ρομπότ – ζαχαροπλάστης

From Saturday, November 20, 2021 9:30 AM
to Sunday, February 20, 2022 10:00 AM

12 Νηπιαγωγείο Αιγάλεω

Open in-person activity

m.vardaki@yahoo.gr

Greek

Αγίας Μαρίνας 15, 122 44, Αιγάλεω

Η/Ο εκπαιδευτικός φέρνει στην παρεούλα ένα κουτί. Αποφασίζουμε να το ανοίξουμε και βρίσκουμε ένα γράμμα απο τον κύριο Μελένιο. Ζητάει τη βοήθειά μας γιατί καταστράφηκε η αγαπημένη του συνταγή. Μέσα στο κουτί υπάρχει κι ο βοηθός του, το ποντίκι- ρομπότ. Η δική μας αποστολή είναι να βρούμε τις λέξεις που λείπουν από τη συνταγή και να βοηθήσουμε το ποντίκι- ρομπότ να βρει τα υλικά της συνταγής.

Ζωγραφίζουμε με βάση τις οδηγίες ένα τετραγωνισμένο χαρτί με αριθμημένα τετράγωνα (pixel art), ανακαλύπτουμε το υλικό που λείπει και συμπληρώνουμε τη συνταγή.

Πειραματιζόμαστε με τη μελισσούλα- ρομπότ και μαθαίνουμε τις βασικές λειτουργίες του (μπροστά- πίσω, αριστέρα- δεξιά, στροφή)

Χαράζουμε διαδρομές στην πίστα 6x6 και φτιάχνουμε τον πρώτο μας πρόγραμμα/ αλγόριθμο. Γινόμαστε ρομπότ και εκτελούμε τις εντολές του προγράμματος.

Σχεδιάζουμε την πίστα για τη μελισσούλα- ρομπότ, φτιάχνουμε πρόγραμμα/ αλγόριθμο και δίνουμε τις εντολές για να τις εκτελέσει.

Σκανάρουμε με κινητή συσκευή τους κωδικούς (QR CODE) και βρίσκουμε ποια απο τα μήλα έχουν σκουλήκι και πρέπει να αφαιρεθούν απο το καλάθι.

Τα παδιά:

Μαθαίνουν τις βασικές εντολές προγραμματισμού του ρομπότ (μπροστά- πίσω, δεξιά- αριστερά και στροφή)

Μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το τάμπλετ ή το κινητό για να σκανάρουν τον κωδικό (QR CODE) με τη βοήθεια της/ του εκπαιδευτικού.

 

αριθμών σε δεκαδικό σύστημα.

 

Μαθαίνουν να συνεργάζονται με τους άλλους, να συνεισφέρουν και να εκτιμούν τη συνεισφορά των άλλων μελών για την επίτευξη ενός κοινού έργου.

    Pre-primary education
    Basic programming concepts Robotics Playful coding activities
    κώδικας προγραμματισμός Νηπιαγωγείο Βήματα ρομποτική bee bot

Nearby upcoming activities:

COLOURING PEACE... -ΧΡΩΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ...
Tue, Jun 7, 2022 12:30 PM

STUDENTS BREAK A CODE OF VARIOUS COLOURS. IN EVERY ROW THERE IS A SET OF SQUARES THAT HAVE A PARTICULAR COLOUR. STUDENTS DRAW WITH A SPECIFIC COLOUR A DETERMINED NUMBER OF SQUARES FROM LEFT TO RIGHT OF EACH LINE. THEN THEY CREATE THE SYMBOL OF PEACE IN A PICTURE WITH PIXELS.

THIS ACTIVITY IS PART OF THE EUROPEAN E-TWINNING PROJECT CALLED PEACE PROJECT.

WE INVITE YOU TO USE THIS ACTIVITY WITH YOUR STUDENTS. YOU CAN FIND THE IMAGE WITH THE PEACE SYMBOL AND ITS CODE IN THE FOLLOWING LINK:

https://www.zaplycode.it/play/zpixel/peace-20220605-162308

 

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΠΑΝΕ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΕΙΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΩΜΑ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΥΓΚΕΓΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΘΕ ΓΡΑΜΜΗΣ. ΤΟΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΠΛΕΓΜΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ.

Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ E-TWINNING ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ PEACE PROJECT.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΑΣ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

https://www.zaplycode.it/play/zpixel/peace-20220605-162308

Kodlama AdamDersMw
Mon, Oct 12, 2020 11:00 AM
Mobil uygulama yapcaz
Game programming with Scratch
Sun, Oct 17, 2021 12:00 AM

The students of the 6th grade will code an action game of their choice in Scratch. It will be scecially designed so that it can be played on tablets and smartphones.