Μαθαίνω παίζοντας

From Monday, October 18, 2021 12:00 AM
to Sunday, October 31, 2021 12:00 AM

Γυμνάσιο Δεμενίκων

Open in-person activity

mail@gym-demen.ach.sch.gr

Greek

Ειρήνης & Φιλίας, 263 32, Δεμένικα

Για δύο εβδομάδες, 18 έως 31 Οκτωβρίου 2021, οι μαθητές όλων των τμημάτων του Γυμνασίου Δεμενίκων,  στο μάθημα της Πληροφορικής, θα εμπλακούν με δραστηριότητες προγραμματισμού, χρησιμοποιώντας ως γλώσσα προγραμματισμού το blockly και το Scratch. Οι μαθητές παίζοντας, πειραματίζονται και αναπτύσσουν τεχνικές επίλυσης προβλημάτων, παρακολουθώντας μαθήματα προγραμματισμού με τις εφαρμογές των αγαπημένων τους ηρώων: Angry birds, minecraft, star wars, frozen, Disney Infinity Play Lab, Flappy code, Artist και Run Marco. For two weeks, students (13-15 age) of Junior Hιgh School of Demenika, will get involved in programming with blockly and scratch. They will play and take a course in programming with Angry birds, minecraft, star wars, frozen, Disney Infinity Play Lab, Flappy code, Artist and Run Marco.

http://gym-demen.ach.sch.gr

    Secondary school
    Basic programming concepts Visual/Block programming

Nearby upcoming activities:

Παίζω με τις λέξεις!
Mon, Mar 25, 2024 9:00 AM

Έχουμε φτιάξει ένα οπτικόλεξο με τις παρακάτω εικόνες:  κλαδί ελιάς, λουλούδι, ιππόκαμπος, αστέρι. Τοποθετούμε τις εικόνες σε οριζόντια διάταξη. Τα παιδιά παρατηρούν, αναγνωρίζουν  τις εικόνες και λέμε τα ονόματά τους. Λέμε δυνατά τα ονόματά τους, χωρίζουμε σε συλλαβές τις λέξεις και διακρίνουμε την αρχική φωνή της κάθε λέξης. Κάτω από κάθε εικόνα γράφουμε την πρώτη φωνή, το πρώτο γράμμα της αντίστοιχης λέξης. Όταν γράψουμε όλα τα γράμματα, θα αποκαλυφθεί η λέξη «ελιά». Και έχουμε σπάσει τον κώδικα! Κάθε παιδί ζωγραφίζει με τον δικό του τρόπο το δέντρο της ελιάς. 

Μετεωρολόγοι ...παντός καιρού!!
Fri, Mar 1, 2024 12:00 AM

Αφου προηγήθηκε η μελέτη των φυσικών φαινομένων μέσα από πειράματα και κατασκευή μετεωρ.οργάνων ( ανεμόμετρα, βροχόμετρα κ.α), οδηγήσαμε τη μελισσούλα ( bee bοοt) κάθε φορά στον αντίστοιχο καιρό κ λέγαμε τα χαρακτηριστικά του ( π.χ στην εικόνα με τον  ήλιο έλεγαν υψηλή θερμοκρασία, λιακάδα κ.α)

Εarth Hour_H Ώρα της Γης
Tue, Mar 26, 2024 12:00 AM

Γιορτάζουμε την ώρα της Γης με δραστηριότητες στο σχολείο και στο σπίτι. Σβήνουμε τα φώτα, διαβάζουμε ιστορίες για την Γη μας, παίζουμε παιχνίδια με το φως και την σκιά.

 

Καλούμε τα παιδιά να "σπάσουν" τον Κώδικα και να αποκρυπτογραφήσουν το μήνυμά μας για την 'Ωρα της Γης.

 https://docs.google.com/presentation/d/1G5_nzlXh4SslBcxBbAm9QaBdgdyxYblA/edit?usp=sharing&ouid=106493554406464546628&rtpof=true&sd=true

 

 Περισσότερες πληροφορίες:

Los Niños: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ (e-children.blogspot.com)