"Το ταξίδι του Beebot στη γειτονιά του σχολείου μας" 3

From Monday, March 21, 2022 12:00 AM
to Friday, May 27, 2022 12:00 AM

2ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων

Invite-only online activity

Greek

online

Κατά την Εβδομάδα Κώδικα, CodeWeek:

Αφόρμηση:

Με αφορμή την Επέτειο της 25ης Μαρτίου και την επίσκεψή μας στο Λαογραφικό Mουσείο της πόλης μας με τα πόδια, εκμεταλλευτήκαμε  την όμορφη μέρα και το γεγονός ότι ήταν η πρώτη μας σχολική έξοδος από την εμφάνιση του Covid-19, και απολαύσαμε τη διαδρομή τραβώντας φωτογραφίες από μαγαζιά και άλλα γνώριμα στέκια της γειτονιάς μας.

Όταν γυρίσαμε στο σχολείο αποφασίσαμε να εμφανίσουμε τις φωτογραφίες, να τις τοποθετήσουμε σε μακέτα και να μελετήσουμε τη γειτονιά του σχολείου μας.

Γνωριμία με το μελισσάκι:

Έχοντας αποκτήσει πρόσφατα το μελισσάκι Beebot, επιλέξαμε να το βάλουμε κι αυτό να περπατήσει και να γνωρίσει τη γειτονιά μας.

Κατασκευή μακέτας:

Κατασκευάσαμε με τα παιδιά δεντράκια για το Άλσος της μακέτας μας, κολλήσαμε σε κυλινδρικά χαρτόνια τις φωτογραφίες που βγάλαμε και τα παιδιά έγραψαν σε ταμπελίτσες το όνομα του κάθε μαγαζιού και περιοχής της γειτονιάς μας. Έπειτα τα τοποθετήσαμε στις σωστές θέσεις, πάνω στη μακέτα μας.

Βιωματικά κινητικά παιχνίδια αντίληψης του χώρου σε σχέση με τη Beebot:

Προετοιμαστήκαμε με δραστηριότητες εξάσκησης στην αντίληψη των αριθμών και χωρικών εννοιών (μπροστά-πίσω, αριστερά, δεξιά), πρώτα κάνοντας σχετικά κινητικά παιχνίδια και ασκήσεις στον εσωτερικό και αύλειο χώρο του σχολείου μας κι έπειτα, χρησιμοποιώντας τη Beebot στο πάτωμα και στο τραπέζι.

Προγραμματισμός της  Beebot για τη γνωριμία της με τη γειτονιά μας:

Κατασκευάσαμε βελάκια για να δείχνουν το δρόμο στη Beebot και να  μας βοηθούν να την προγραμματίσουμε και τα τοποθετήσαμε και αυτά πάνω στη μακέτα.

Πειραματιστήκαμε με διάφορες διαδρομές, κάναμε λάθη, ξεκινήσαμε, σταματήσαμε, αλλάξαμε διαδρομές, ζήσαμε καινούργιες ρομποτικές εμπειρίες, μα  πάνω απ’ όλα το διασκεδάσαμε!!

 Αριθμός συμμετεχόντων μαθητών: 26

Συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί του 2ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων:

1.     Τζιάλλα Παναγιώτα

2.     Κουφού Φωτεινή

3.     Χριστογιάννη Ευανθία

https://blogs.sch.gr/2nipioan/

    Pre-primary education
    Robotics

Nearby upcoming activities:

Το Beebot γίνεται ξεναγός!! – Beebot becomes a tour guide!!
Mon, May 15, 2023 10:00 AM

English tourists are staying at the city hotel. Beebot is there to welcome them and guide them to parts of the city where there are important attractions (museum, ancient theater, etc.). After saying the appropriate greetings in English, the children will have to drive the Beebot, creating the appropriate algorithm, from the starting point (hotel) to the other points (attractions) in a specified order and passing through each one only once.

Name coding
Mon, Oct 17, 2022 10:00 AM

Τα παιδιά ψάχνουν και βρίσκουν το πρώτο γράμμα από το όνομά τους.

Πρώτα γίνονται τα ίδια ρομπότ και ακολουθούν τη σωστή διαδρομή προς το γράμμα τους.

Μετά προγραμματίζουν το beebot να ακολουθήσει τη σωστή διαδρομή.

Τέλος αναπαριστούν στο χαρτί με βελάκια  τη διαδρομή προς το πρώτο τους γράμμα

Εβδομάδα προγραμματισμού
Mon, Dec 5, 2022 9:30 AM

Blue Bot ΤΟ ΜΑΙΜΟΥΔΑΚΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΦΡΟΥΤΑ - ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΚΑΘΟΔΗΓΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟ CODING ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΥΠΟ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΤΑΜΠΛΟ , ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΈΣ ΡΑΒΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΛΕς ΜΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΠΙΟΝΙ/ΜΑΙΜΟΥΔΑΚΙ ΣΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΓΕΥΤΕΙ. ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΙΜΟΥΔΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΡΑΒΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΕΛΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ