"Το ταξίδι του Beebot στη γειτονιά του σχολείου μας" 3

From Monday, March 21, 2022 12:00 AM
to Friday, May 27, 2022 12:00 AM

2ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων

Invite-only online activity

Greek

online

Κατά την Εβδομάδα Κώδικα, CodeWeek:

Αφόρμηση:

Με αφορμή την Επέτειο της 25ης Μαρτίου και την επίσκεψή μας στο Λαογραφικό Mουσείο της πόλης μας με τα πόδια, εκμεταλλευτήκαμε  την όμορφη μέρα και το γεγονός ότι ήταν η πρώτη μας σχολική έξοδος από την εμφάνιση του Covid-19, και απολαύσαμε τη διαδρομή τραβώντας φωτογραφίες από μαγαζιά και άλλα γνώριμα στέκια της γειτονιάς μας.

Όταν γυρίσαμε στο σχολείο αποφασίσαμε να εμφανίσουμε τις φωτογραφίες, να τις τοποθετήσουμε σε μακέτα και να μελετήσουμε τη γειτονιά του σχολείου μας.

Γνωριμία με το μελισσάκι:

Έχοντας αποκτήσει πρόσφατα το μελισσάκι Beebot, επιλέξαμε να το βάλουμε κι αυτό να περπατήσει και να γνωρίσει τη γειτονιά μας.

Κατασκευή μακέτας:

Κατασκευάσαμε με τα παιδιά δεντράκια για το Άλσος της μακέτας μας, κολλήσαμε σε κυλινδρικά χαρτόνια τις φωτογραφίες που βγάλαμε και τα παιδιά έγραψαν σε ταμπελίτσες το όνομα του κάθε μαγαζιού και περιοχής της γειτονιάς μας. Έπειτα τα τοποθετήσαμε στις σωστές θέσεις, πάνω στη μακέτα μας.

Βιωματικά κινητικά παιχνίδια αντίληψης του χώρου σε σχέση με τη Beebot:

Προετοιμαστήκαμε με δραστηριότητες εξάσκησης στην αντίληψη των αριθμών και χωρικών εννοιών (μπροστά-πίσω, αριστερά, δεξιά), πρώτα κάνοντας σχετικά κινητικά παιχνίδια και ασκήσεις στον εσωτερικό και αύλειο χώρο του σχολείου μας κι έπειτα, χρησιμοποιώντας τη Beebot στο πάτωμα και στο τραπέζι.

Προγραμματισμός της  Beebot για τη γνωριμία της με τη γειτονιά μας:

Κατασκευάσαμε βελάκια για να δείχνουν το δρόμο στη Beebot και να  μας βοηθούν να την προγραμματίσουμε και τα τοποθετήσαμε και αυτά πάνω στη μακέτα.

Πειραματιστήκαμε με διάφορες διαδρομές, κάναμε λάθη, ξεκινήσαμε, σταματήσαμε, αλλάξαμε διαδρομές, ζήσαμε καινούργιες ρομποτικές εμπειρίες, μα  πάνω απ’ όλα το διασκεδάσαμε!!

 Αριθμός συμμετεχόντων μαθητών: 26

Συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί του 2ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων:

1.     Τζιάλλα Παναγιώτα

2.     Κουφού Φωτεινή

3.     Χριστογιάννη Ευανθία

https://blogs.sch.gr/2nipioan/

    Pre-primary education
    Robotics

Nearby upcoming activities:

ΛΥΣΕ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ
Mon, Oct 23, 2023 9:30 AM

ΛΥΣΕ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ

"Στον πόλεμο λέμε ΟΧΙ στην ------ λέμε ΝΑΙ"

Προετοιμασία.

Κωδικοποιούμε το γράμμα "Ε" το πρώτο γράμμα της λέξης Ειρήνης με βάση τον κώδικα 01, όπου για όσα "0" υπάρχουν αφήνουμε τόσα κουτάκια του πλέγματος χωρίς να τα χρωματίζουμε και για όσα "1"και για όσα "1" υπάρχουν χρωματίζουμε το κουτάκι. Στην συνέχεια προσκαλούμε τα παιδιά και τους γονείς τους να σπάσουν τον κώδικα.

Προϋπόθεση : τα παιδιά να αναγνωρίζουν την λέξη Ειρήνη (που είναι η λύση του αινίγματος ) από προηγουμενες δραστηριότητες.

ΛΥΣΗ

Προσκαλούμε τους μαθητές να σπάσουν τον κώδικα και να βρούν το πρώτο γράμμα της λέξης ώστε να έχουν ένα στοιχείο για την λύση του αινίγματος.

Παίζοντας με την συμμετρία...στο χαρτί!
Thu, Mar 28, 2024 8:30 AM

Στα πλάισια της ελεύθερης ενασχόλισης των νηπίων στις γωνιές δραστηριοτήτων, στην γωνιά των μαθηματικών υπάρχουν παιχνίδια συμμετρίας σε χαρτί. Τα παιδιά επιλέγουν σχέδια και συμπληρώνουν το άλλο μισό της εικόνας προσπαθώντας να  είναι ίδιο τόσο στο σχήμα όσο και στο χρώμα. 

Απόδραση από τον κήπο! Δραστηριότητα για το Νηπιαγωγείο.
Wed, Apr 10, 2024 12:00 AM

Προγραμματίστε τα Bee-Bot να αποφύγουν εμπόδια που αντιπροσωπεύουν λουλούδια ή έντομα για να αποδράσουν από έναν κήπο.O κήπος αποτυπώνεται σε μια πίστα -χαλάκι ΒΕΕΒΟΤ. Είναι μια δραστηριότητα κωδικα για μαθητές νηπιαγωγείου!