Ερευνώ ,βρίσκω,παρατηρώ,συνθέτω,δημιουργώ ,χαίρομαι!

From Monday, December 6, 2021 12:00 AM
to Friday, December 10, 2021 12:00 AM

6o NΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Open in-person activity

Greek

Στην αυλή του σχολείου μας

Για τον αποχαιρετισμό του φθινοπώρου  ,σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα διαφορετικό  έργο με υλικά της φύσης για κάθε μέρα,  στην αυλή του σχολείου μας. Ξύλα,φύλλα ,χώμα ,καρπούς  δέντρων,μπορεί να γίνουν η πρώτη ύλη για την λεγόμενη Land-art τέχνη.  Αυτή,  μας δίνει την ευκαιρία όχι μόνο της συλλογής στοιχείων -υλικών από την φύση ,νεκρή ή μη, αλλά  και παρατήρησης με συζήτηση εις βάθος για ό,τι το φυσικό μας περιβάλλον μας προσφέρει.  Τα παιδιά αναζητούν και βρίσκουν μικρούς θησαυρούς στην αυλή του σχολείου μας. Επεξεργάζονται αρχικά  με τον μεγενθυντικό φακό τους τα υλικά .Στη συνέχεια  κάνουν τις παρατηρήσεις τους ,εκφράζουν απορίες και παίρνουν απαντήσεις . Κάνουν ομαδοποίηση ,ταξινόμηση με βάση  κάποια χαρακτηριστικά που ορίζονται από την ολομέλεια και την νηπιαγωγό. Αργότερα, καλούνται να συνθέσουν τα υλικά με την φαντασία τους και ως ομάδα τέχνης να δημιουργήσουν.Το αποτέλεσμα για κάθε μέρα θα είναι μία άλλη σύνθεση (μπορεί των ίδιων αλλά και διαφορετικών υλικών που βρήκαν στην αυλή ).Στην τάξη καλούνται να ζωγραφίσουν ,το κάθε παιδί ,το ομαδικό έργο και να δώσουν έναν τίτλο σε αυτό .Στο τέλος της εβδομάδας θα έχουν φτιάξει πέντε διαφορετικά έργα ,με πολλούς διαφορετικούς τίτλους που θα είναι και οι αποχαιρετισμοί τους προς την εποχή του φθινοπώρου.Φτιάχνουν αφίσα με τα έργα και τους τίτλους με τη δική τους γραφή .Προφέρουν   λέξεις των  τίτλων τους στα αγγλικά ,με την βοήθεια της κυρίας της αγγλικής γλώσσας που μας τις μεταφράζει. Για το τέλος, γίνονται χαρούμενοι  εξερευνητές,  δημιουργοί και καλλιτέχνες μαζί!   

    Pre-primary education
    Art and creativity

Nearby upcoming activities:

ΛΥΣΕ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ
Mon, Oct 23, 2023 9:30 AM

ΛΥΣΕ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ

"Στον πόλεμο λέμε ΟΧΙ στην ------ λέμε ΝΑΙ"

Προετοιμασία.

Κωδικοποιούμε το γράμμα "Ε" το πρώτο γράμμα της λέξης Ειρήνης με βάση τον κώδικα 01, όπου για όσα "0" υπάρχουν αφήνουμε τόσα κουτάκια του πλέγματος χωρίς να τα χρωματίζουμε και για όσα "1"και για όσα "1" υπάρχουν χρωματίζουμε το κουτάκι. Στην συνέχεια προσκαλούμε τα παιδιά και τους γονείς τους να σπάσουν τον κώδικα.

Προϋπόθεση : τα παιδιά να αναγνωρίζουν την λέξη Ειρήνη (που είναι η λύση του αινίγματος ) από προηγουμενες δραστηριότητες.

ΛΥΣΗ

Προσκαλούμε τους μαθητές να σπάσουν τον κώδικα και να βρούν το πρώτο γράμμα της λέξης ώστε να έχουν ένα στοιχείο για την λύση του αινίγματος.

Παίζοντας με την συμμετρία...στο χαρτί!
Thu, Mar 28, 2024 8:30 AM

Στα πλάισια της ελεύθερης ενασχόλισης των νηπίων στις γωνιές δραστηριοτήτων, στην γωνιά των μαθηματικών υπάρχουν παιχνίδια συμμετρίας σε χαρτί. Τα παιδιά επιλέγουν σχέδια και συμπληρώνουν το άλλο μισό της εικόνας προσπαθώντας να  είναι ίδιο τόσο στο σχήμα όσο και στο χρώμα. 

Απόδραση από τον κήπο! Δραστηριότητα για το Νηπιαγωγείο.
Wed, Apr 10, 2024 12:00 AM

Προγραμματίστε τα Bee-Bot να αποφύγουν εμπόδια που αντιπροσωπεύουν λουλούδια ή έντομα για να αποδράσουν από έναν κήπο.O κήπος αποτυπώνεται σε μια πίστα -χαλάκι ΒΕΕΒΟΤ. Είναι μια δραστηριότητα κωδικα για μαθητές νηπιαγωγείου!