Charliejeve barve

From Friday, October 22, 2021 12:00 AM
to Saturday, October 23, 2021 12:00 AM

Osnovna šola Prežihovega Voranca Bistrica

Open in-person activity

Slovenian

Srednja Bistrica, 9232, Srednja Bistrica, Črenšovci, Lendava, SVN

V 8. razredu OŠ Prežihovega Voranca Bistrica smo se medpredmetno povezali ter združili fiziko, računalništvo in robotiko. Učili smo se o svetlobi, optiki in lečah, najprej v teoriji, nato pa smo povezali prakso s teorijo in izdelali lastno mavrico s pomočjo dobrih starih CD-jev in škatle za kosmiče. Tako smo opazovali vpadni kot in odboj svetlobe na primeru naravne in umetne svetlobe ter odkrivali razlike in podobnosti. Spregovorili smo o tem, pod kakšnimi pogoji oko zaznava svetlobni spekter in zakaj se v določenem trenutku na CD-ju vidi samo tribarvni model RGB. Preizkusili smo delovanje svetlobnega senzorja na našem lego robotku Charlieju, ki je na podlagi zaznanega odboja svetlobe izvedel določen ukaz, predhodno programiran v okolju Robot Inventors, kjer smo programirali s pomočjo blokov. Opazovali smo, na kakšen način naš robotek s svojim senzorjem zaznava refleksijo od različnih objektov in kako lahko na podlagi zaznavanja različnih barv opravi zaporedje nalog.

http://www.ospvb.si

    Primary school
    Robotics

Nearby upcoming activities:

Robotika za učence 1. triade
Sun, Nov 5, 2023 12:00 AM

Pri interesni dejavnosti robotika se učenci 1. triade spoznajo z osnovami zabavnega programiranja s pomočjo Photon Robotka. Otroci pri dejavnostih razvijajo osnove algoritmičnega razmišljanja, osnove razmišljanja "deli in vladaj".

OSMO Genius
Fri, Jun 28, 2024 12:00 AM
Weiterführung der bereits mehrjährigen Nutzung vor allem in der GS1, aber auch für Individualisierung und Förderung des MIN(K)T Gedankens und Denkens in der GS2, ebenso Einsatz in der UÜ IT Bereiche: Deutsch, Mathematik, SU Der Osmo Projektor wird auch als Ersatz für Dokumentenkameras verwendet
Ausbildungsschwerpunkt Multimedia und Webdesign
Sat, Jul 6, 2024 12:00 AM
2 Wochenstunden im 3. bzw. 5. Jahrgang