Παίζω-Δημιουργώ-Προγραμματίζω

From Monday, October 11, 2021 10:00 AM
to Friday, October 22, 2021 12:30 PM

7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου

Open in-person activity

Greek

Σουλίου 49, 173 42, Agios Dimitrios

Οι μαθητές της Γ τάξης θα προγραμματίσουν τις μέλισσες να μαζέψουν μέλι και θα γνωρίσουν την δομή επανάληψης μέσα από την ιστοσελίδα code.org. Πιο συγκεκριμένα θα εξασκηθούν και στις 13 πίστες του  μαθήματος 14 που αντιστοιχεί στην ηλικιακή τους ομάδα (https://studio.code.org/s/course1/lessons/14/levels/1 ).

Οι μαθητές της Δ τάξης θα αποκωδικοποιήσουν κωδικοποιημένη εικόνα της ιστοσελίδας  https://www.zaplycode.it . Έχει προηγηθεί μάθημα για τα εικονοστοιχεία-pixels.

Οι μαθητές της ΣΤ θα φτιάξουν στο scratch ένα παιχνίδι με θέμα «Δωμάτιο διαφυγής» (Escape room).  O ήρωας θα βρίσκει αντικείμενα μέσα στο δωμάτιο και σε κάθε αντικείμενο αντιστοιχεί μια ερώτηση. Αν απαντήσει σωστά σε όλες τις ερωτήσεις θα μπορέσει να βγει από το δωμάτιο.

    Primary school
    Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

Η Κοτούλα Κοκοκό
Wed, May 15, 2024 12:00 AM

Η κοτούλα Κοκοκό

έκανε χρυσό συγό

να το κρύψει προσπαθεί

το κουνάβι μην το βρει!

Αχ! κοτούλα Κοκοκό

τρέχα τρέχα στο λεπτό

κρύψε το χρυσό αυγό

πίσω (μέσα) από το δέντρο-λουλούδι-βράχο-           

(στο κοτέτσι) αυτό.

Διαθεματική ενσωμάτωση δράσεων κώδικα στα Γλωσσικά μαθήματα
Wed, Apr 10, 2024 6:00 PM

Kατά τη διάρκεια του online training στις 10 Απριλίου 2024, θα παρουσιαστεί η διαθεματική προσέγγιση διδακτικών αντικειμένων δημοτικού σχολείου μέσα από δραστηριότητες κώδικα και προγραμματισμού. Θα παρουσιαστούν δραστηριότητες  στις οποίες τα παιδιά θα μπορούν να ασκηθούν στην ορθογραφία και τη σωστή χρήση λέξεων, στην εφαρμογή γραμματικών φαινόμενων καθώς και την παραγωγή γραπτού λόγου με τη βοήθεια μικρών ρομποτικών συσκευών. Οι δάσκαλοι που θα συμμετέχουν στη δράση θα καρφιτσώσουν τις δραστηριότητές τους στο παρακάτω padlet, https://padlet.com/32dimtablet7_/m-ai-tvd0d65zu23l9ujl.

Προγραμματίζω στο περιβάλλον "Διερμηνευτής της Γλώσσας"
Mon, Oct 10, 2022 12:00 AM

Οι μαθητές της Β΄τάξης Λυκείου μαθαίνουν να προγραμματίζουν, αναπτύσσουν βασικές δεξιότητες προγραμματισμού και εξοικειώνονται με τις βασικές προγραμματιστικές δομές αξιοποιώντας το προγραμματιστικό περιβάλλον "Διερμηνευτής της Γλώσσας".