Workshopuri de programare MindHub

From Saturday, October 8, 2022 12:00 AM
to Saturday, September 23, 2023 12:00 AM

MindHub

Open in-person activity

ina@mind-hub.ro

Romanian

Millenium, Bulevardul Mamaia 135, Constanta, Constanța, ROU

Workshop-uri distractive de programare pentru copii cu varste intre 6 si 11 ani, folosind mediile de programare Scratch, Scratch Jr., Osmo si roboteii Dash si Dot.

http://www.mind-hub.ro

    Primary school
    Visual/Block programming

Nearby upcoming activities:

Activitati de codare pentru copiii de gradinita utilizand easy coding games si kidlocoding platform
Mon, Jan 30, 2023 12:00 AM

Activitati de exersare a aptitudinilor de codare la copiii prescolari:

1. Utilizarea easy coding game cards- jocuri de masa pentru prescolari- activitate deschisa

2. Cum sa invatam primii pasi de codare prin intermediul platformei kidlocoding

 

hAI la Marea Neagră nepoluată!
Wed, Oct 25, 2023 2:00 PM
TITLUL EVENIMENTULUI – hAI la Marea Neagră nepoluată! Data evenimentului 25,26.10.2023 Descriere pe scurt Realizarea unor proiecte de către elevi în Scratch, prin intermediul cărora se trage un semnal de alarmă cu privire la poluarea Mării Negre. Descriere pe larg a evenimentului Evenimentul își propune să ajute elevii în dezvoltarea abilităţilor de utilizare a calculatorului și a inteligenței artificiale, abilități artistice, dar şi promovarea practicilor ecologice vizând protejarea ecosistemului Mării Negre, care se degradează datorită surselor de poluare. Activitatea se va desfășura în 2 sesiuni. În prima sesiune elevii vor utiliza AI ChatBoot pentru documentare în domeniul poluării, respectiv măsuri de prevenție a poluării, apoi li se vor prezenta noțiunile de programare vizuală, în Scratch. Elevii se vor conecta la eveniment cu ajutorul aplicației Google Meet. Facilitatorii evenimentului, prof. Magaz Georgeta și Popa Gabriela, vor prezenta noțiunile teoretice din programarea vizuală și vor oferi exemple multiple pentru înțelegerea acestora. Participanții vor folosi aplicația online scratch.mit.edu, punând în practică noțiunile asimilate, prin realizarea unui proiect joc, poveste, prezentare. Vor fi încurajați să-și realizeze propriile scene și personaje, punând în evidență latura creativă și artistică. În sesiunea a doua se vor prezenta proiectele, urmând apoi dezbateri și concluzii. Grupul țintă - elevii L.T. Callatis, Mangalia cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani Partenerul evenimentului: Liceului Teoretic Callatis, Mangalia La ce folosește finanțarea Finanțarea va fi folosită pentru achizitionarea unor plăcuțe microbit și pentru premierea celor mai reușite proiecte ale elevilor.
FUNKY MONSTERS
Sat, Oct 7, 2023 10:00 AM
Evenimentul își propune să ajute elevii să înțeleagă și să programeze ledurile și difuzoarele buzzer atașate la plăcuță cu ajutorul programului Thinkercad in vederea realizării unor jucarii inteligente. Activitatea se va desfășura în 2 sesiuni: În prima sesiune, se vor prezenta noțiunile teoretice despre difuzoare, leduri și plăcuța microbit referitoare la rolul și modul de funcționare. Se va crea cont în aplicația Tinkercad explicându-se interfața programului și modul de programare. În a doua sesiune se vor proiecta și crea jucării digitale.Scopul activitătii este dezvoltarea competentelor de gandire computationala prin identificarea solutiilor de realizare unor jucarii haioase folosind cunostintele prezentate in prima sesiune de formare. Evenimentul va avea loc în laboratorul de informatică al Școlii Gimnaziale Nr 3 Mangalia. Facilitatorul evenimentului va prezenta noțiunile teoretice despre plăcuța microbit:BBC și modul de funcționare al acesteia și va oferi exemple despre utilizarea componentelor atașate la plăcuță în viața reală. Participanții vor folosi aplicația Thinkercad pentru a programa plăcuța microbit:BBC. Grupul țintă este format din elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3 Mangalia și copii ai Centrului de tip familial Callatis, care vor fi încurajați să se implice în activitățile practice de programare. Evenimentul va fi coordonat de d-na profesor de informatică Dumitru Alina. Partenerul evenimentului: Școala Gimnazială Nr. 3 Mangalia.