvatski savez informatičara

Open in-person activity

malnar@hsin.hr

English

Dalmatinska ulica 12, 10000, Zagreb, Croatia

Predavanje obrađuje temu računarske sigurnosti. Fokus predavanja je na pokaznim primjerima kako neispravno dizajnirane aplikacije mogu dovesti do sigurnosnih problema, a najčešće je takve greške teško otkriti bez dodatnog znanja. Cilj predavanja je osvještavanje polaznika o sigurnosnim prijetnjama i kako ih uočiti.

Predavač: Dino Šantl

    Secondary school Higher Education
    Other

Nearby upcoming activities:

codeweek
Sun, Oct 23, 2022 12:00 AM

Superpowered - veliki za male
Tue, Oct 11, 2022 1:30 PM

e-Twining projekt “ Superpowered - veliki za male” naziv je zajedničkog projekta Srednje škole Zlatar i Osnovne škole Ante Kovačića u Zlataru. Tijekom tjedna programiranja održati će se prva radionica tijekom koje će učenici od 5.-8. razreda uključeni u projekt započeti s projektnim aktivnostima vezanim uz programiranje Lego robota. Tijekom aktivnosti koje će uslijediti učenici će nastaviti s predviđenim projektnim aktivnostima. Učenici Srednje škole Zlatar upoznati će učenike Osnovne škole Ante Kovačića s programiranjem Lego robota. Kroz zajedničke aktivnosti učenici će upoznati kako razmišljaju pravi roboti koristeći Lego edukacijske komplete. Uz unaprijed osmišljene zadatke učenici će upoznati tijek programiranja, osnovne dijelove robota, vrste senzora, načine očitavanje podataka sa senzora, pokretanje motora - sve što je potrebno da se robot kreće, priča, hoda i radi ono što zahtijeva zadatak.

 

PiXELART III.
Sun, Oct 16, 2022 12:00 AM

Učenici će na nastavi fizike kodirati određi pojam iz fizike iz područja mehanike fluida, magnetizma i svemira.  Također kodirati će pomoću digitalnog alata PixilArt. Kodiranjem će se obilježiti i Svjetski tjedan svemira, Svjetski dan izumitelja, Dan planeta Zemlje.