CodeKlas

From Wednesday, October 5, 2022 3:30 PM
to Wednesday, July 5, 2023 3:30 PM

ROER College Schöndeln

Invite-only in-person activity

Dutch

Roermond, NLD

De CodeKlas is een wekelijkse naschoolse activiteit waar leerlingen kunnen leren programmeren. In eerste instantie gaan we p5.js gebruiken om te leren hoe je een eenvoudige game maakt. Later in het jaar gaan we misschien nog met Arduino en/of Raspberry Pi aan de slag

    Secondary school
    Basic programming concepts Hardware Art and creativity Game design

Nearby upcoming activities:

CodeKlas
Tue, Oct 3, 2023 12:00 AM

Voor elke leerling die wil leren programmeren gaat binnenkort de CodeKlas weer van start. Dit schooljaar is de CodeKlas niet alleen een naschoolse activiteit, maar is er ook de mogelijkheid om de CodeKlas in een SWITCH uur te volgen.

  • CodeKlas SWITCH: vanaf 3 oktober elke dinsdag het 3e uur. (Het lokaal volgt nog.)

  • CodeKlas na school: vanaf 25 oktober elke woensdag vanaf het 8e uur in lokaal 031.

De CodeKlas SWITCH is bedoeld voor leerlingen die nog maar weinig of geen ervaring met coderen hebben. Het is een doorlopende serie lessen waarin we aan de slag gaan met het maken van een eenvoudige game in de programmeertaal JavaScript. Omdat het een doorlopende serie lessen is, schrijft een leerling zich voor een hele periode in; het is dan de bedoeling dat je elke week aanwezig bent. Na de kerstvakantie starten we met een nieuwe groep.

De CodeKlas na school is bedoeld voor leerlingen die al eens geprogrammeerd hebben en aan hun eigen project willen werken. Bijvoorbeeld het maken van een game, een app of het werken met elektronica in combinatie met Arduino of Raspberry Pi.

 

Basis leren programmeren
Tue, Apr 16, 2024 9:00 AM
Leerlingen leren de basis van programmeren
Vervolg leren programmeren
Tue, Apr 16, 2024 9:45 AM
Leerlingen leren de vervolg van programmeren