Jövő Városa az E5vös Alkotó Műhelyben

From Tuesday, September 13, 2022 3:30 PM
to Wednesday, January 18, 2023 5:30 PM

V. Kerületi Eötvös József Gimnázium

Open in-person activity

Hungarian

Eötvös József Gimnázium, 1053, Belváros, Budapest 5, Budapest, Reáltanoda utca 7, HUN

A diákok a saját elképzeléseik, tapasztalataik és külsős információk alapján elkészítik az általuk ideálisnak tartott Jövő Városát, ahol szívesen élnének. Mindezt egy olyan műhelykörnyezetben teszik, ahol különböző, korábban nem használt technológiákkal dolgozhatnak. A diákok összedolgozva tervezik meg, építik fel és "lakják be" azt az ideális lakó- és társadalmikörmyezetet, ami a Jövő Városában megvalósul.

    Primary school Secondary school
    Basic programming concepts Other Playful coding activities Visual/Block programming 3D printing Promoting diversity

Nearby upcoming activities:

Kódolás és űrkutatás
Sat, Sep 30, 2023 9:00 AM
A Kódolás űrkutatás workshop lehetőséget ad a gyerekeknek, hogy felfedezzék a rejtélyes világűrt és megismerjék, hogyan használhatják a programozást az űrkutatás izgalmas területén. Ezen a lenyűgöző utazáson az űrhajózás alapjaitól kezdve a műholdak működéséig és még annál is tovább vezetjük őket, hogy inspirációt merítsenek a tudomány és technológia izgalmas összefonódásából.
Minecraft forráscsomag készítés és 3D modellezés
Sat, Oct 28, 2023 9:00 AM
Fedezzük fel a Minecraft világának rejtett titkait és hozzunk létre valami teljesen újat együtt! Tanuljuk meg, hogyan működnek a Minecraft kódsorai, és fedezzük fel a 3D modellezés és textúrázás alapjait a Blockbench segítségével. A workshop végén megalkothatjuk saját egyedi Minecraft világunkat, amit büszkén megoszthatunk barátainkkal is!
Védjük meg az óceánt Lego robottal!
Thu, Oct 26, 2023 1:00 PM
A versenyre 3 fős csapatok nevezhetnek kizárólag saját Lego (EV3 vagy Spike) robotépítő készletekkel. A meglévő robotpályáinkat használva teljesen új kihívás elé állítjuk versenyzőket. A téma az óceánok védelme, ehhez fognak kapcsolódni a feladatok, melyet ott helyben fog megtudni minden csapat. A feladat ismertetés után kezdődik az építés és programozás. Sok kisebb kihívásból tevődik össze a versenyfeladat (például különböző tárgyak felismerése szenzorokkal, majd azok emelése, szállítása), így a sikerhez nem csak programozói és építési tudásra van szükség, hanem megfelelő stratégiára is. Fontos, hogy jó legyen a hangulat, a versengés helyett teret kapjon a csapatok közötti kooperáció. hogy a versenyző csapatok egymástól is tanulhassanak, hogy ezáltal is fejlődjenek.