Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα

From Tuesday, October 19, 2021 10:00 AM
to Friday, October 22, 2021 12:00 PM

13ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ξάνθης

Open in-person activity

marilenach91@gmail.com

Greek

Εκτενοπόλ, Ξάνθη

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι τα παιδιά να καταστρώσουν μία απλή και εύκολη διαδρομή, χρησιμοποιώντας πολύχρωμα βέλη (πάνω - κάτω - στροφή δεξιά - στροφή αριστερά), προκειμένου να φτάσουν στον έταιρο-στόχο πάνω στον χάρτη της Ελλάδας. Τα παιδιά προηγουμένως έχουν εξοικειωθεί με τη διαδικασία πάνω σε ένα επιδαπέδιο παιχνίδι που έχει σχεδιαστεί με χαρτοταινία.

Πάνω στον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας σχεδιάσαμε με μαρκαδόρο ένα πλέγμα 4X4 με διαστάσεις τετραγώνων 15 εκ. Χ 15 εκ. Στη συνέχεια, εντοπίσαμε και σημειώσαμε με αστεράκι πάνω στον χάρτη της Ελλάδας τους εταίρους μας (π.χ. Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ξάνθη, Κέρκυρα, Σέρρες, Αθήνα, Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο, Βόλος). Έπειτα, επιλέξαμε έναν εταίρο-στόχο και καταστρώσαμε μια απλή διαδρομή με βήματα-βέλη. Δημιουργήσαμε κάρτες με βέλη εμπρός, πίσω, στροφή δεξιά, στροφή αριστερά και αναλύσαμε την επιλεγμένη διαδρομή σε βήματα. Στην ανάλυση των βημάτων με τη χρήση των καρτών συμμετείχαν τα παιδιά, τοποθετώντας τις σωστές κάρτες, ώστε να αποτυπωθεί με ακρίβεια η διαδρομή που αποφασίσαμε.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την υλοποίηση της δράσης ήταν: χαρτοταινία, παιχνίδια της τάξης (διάφορα μέσα μαζικής μεταφοράς, ανθρωπάκια playmobil, πλαστικά φαγητά), πλαστικοποιημένα πολύχρωμα βέλη και ο πολιτικός χάρτης της Ελλάδας.

    Pre-primary education
    Basic programming concepts Unplugged activities

Nearby upcoming activities:

Διαθεματική ενσωμάτωση δράσεων κώδικα στα Γλωσσικά μαθήματα
Wed, Apr 10, 2024 6:00 PM

Kατά τη διάρκεια του online training στις 10 Απριλίου 2024, θα παρουσιαστεί η διαθεματική προσέγγιση διδακτικών αντικειμένων δημοτικού σχολείου μέσα από δραστηριότητες κώδικα και προγραμματισμού. Θα παρουσιαστούν δραστηριότητες  στις οποίες τα παιδιά θα μπορούν να ασκηθούν στην ορθογραφία και τη σωστή χρήση λέξεων, στην εφαρμογή γραμματικών φαινόμενων καθώς και την παραγωγή γραπτού λόγου με τη βοήθεια μικρών ρομποτικών συσκευών. Οι δάσκαλοι που θα συμμετέχουν στη δράση θα καρφιτσώσουν τις δραστηριότητές τους στο παρακάτω padlet, https://padlet.com/32dimtablet7_/m-ai-tvd0d65zu23l9ujl.

Μεταμορφώνοντας τη διδασκαλία με ΑΙ
Wed, Apr 10, 2024 6:00 PM

Στα πλαίσια του online σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου στα πλαίσια ενημέρωσης γύρω από τις δράσεις ευρωπαϊκής εβδομάδες code week  και σε συνεργασία με την  google οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν περιεκτικά και  ελκυστικά περιβάλλοντα μάθησης με θεματική «Ένα ταξίδι με Τεχνητή Νοημοσύνη προς την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση». 

Το παραγόμενο υλικό θα συλλεχθεί στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://padlet.com/32dimtablet7_/m-ai-tvd0d65zu23l9ujl

Easter Egg Coding / Coding de Paște
Fri, Apr 26, 2024 8:30 AM

Οι μαθητές/τριες ανακαλύπτουν στοιχεία ειδικά για το Πάσχα χρησιμοποιώντας κωδικούς (κωδικός χρώματος, μονοπάτια βέλους, αριθμητικός κωδικός κ.λπ.) θέτοντας έτσι τη βάση για τον προγραμματισμό. 

Students discover elements specific to Easter using codes (color code, arrow paths, number code, etc.) thus laying the foundation for planning.