''Πρόσκληση σε χορό''

From Tuesday, March 8, 2022 12:00 AM
to Thursday, March 10, 2022 12:00 AM

15o Νηπιαγωγείο Πατρών

Open in-person activity

Greek

Μαίζωνος 26, 262 23, Πάτρα

Σε τρελό   χορό   προσκαλέσαμε και τους  φίλους μας  να χορέψουν μαζί !!! Μέσα από το χορευτικό περιβάλλον του code.org(dance party),  αφού γνωρίσαμε  προγραμματιστικές τεχνικές , επιλέξαμε  τους χορευτές ,τα σκηνικά ,τη μουσική και προγραμματίσαμε τις  φιγούρες των χορευτών μας και ακολουθήσαμε όλοι τις φιγούρες.

https://blogs.sch.gr/15nipat/

    Pre-primary education
    Basic programming concepts Robotics Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ!
Mon, Mar 4, 2024 8:00 AM

Για την Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού δημιουργήσαμε ένα κώδικα.Αντικαταστήσαμε τα γράμματα της αλφαβήτου με εικονίδια. Τα παιδιά έγραψαν το σύνθημα τους βρίσκοντας το γράμμα που αντιστοιχούσε στο κάθε εικονίδιο.Μετά σε ένα φύλλο αντέγραψαν τα εικονίδια και δημιούργησαν το σύνθημα τους. Το αναρτήσαμε στο padlet για να το δούν τα άλλα συνεργαζόμενα σχολεία και να το αποδικωποιήσουν, αντικαθηστώντας τα εικονίδια με το αντίστοιχο γράμμα και διαβάζοντας το σύνθημα!

ΛΥΣΕ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ
Mon, Oct 23, 2023 9:30 AM

ΛΥΣΕ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ

"Στον πόλεμο λέμε ΟΧΙ στην ------ λέμε ΝΑΙ"

Προετοιμασία.

Κωδικοποιούμε το γράμμα "Ε" το πρώτο γράμμα της λέξης Ειρήνης με βάση τον κώδικα 01, όπου για όσα "0" υπάρχουν αφήνουμε τόσα κουτάκια του πλέγματος χωρίς να τα χρωματίζουμε και για όσα "1"και για όσα "1" υπάρχουν χρωματίζουμε το κουτάκι. Στην συνέχεια προσκαλούμε τα παιδιά και τους γονείς τους να σπάσουν τον κώδικα.

Προϋπόθεση : τα παιδιά να αναγνωρίζουν την λέξη Ειρήνη (που είναι η λύση του αινίγματος ) από προηγουμενες δραστηριότητες.

ΛΥΣΗ

Προσκαλούμε τους μαθητές να σπάσουν τον κώδικα και να βρούν το πρώτο γράμμα της λέξης ώστε να έχουν ένα στοιχείο για την λύση του αινίγματος.

Let's Debate
Mon, Jan 8, 2024 8:00 AM

Στα πλαίσια του etwinning έργου : Let's Debate, οι μαθητές θα δημιουργήσουν μια ιστοσελίδα που θα παρουσιάζει και θα τεκμηριώνει το έργο. Κατά τη διάρκεια υλοποίησης της δραστηριότητας αυτής, οι μαθητές θα συλλέξουν και θα οργανώσουν πληροφορίες σχετικές με το eTwinning έργο μας, θα δημιουργήσουν περιεχόμενο που θα αναδεικνύει τα επιτεύγματα, τους στόχους και τις δραστηριότητες του έργου, θα μάθουν τα βασικά του HTML, CSS και ίσως JavaScript για τη δημιουργία της ιστοσελίδας και τέλος θα σχεδιάσουν την ιστοσελίδα, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη παρουσίασης του eTwinning έργου.

Στόχοι:

  1. 1. Εξάσκηση στις δεξιότητες προγραμματισμού και δημιουργίας ιστοσελίδων.
  2. 2. Συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των μαθητών μέσω του eTwinning.
  3. 3. Προώθηση της ψηφιακής παρουσίασης του eTwinning έργου κατά τη διάρκεια της EU Code Week.