Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα

From Tuesday, October 19, 2021 10:00 AM
to Friday, October 22, 2021 12:00 PM

13ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ξάνθης

Open in-person activity

marilenach91@gmail.com

Greek

Εκτενοπόλ, Ξάνθη

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι τα παιδιά να καταστρώσουν μία απλή και εύκολη διαδρομή, χρησιμοποιώντας πολύχρωμα βέλη (πάνω - κάτω - στροφή δεξιά - στροφή αριστερά), προκειμένου να φτάσουν στον έταιρο-στόχο πάνω στον χάρτη της Ελλάδας. Τα παιδιά προηγουμένως έχουν εξοικειωθεί με τη διαδικασία πάνω σε ένα επιδαπέδιο παιχνίδι που έχει σχεδιαστεί με χαρτοταινία.

Πάνω στον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας σχεδιάσαμε με μαρκαδόρο ένα πλέγμα 4X4 με διαστάσεις τετραγώνων 15 εκ. Χ 15 εκ. Στη συνέχεια, εντοπίσαμε και σημειώσαμε με αστεράκι πάνω στον χάρτη της Ελλάδας τους εταίρους μας (π.χ. Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ξάνθη, Κέρκυρα, Σέρρες, Αθήνα, Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο, Βόλος). Έπειτα, επιλέξαμε έναν εταίρο-στόχο και καταστρώσαμε μια απλή διαδρομή με βήματα-βέλη. Δημιουργήσαμε κάρτες με βέλη εμπρός, πίσω, στροφή δεξιά, στροφή αριστερά και αναλύσαμε την επιλεγμένη διαδρομή σε βήματα. Στην ανάλυση των βημάτων με τη χρήση των καρτών συμμετείχαν τα παιδιά, τοποθετώντας τις σωστές κάρτες, ώστε να αποτυπωθεί με ακρίβεια η διαδρομή που αποφασίσαμε.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την υλοποίηση της δράσης ήταν: χαρτοταινία, παιχνίδια της τάξης (διάφορα μέσα μαζικής μεταφοράς, ανθρωπάκια playmobil, πλαστικά φαγητά), πλαστικοποιημένα πολύχρωμα βέλη και ο πολιτικός χάρτης της Ελλάδας.

    Pre-primary education
    Basic programming concepts Unplugged activities

Nearby upcoming activities:

BeeBot
Sun, Oct 20, 2024 8:30 AM

Οι μαθητές της Α και Β τάξης θα πειραματιστούν με τη BeeBot πάνω σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

BeeBot
Tue, Oct 1, 2024 11:00 AM

Οι μαθητές της Α και Β τάξης θα πειραματιστούν με τη BeeBot πάνω σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Kodlama Etkinlikleri
Sun, Oct 23, 2022 12:00 PM

Atatürk Sevgisiyle algoritma oluşturma,web2 araçlarını kullanabilme.21.yüzyıl becerileri kazandırabilme