''Πρόσκληση σε χορό''

''Πρόσκληση σε χορό''

From Tuesday, March 8, 2022 12:00 AM
to Thursday, March 10, 2022 12:00 AM

15o Νηπιαγωγείο Πατρών

Open in-person activity

Greek

Μαίζωνος 26, 262 23, Πάτρα

Σε τρελό   χορό   προσκαλέσαμε και τους  φίλους μας  να χορέψουν μαζί !!! Μέσα από το χορευτικό περιβάλλον του code.org(dance party),  αφού γνωρίσαμε  προγραμματιστικές τεχνικές , επιλέξαμε  τους χορευτές ,τα σκηνικά ,τη μουσική και προγραμματίσαμε τις  φιγούρες των χορευτών μας και ακολουθήσαμε όλοι τις φιγούρες.

https://blogs.sch.gr/15nipat/

    Pre-primary education
    Basic programming concepts Robotics Playful coding activities

Longitude: 21.73972
Latitude: 38.25038
Geoposition: 38.25037999462819,21.739719985863076

Nearby upcoming activities:

CAN WE SURVIVE ON MARS?
Mon, Feb 3, 2025 9:00 AM

 

Συμμετέχουμε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2025 με θέμα: «Μπορούμε να επιβιώσουμε στον πλανήτη Άρη;» Σύμφωνα με τις προτάσεις των μαθητών μας: Μπορούμε αν δημιουργήσουμε έξυπνες αποικίες, αν ανακυκλώνουμε τα απορρίμματά μας, αν δημιουργήσουμε θερμοκήπια, αν σκάψουμε να βρούμε πάγο, αν χρησιμοποιούμε ηλιακή ενέργεια, αν φοράμε ειδικές στολές που μας προστατεύουν. Οι μαθητές δημιούργησαν πίστα με τρισδιάστατες κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά. Για τις ανάγκες του σεναρίου χρησιμοποίησαν και Lego. Δημιούργησαν κώδικες και οδήγησαν τη μελισσούλα να περάσει από τους 6 σταθμούς, εξηγώντας πως μπορούμε να επιβιώσουμε στον πλανήτη Άρη.

Ταξίδι στο Διάστημα
Mon, Feb 3, 2025 10:47 PM

Σε ένα μεγάλο χαρτόνι χωρισμένο σε τετράγωνα τα παιδιά ζωγραφίζουν το διάστημα και κολλούν τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Με ψηφιακό λογισμικό φτιάχνουμε έναν τροχό που περιλαμβάνει όλους τους πλανήτες. Κάθε παιδί είναι αστροναύτης, γυρίζει τον τροχό δυο φορές και σχεδιάζει ΄σε χαρτί το διαστημικό ταξίδι του από τον πρώτο πλανήτη που έφερε ο τροχός στον δεύτερο πλανήτη. Δεν επιτρέπεται να περάσουν από τετράγωνο που έχει άλλον πλανήτη. Προγραμματίζουν τη μελισσούλα Bee-Bot με βάση το σχέδιό τους και το ταξίδι ξεκινάει!

Mελέτη και προώθηση ενός στόχου αειφορίας μέσω της σχεδιαστικής σκέψης, 3D σχεδίασης
Mon, Apr 28, 2025 9:00 AM

Στο πλαίσιο Επιμόρφωσης Νηπιαγωγών και Δασκάλων A’ Τάξης με Ρομποτικά και Ψηφιακά Εργαλεία στις Φυσικές Επιστήμες, την Αειφορία και την Ενεργό Πολιτειότητα της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και του Α.Π.Θ., δημιουργούμε και παρουσιάζουμε μια παρέμβαση για τη μελέτη ενός στόχου αειφορίας, την εφαρμογή των σταδίων της σχεδιαστικής σκέψης, 3D σχεδίασης για την ενεργό πολιτειότητα με την προώθηση του στόχου σε γονείς, κοινότητα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.